X

Geweldige roadtrip Namibië & Botswana – Peter en Fija

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Geweldige roadtrip Namibië & Botswana – Peter en Fija

Reisverslag familie Bolkenbaas – september/oktober 2022

Van 26 september t/m 27 oktober 2022 hebben we een fantastische reis gemaakt door Namibië en Botswana. Vliegen van Amsterdam – Frankfurt – Windhoek gaat prima. Op het vliegveld krijgen we een prima verzorgde Meet & Greet door Mervin, waarbij we een landkaart krijgen waarop onze overnachtingsplaatsen staan gemarkeerd. Daarbij krijgen we ook uitgebreide informatie en benodigde vouchers voor beide landen. Hij regelt ook onze huurauto. Advies: Bespaar niet op de auto, daar heb je heel de reis profijt van.

Een aanrader is, als je een avond in Windhoek verblijft, te gaan dineren bij Joe’s Beerhouse, zeer de moeite waard. De reis is verder geweldig, na Rehoboth rijden we het gravel op en dit is wel een speciale ervaring. Sossusvlei is schitterend met de beklimming van Dune 45. De Catamaran-trip in Walvis Bay bij Swakopmund is fris ( 15 graden ) maar we spotten wel walvissen.
Een bezoek aan Cape Cross is zeer de moeite waard, de aantallen seals zijn daar niet te tellen.

Vanaf daar gaan we het binnenland in en rijden we weer over de gravelwegen.
Boek een game-drive vooraf via Rondreis op Maat in Twijfelfontein om woestijnolifanten te zien in Damaraland, schitterend.
Etosha is adembenemend, wat een dieren zijn daar te zien. Met als toppunt de waterhole bij Okaukuejo Camp. Het is er wel vrij warm, boven de 40 °C.
Rundu vinden wij een vieze stad maar verder is de Caprivi strip erg mooi. Vanaf Rundu gaan we malaria tabletten slikken, 16 dagen lang. Wat echter opvalt is dat we erg weinig muskieten of ander ongedierte hebben gezien.

In Chobe N.P. / Kasane hebben we 2 boottochten geboekt, deze zijn schitterend en dichter dan via het water kom je niet bij de dieren. Bij zwemmende olifanten, die de rivier over steken, stop je niet met foto’s nemen en filmen. De dagtocht naar de Victoria Falls is goed verzorgd met een nieuwe chauffeur aan de kant van de grens in Zimbabwe. Ook in oktober is er nog genoeg water dat omlaag klettert.

De autorit van Kasane naar Maun levert weinig te spotten dieren op en is vrij saai. Wel fijn is dat tegenwoordig de asfaltweg erg goed te berijden is met nauwelijks potholes. Tussen Gweta en Maun zijn nog 3 vrij slechte stukken van een kilometer of 10. In Maun een tocht met een mokoroboot de Okavanga Delta in, is een aanrader
Een geweldige afsluiting is ons verblijf 2 nachten in de N/a’an Kuse Lodge. Alle accommodaties zijn mooi gelegen en telkens is het weer een andere ervaring.

Advies: boek veel excursies, game-drives en boottrips via Rondreis op Maat, alles is dan prima geregeld en je bent zeker van een plek op de excursies die je wil doen.

We bedanken Marjan, Lisenka in Nederland en Mervin en Ayesha in Namibië voor de geweldige trip, die we na onze reis naar Zuid-Afrika in 2017, nu in 2022 hebben gemaakt.