X

Johan en Wil in Zuid-Afrika en Botswana

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Johan en Wil in Zuid-Afrika en Botswana

Wij hadden een prima reis. De auto was goed en had zoals gevraagd cruise control, dat rijdt lekker op die lange en niet zo drukke wegen. Wel was het overal gortdroog.

Onze eerste stop was Dinkweng. Daar zaten we weer in een groot chalet met 3 slaapkamers (zijn ze allemaal) en keken uit op het dal. Elk chalet heeft een plunge pool en een kampvuurkuil, plus nog een vaste braai. En het is er oorverdovend stil. Goed om tot rust te komen. Het kamp is zelfcatering en er is een goede Spar Supermarkt in Vaalwater waar je op weg naar het kamp alles voor het eten kan kopen.

Vervolgens naar Pafuri. Daar stroom de rivier nog net en was het gezellig druk met een grote groep Engelsen. Op dag 2 hadden we daar een braai in de Boma, die eindigde in zang en dans en daarna mochten de buitenlandse gasten na het Afrikaanse volkslied hun volkslied zingen. Hebben we ook gedaan met z’n twee, een nieuwe uitvoering van het Wilhelmus. Wel erg leuk.

Van Pafuri naar Mopane Bush Lodge. Die is flink uitgebreid en alleen maar leuker geworden. Mooi zwembad voor de bar en prima eten. En wat overkomt ons op de eerste avond na een drive over het eigen terrein. Uit de wagen achter ons stappen twee oud collega’s waar ik jaren mee heb samengewerkt. De taal ging van Engels naar Nederlands en de Rangers snapten er niets van. Erg leuk is om telkens op een andere plek te dineren. Daar zijn ze erg creatief in. Men had nu cheetahs in Mopane en men is de “dam” aan het vergroten, terwijl men verwacht snel nog dit jaar het land van de buurman te kunnen kopen en er bij te trekken.

Van Mopane ging de droge Limpopo over naar Tuli. Ook hier was het erg warm en droog, maar heeft men een mooi groot zwembad ter verkoeling. Ook hier ontbijt en diner telkens op een nadere plek. Zelfs een bush diner. Ook heel veel andere dieren gezien dan de jaren er voor, zoals Leeuwen 4 stuks, Cheetah met 4 jongen, Luipaarden en jonge jakhalsjes, etc.

Vervolgens naar Umlani. Lekker de fles wijn, bedankt. Ook daar hebben we meer dieren gezien dan de jaren ervoor. Zelfs 4 luipaarden na elkaar op één drive. Zo waren er Leeuwen met jongen, jong luipaard met moeder, de eerste jonge impala’s en veel olifanten. Van Umlani ging het naar Malelanne, naar de Kruger View Chalets  (– Rio Vista Lodge). Dit was onze laatste stop en het beviel ons prima. Wij waren in een 2 slaapkamer chalet, dat via de grote tuin direct aan de rivier lag. Er zijn ook garden view huisjes en cabins, twee zwembaden, enkele uitzicht platforms, etc. De lodge biedt drives door de Kruger in een open safariwagen aan, maar wij hebben zelf rondgereden. Alles zag er goed uit, schoon en een grote onderhoudsploeg die alles bij hield. Het chalet was zelfcatering en je kon zelf koken, maar dat hebben we niet gedaan, want de lodge heeft een prima a la carte restaurant en we hebben in Malelane in een leuk restaurant gegeten.

Malelane is een behoorlijk welvarende stad met een enorm groot winkelcentrum, inclusief een Spar supermarkt waarin je bijna verdwaalt. Ook zijn er in de stad enkele goede restaurants, pizza afhaal en andere food stores. Via de Malelande poort kom je snel in Kruger. Olifanten, Rhinos en allerlei Antilopen kwamen vroeg in de morgen en avonds drinken in de rivier, goed zichtbaar vanaf het chalet of vanaf het restaurant. Deze lodge is echt een aanrader.

Johan en Wil van Ikelen (2018)