X

Leonie van der Horn: Huwelijksreis

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Leonie van der Horn: Huwelijksreis

Na een prachtige huwelijksdag vertrokken we 12 september naar Zuid Afrika voor onze huwelijksreis. Dit land stond al langer op ons lijstje en leek ons vanwege de afwisseling in landschappen, dieren en cultuur een ideale bestemming voor een lange honeymoon.

In totaal hadden we dertig dagen in Zuid Afrika, waardoor we lekker veel konden gaan zien. Als extra huwelijkscadeautje werden we ook nog verrast met het feit dat we na het invullen van de enquête van Rondreis op Maat uitgekozen waren als winnaar van de hoofdprijs: 5 dagen verblijf in de Sefapane Lodge aan de rand van het Kruger Park!

Na één nachtje Johannesburg gingen we met de huurauto richting Phalaborwa. Een kleine 500 kilometer vanaf Johannesburg. Bij aankomst in de Sefapane lodge werden we vriendelijk ontvangen door het personeel en naar onze lodge gebracht. Deze overtrof al onze verwachtingen. Een heerlijk grote woonkamer, met ruime slaapkamers en een mooie veranda met uitzicht op het meer.

De volgende dag meteen met de eigen auto het Kruger Park in gegaan. Wat dat betreft is de Sefapane lodge perfect gelegen op slechts vijf minuten afstand tot de Phalaborwa gate. Na binnenkomst kon het fototoestel meteen tevoorschijn voor de eerste impala’s en giraffes. Al snel gevolgd door de eerste olifant en als klap op de vuurpijl een groep leeuwen die een cheeta verjoegen bij zijn prooi. Eerst de leeuwinnen vlak voor de auto langs en na enkele minuten vond het mannetje het ook tijd worden om te eten. Wat een spektakel en dat in onze eerste twee uur Kruger Park!

Na nog rondgereden te hebben en o.a. nijlpaarden, veel olifanten en schitterende vogels gezien te hebben was het aan het eind van de middag tijd voor de Avondsafari met Bushbraai die we via de Sefapane lodge geboekt hadden. Hoogtepunt hier was een groep hyena’s met kleintjes. De Bushbraai was op een met fakkels verlichte plek in het park, waar we op een zeker moment zelfs de leeuwen dichtbij hoorden grommen!

De dag erna vroeg uit de veren voor de Dagsafari met onze gids Sam. Voordeel van zo’n jeepsafari is dat je hoger zit, niet zelf hoeft te rijden en iemand bij je hebt die de omgeving kent. De reis ging nu meer naar het zuidelijk deel van het park, wat zich kenmerkt door een andere vegetatie en dus ook andere dieren trekt. Vooral de witte neushoorn poserend langs de kant van de weg zullen we niet snel vergeten, maar ook de parende leeuwen maakte indruk!

Naast de goed verzorgde safari’s, was ook het restaurant van de Sefapane lodge van uitstekende kwaliteit. We hebben alle dagen heerlijk gegeten en ook het ontbijt mocht er zijn. Al met al dus een fantastisch begin van onze huwelijksreis, die verder alleen maar hoogtepunten kenden met de Bultruggen in St Lucia, de bedreigde zwarte neushoorn in Hluwhluwe, de ruige ongerepte Wild coast, de White Shark cagedive in Gansbaai, het walvissenfestival in Hermanus, de wijngebieden van Stellenbosch, Franschhoek en Paarl en natuurlijk Kaapstad, met haar schitterende ligging en heerlijke vibe.

Kortom een land om nooit vergeten en later als we oud en grijs zijn met veel plezier op terug te kijken (en wellicht nog eens terug te keren)!

Leonie van der Horn