X

Lies en Els op lange rondreis

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Lies en Els op lange rondreis

Hallo Marian,

Wij hebben het baaie goed! Veel van het prachtige landschap gezien! Dat is echt genieten.
Vandaag zijn we aangekomen bij Skeiding Guest Farm Heidelberg/Swellendam. Wat een superplek. Wat een uitzicht en wat een gezellige B&B.
We hebben vele fijne plekken gehad tot nu toe, maar ik wil m’n enthousiasme even kwijt!

Waar we ook intens van genoten hebben is het verblijf in de tent in Quartermainscamp in Paterson.
Tijdens de safari twee volwassen leeuwen met zes welpen en een jong volwassen leeuw. Deze waren dus in een groep en volgens de ranger was dat heel bijzonder. Ook cheetah’s gezien en nog veel meer. Natuurlijk ook olifanten.

Highlands Mountain Retreat was ook een hoogtepunt. Letterlijk en figuurlijk. In de blokhut met storm en regen en onweer….elektrische deken in bed,open haard elektrisch tapijtverwarming….
We hebben de laatste dagen veel regen gehad. Gelukkig scheen vandaag de zon weer.
In Stormsriver hebben we je website en e-mail adres gegeven aan Leo van der Lubben, senior expert.

Wij zijn erg enthousiast over de reis die je hebt samengesteld en dat hebben we door gegeven.
Ik kan nog wel even door gaan ,maar de rest hoor je nog wel.

Hier in Skeiding questfarm zouden we wel langer willen blijven, maar er komt vast nog meer moois…

Vriendelijke groeten,
Lies en Els van der Wel.

REISVERSLAG

Wij, Lies en Els van der Wel hebben een twee maanden durende reis gemaakt door Zuid Afrika. ( 20 sept.-17 nov.) Nadat we op de vakantiebeurs Marian ontmoetten,bleek al gauw,dat zij open stond voor onze wensen wat betreft de rondreis. Zij heeft vervolgens onze wensen zeer goed ‘vertaald’ naar een passende reis.Aangezien we niet door een malaria gebied (Krugerpark) wilden reizen,heeft Marian andere zeer mooie parken aan bevolen.

Onze start was in Johannesburg, vandaar naar Drakensbergen-Golden Gate national Reserve. Een van de hoogtepunten (letterlijk en figuurlijk). Hoog in de bergen,in een grote blokhut,schitterend uitzicht en voldoende hout voor de open haard! Vandaar naar de Wild Coast ,vanaf Coffee Bay langs de kust naar Kaapstad ,langs vele mooie verblijfplaatsen. In de buurt van Paterson verbleven we in Quartermain’s camp. Daar hebben we drie safari’s gedaan met de ranger en heel veel wild gezien. Een super ervaring! Ook nog een wandeling met de ranger, met uitleg over de planten en waar ze voor gebruikt worden. We sliepen in een tent, daarbij eigen toilet,warme douche en wastafel. ’s Avonds kampvuur,braai,glaasje wijn….Fijne plek,een aanrader!!

Vervolgens Addo national park.Het verblijf op de struisvogelfarm:’ Skeiding’, super. De farm ligt op een heuvel met uitzichten naar alle kanten. Warme ontvangst,feestelijk gedekte tafel, braai vanuit de open haard….’s Morgens vroeg een rondleiding naar de struisvogels.

De reis werd vervolgd naar Kaapstad en vandaar langs de West kust naar het noorden: Lamberts Bay. Prachtige grote kolonie Jan van Genten gezien. Heerlijke vis gegeten: Kingclip!!

Via Cederbergen,Tulbagh,Stellenbosch naar Kaapstad.
Na twee maanden waren we zeer voldaan. De route was goed beschreven.
Leuke ontmoetingen met plaatselijke bevolking ,fijne verblijfplaatsen.

Veel dank aan Marian voor de goede planning van deze reis.
Zeer aanbevolen!!

Veel reisplezier voor een ieder ,die dit leest.
Lies en Els.