X

Namibië Rondreis van Gert en Marian in 2021

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Namibië rondreis van Gert en Marian in 2021

Reisverslag familie Reemeijer

In 2021 hebben we een reis door Namibië gemaakt.
We hadden ons ingelezen met alles wat er over Namibië in onze bibliotheek te vinden was.
Samen met “Rondreis op Maat”, werd een route met overnachtingen uitgestippeld en in 2019 de reis geboekt voor de zomer van 2020. Helaas werd door corona de reis uitgesteld tot oktober/november 2021.

Op het vliegveld van Windhoek kregen we bij Europcar de vooraf, door Rondreis op Maat besproken, Toyota Fortuner. Een fantastische 4WD auto waar we de hele vakantie veel plezier aan hebben beleefd, een aanrader. “Als er onderweg iets is, neem contact met ons op, want we hebben in heel Namibië service punten”, zeiden ze bij Europcar, wat later bij een lekke band ook is gebleken.

De eerste dag hebben we wandelend het centrum van Windhoek verkend en kregen we van Ayesha, de lokale Rondreis op Maat vertegenwoordigster, een uitstekende meet en greet met tips over de route, fooien, risico’s en een SIM card met telefoonnummer voor problemen.

Onze reis in Namibië ging vanaf Windhoek eerst naar het zuiden via de Kalahari woestijn naar de Fish river, daarna richting het noorden via Klein Aus-Vista naar Kolmanskop en Luderitz.
Daarna naar Sossusvlei waar we Dune 45 hebben beklommen en naar Swakopmund.
Verder via een Himba dorp in Damara land en Petrified Forest naar Etosha National Park.
Bij de waterholes veel wild gespot, waar onder de big five, een prachtige ervaring.
Na Etosha via de Caprivi strip naar Namushasha. Weer terug via de Caprivi strip en Waterberg, naar Windhoek, voor een PCR test en terug naar het vliegveld.
Totaal 6800 km gereden waarvan ca 4000 km over gravel wegen probleemloos dankzij de Fortuner met slechts één lekke band.

Gedurende 4 weken hebben we rondgereisd door een geweldig land, met overal vriendelijke mensen. Namibië heeft een zeer afwisselende natuur in een steeds veranderend landschap van woestijnen en heuvels in prachtige kleuren en met schitterende flora en fauna.
We hebben geweldige game drives gemaakt en overnacht in mooi gelegen gastvrije Guesthouses en Lodges.
Zonder problemen hebben we zelfstandig door het land gereisd. De wegen buiten de grotere plaatsen zijn gravel wegen, maar meestal goed berijdbaar.
Marjan en Lisenka, jullie hebben ons uitstekend geholpen met het uitzoeken van de reisroute en de keuzes van de overnachtingen. En in Namibië bedanken wij Ayesha voor de meet en greet aan het begin van de reis en het whatsapp contact onderweg, geeft toch vertrouwen dat je ergens op terug kunt vallen.

Marjan, Lisenka en Ayesha, bedankt.