X

Lisenka op Mobile safari met haar gezin in Botswana

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Lisenka op Mobile safari met haar gezin in Botswana

In 2018 heb ik in mei met mijn gezin (man en 2 tienerdochters) een rondreis gemaakt via Botswana en de Caprivi in Namibië en ook nu werden we weer gegrepen door de diversiteit en sfeer van deze landen.

Rondreisroute Botswana & de Caprivi/Namibiëoute

Dit was onze route: vanaf de luchthaven direct naar Gobabis, vervolgens de grens over naar Botswana en naar Maun. Daarna (over een weg met veel ‘potholes’) naar Nata voor een bezoek aan de Makgadikgadi Pans (die onder water stond door de enorme regenval van de afgelopen winter). Door naar het noorden met een verblijf in Kasane met een bootcruise op de Chobe rivier en een game drive in Chobe National Park. Een dagtocht naar de Victoria Falls was een van de vele hoogtepunten. Daarna terug naar Namibië om dwars door de groene Caprivi te reizen. Tot slot de omgeving van het Waterberg Plateau verder ontdekt en hier hadden we voor ons vertrek een heerlijk ontspannen afsluiting in de omgeving van Okahandja.

Mobile camping in de bush incl. begeleiding

Tijdens ons verblijf in Maun werden we vroeg in de ochtend opgehaald door Chris, onze ranger voor de komende dagen. Er volgde een rit naar het Moremi Game Reserve, een gebied rijk aan wild, midden in de Delta. Onderweg hebben we dan ook veel dieren gezien, zoals een troep olifanten bij een waterdrinkplaats, zebra’s, (vechtende) giraffen, een groep slapende leeuwinnen en diverse antilopensoorten, maar ook vele vogelsoorten. Onderweg maakten we een stop voor een heerlijke lunch en in de middag kwamen we aan bij ons ‘camp’. Hier stonden onze “luxury tents” al voor ons klaar: volledig ingerichte Meru-tenten met prachtig opgemaakte bedden, toiletartikelen, eigen bucket shower en toiletje. Wat een luxe in de wildernis!

Voor het diner nam de zeer ervaren Chris ons mee voor nog een rit in de omgeving van het camp. We vonden 2 leeuwinnen met 2 welpjes van een paar maanden oud en konden op zeer korte afstand genieten hoe zij aan het spelen waren onder toeziend oog van hun moeder. Als afsluiting van de rit volgde een ‘sundowner’ midden in de bush, hoe Afrikaans wil je het hebben?
Terug in het camp wachtte ons een feeëriek ontvangst: olielampjes die het camp verlichtte en zorgden voor een bijzondere sfeer. De staff had een bijzonder smakelijk diner voorbereid, waar we onder de sterrenhemel heerlijk van genoten. Na een drankje bij het vuurtje was het tijd om onze tenten in te kruipen. Best een spannend idee om zo midden in het wild te slapen. Chris had ons echter goed voorbereid en was binnen bereik, een veilig gevoel.

Helaas hadden wij niet meer tijd dan slechts 1 overnachting, dus na het uitgebreide ontbijt de volgende dag volgde een mooie lange game drive terug naar Maun. Onderweg pakten we nog wat mooie plekjes mee en hebben we naast enorme kuddes olifanten, nijlpaarden, vele giraffen en ander wild gespot. Uiteraard reden we nog even langs ‘onze’ spelende welpjes.

We hebben deze mobile camping als één van de meest bijzondere belevenissen in Afrika ervaren, zo puur en dichtbij de natuur. Het is echt een meerwaarde als onderdeel van een vakantie in Botswana!

Persoonlijke tip van Lisenka:

Wanneer je een Mobile safari van (minimaal) 2 nachten boekt, staat er in de ochtend een game drive op het programma, gevolgd door een uitgebreide brunch bij terugkeer in het camp. Na wat ontspanning op en rond het camp vertrek je in de middag voor weer een nieuwe game drive. Bij meerdaagse mobile camping safaris worden meestal meerdere verblijfplaatsen aangedaan, zoals een combinatie van Moremi en Khwai of zelfs met Chobe en de Kalahari. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor mobile safaris van 5 dagen of zelfs 2 weken. Alles wordt geheel op maat samengesteld, aan u de keuze!