X

Heerlijke vakantie gehad – familie van Wijk

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Heerlijke vakantie gehad 2022

Reisverslag van familie van Wijk in Zuid Afrika

We hebben een heerlijke vakantie gehad. Uiteraard zijn er dingen die we een volgende keer anders zouden doen, maar het was een onvergetelijke ervaring.
Bezoeken aan het Krugerpark waren fantastisch. Een dagsafari met een gids gedaan vanuit Phalaborwa, de dag daarna zelf gereden.

Vanuit Mopani nog een keer via de Orpengate een sunsetsafari gedaan en daar een grote groep leeuwen en een luipaard gezien. Wat een fantastische locatie daar. Een enorme lange weg die enorm slecht was afgereden dat we echt dachten, waar zijn we beland en zitten we wel goed maar toen we er uiteindelijk waren zijn we zo enorm in de watten gelegd. We kwamen terug van de sunsetsafari, toen hadden ze een pad gemaakt van olielampen die we moesten volgen en daar werd ons diner geserveerd. Iedere ochtend een heerlijk ontbijt. Het lag erg afgelegen maar geweldig om meegemaakt te hebben. In Hazyview wederom een geweldige overnachtingsplek met supervriendelijke eigenaren. Daar op quad gereden. De anderen vonden het geweldig, ik nooit meer ?. Vanuit Hazyview ook de panoramaroute gereden maar het weer werkte helaas niet mee. Volgende keer beter.

St Lucia een uiterst hartelijk ontvangst en fijne locatie. Fijn om weer even in de bewoonde wereld te zijn. Zelf het natuurpark bezocht maar ook weer een begeleide gedaan. De witte neushoorn liep hier toen op de weg. Geweldig. Het strand was mooi maar je werd hier compleet gezandstraald.
Locatie in Durban was prima. Jammer dat het weer niet voldoende meewerkte om gebruik te kunnen maken van het strand en zwembad.

De accommodatie bij Addo Park was goed. Heerlijk ontbijt, heerlijk diner. Uitermate vriendelijke mensen. Maar wat een armoede hebben we hier gezien zeg. Dat was wel even heftig om te zien. Via zelfdrive een geweldige dag in het Addo doorgebracht, ondanks de regen.
De accommodatie in Tsitsikamma was wel oké. De plek was prachtig. Mooi uitzicht op de zee alleen geen mogelijkheden om het water in te gaan. Restaurant was niet geweldig. Voor het ontbijt was de ene dag het ene op, de andere dag het andere. Geen vriendelijke bediening en in een kantineachtige sfeer. Je zat te ver weg van andere plaatsjes om andere restaurants te zoeken dus dat was jammer. Verblijf in het park heeft voor ons geen toegevoegde waarde gehad. Kinderen hebben vanuit hier hun bungeejump gedaan. Geweldig! Als alternatieve locatie zou wellicht het plaatsje Nature Valley een optie zijn. Een prachtig strand en iets meer in de bewoonde wereld wat je minder afhankelijk maakt van het parkrestaurant.

Mooie locatie in Hermanus maar te kort. Deze zouden we een volgende keer een nacht extra boeken want omdat we er laat waren en we er voor 10 uur uit moesten hebben we geen tijd gehad om het plaatsje te ontdekken en hebben we bijvoorbeeld het haaien duiken niet gedaan. Alle bagage achter laten in de auto durfden we hier niet aan.

Kaapstad, tja, wat zal ik daar eens over zeggen. Wat een prachtige overnachtingsmogelijkheden. De beheerster was echt niets te veel. Een zeer uitgebreid ontbijt, echt een toplocatie. En dan onze kamer. In 1 woord wauw! Veel gezien in Kaapstad, veel gedaan ook.

Al met al een geweldige reis. Heel erg bedankt voor jullie inspanningen deze reis voor ons onvergetelijk te maken.

Dank!
Familie van Wijk