X

Marjo en Eline: Heerlijke week in Sicilië

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Marjo en Eline: Heerlijke week in Sicilië

Reisverslag Marjo en Eline in Sicilië
Januari 2022

Marjo en ik hebben een heerlijke week gehad. Wij begonnen onze reis een uur van Catania rijden, op de citroenboomgaard. De plek was adembenemend, miljoenen citroenen hingen voor het plukken.

We waren blij dat we er overdag aankwamen want het was toch wel eventjes een zoektochtje over een paar wat slechtere niet verlichte wegen. Al snel merkte we dat we wel heel erg buiten het seizoen om in Sicilië waren, want we waren de enige gasten op de boomgaard, daardoor was het restaurant dicht en eigenlijk waren er ook geen restaurantjes open in het dicht bij gelegen dorp. Maar met flink zoeken hebben we uiteindelijk toch wel iets weten te vinden.

Vanuit de boomgaard zijn we naar Taormina en de Etna gegaan, beide lagen op een uur rijden afstand en waren erg leuke uitstapjes. Hierna vertrokken we naar Cefalu, wat een erg schattig kustplaatsje is. Ook hier waren helaas weinig restaurants open, maar gelukkig vonden we er uiteindelijk eentje waar we erg lekker hebben gegeten.

Onze laatste bestemming was Palermo, wat een geweldige stad is dat zeg. We hebben een wandeltour gedaan, langs verschillende marktjes geweest, kerken bezorgt en heerlijk in de zon gezeten. In het hotel waren ze de verdieping boven ons aan het verbouwen, dus ik zou aanraden daar heen te gaan als verbouwing voorbij is, want het dakterras (waar ook het ontbijt geserveerd werd) gaf echt een onwerkelijk mooi uitzicht over de stad. Daarom dat we er ook ’s avonds besloten te eten. Het was perfect dat we zo’n kleine auto hadden, want de wegen zijn krap, en dat maakte ons wendbaarder.

Ontzettend bedankt voor het regelen. En tot de volgende keer!