X

Geweldige reis gehad in Suriname – familie Janssen

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Geweldige reis gehad in Suriname – familie Janssen

Rondreis Suriname – familie Janssen
augustus 2022

Wat hebben we een geweldige reis gehad, onder het motto NIKS MOET, ALLES MAG.
Ik ga deze reis beknopt beschrijven, en de eventuele suggesties en/of opmerkingen die ik maak zijn zeker geen negatieve ervaringen.

Aankomst op Zanderij, geweldig er stond een chauffeur met ons naambordje te wachten. Voelde direct goed. De chauffeur was geen verteller, niet iedereen is daarvoor in de wieg gelegd. Aankomst in hotel, kregen we te horen dat we bij ander hotel moesten zijn, namelijk Royal. We werden goed begeleid en ook dat kwam weer goed. Leuk welkomstgeschenk, dank jullie. Ons opgefrist voor de avond en verkenning Paramaribo. Gegeten en lekker geslapen.

De dag erna werd ons de huurauto gebracht. Wat een pracht auto, voelde ook weer goed en veilig. Maandagmorgen t/m vrijdag vertrokken we richting Nickerie met hier en daar enkele stops. Goede routeomschrijving, top.

Dinsdag naar BigiPan. Geweldige ervaring op het water slapen in een lodge. Relaxed en lekker gekookt voor ons.

Misschien wat laat, maar we wilden onderweg toch nog het één en ander zien. Via het guesthouse was het echter geen probleem, we hadden haar namelijk op de hoogte gebracht. Linde kon ons niet echt overtuigen met haar aangeboden opties die dag. Na lang wikken en wegen zijn we naar Pasensie Roetoe (Kyra en Annet) gegaan. Geweldig was dit, met Kyra naar Santigron. Kyra heeft veel verteld en ons van alles laten zien.

TIP: Neem deze locatie/accommodatie mee in het reisschema.

Vrijdag terug naar Paramaribo en auto ingeleverd. We waren hartstikke tevreden hoe we de tijd doorgebracht hebben en heel blij dat we zelf vervoer hadden naar BigiPan.

Zaterdag t/m dinsdag waren de huurfietsen gereserveerd. Was een uitdaging om door Paramaribo te fietsen. Eenmaal uit Paramaribo was het goed te doen. Ook weer goede routeomschrijving.

In Frederiksdorp aangekomen, één woord geweldige locatie. Zondag vrije dag Frederiksdorp, gefietst en veel lokale mensen tegen gekomen. Zij hadden ons veel te vertellen.

Maandag via Katwijk (koffieplantage) naar Peperpot gefietst. Was een erg lange/drukke (misschien wel te lang) weg naar Peperpot. Eenmaal bij Peperpot aangekomen, was de lange rit zeker de moeite waard. GEWELDIG weer.

Dinsdag nog eerst aapjes gaan kijken en teruggefietst naar Paramaribo. Uiteraard de kortst mogelijkste weg, we hadden het wel gehad met het fietsen.

Lincy en Ilse aangekomen (min één koffer). Roos nog bedankt voor het te woord staan en invullen van de gegevens die daarvoor nodig waren.
Woensdag werden we in alle vroegte opgehaald voor de kanotocht. Achteraf gezien was dit wel erg snel acclimatiseren voor Lincy en Ilse. Geweldige tocht gehad. Op de terugweg werden we opgehaald door Eric van het volgende guesthouse voor de aankomende 2 nachten. Wij vonden deze locatie niet echt een aanrader. De gastheer Eric zal het best goed bedoelt hebben, maar wij hadden er geen klik mee, naarmate de avond en dag erna volgde.

We zijn in Domburg geweest bij River Breeze. Geweldig en gezellig restaurantje, caféetje. Ook zijn we met de fietsen naar White Beach gefietst. Ook dit was een geweldige en gezellige locatie. De fietsen hadden we bij Eric gehuurd, fietsen waren dermate onder de maat voor verhuur.

Donderdag ging we voor twee nachten naar de Fredberg en het basiskamp. Het was een lange wandeling naar de Fredberg, maar was wel prima te doen. Ik vond het wel jammer dat er onderweg naar de top Fredberg niks of nauwelijks te zien was. Ik denk dan aan watervalletjes e.d. Boven op de Fredberg aangekomen, TOP. Wat een ervaring om in een hangmat te slapen en zonder stroom en stromend water te leven. En dan die Kevin (kok) die voor ons het diner en ontbijt kon verzorgen in het primitieve onderkomen.

Terug bij het Basiskamp werden we weer hartelijk verwelkomt met ’s-avonds een gezellig kampvuur. Na deze drie dagen gingen we verder naar onze laatste trip Danpaati. Wat werden we hier verwelkomt door zang en getrommel. Schitterend gewoon. Wat hebben we hier kunnen genieten. ’s Morgens voordat er ontbijt geserveerd werd kregen we eerst thee en koffie gebracht op het terras van onze Lodge. Dat was echt relaxed elke morgen met de zonsopkomst. Wij vonden het jammer dat er geen tijd en/of trip naar de stroomversnelling (Tapawatra) was waar we nog aan konden deelnemen.

De laatste 2 dagen brachten we door in Paramaribo, wat ook zeker voor de afsluiting een aanrader was.

Als laatste willen we onze dank en lof uitspreken aan ALLE gidsen die alles wat ze in hun mars hebben met ons gedeeld hebben. Echt er was geen één gids die er niet de moeite deed om het voor ons zo aangenaam mogelijk te maken. Dus al met al de moeite waard geweest om zolang op deze reis te hebben moeten wachten.

Bedankt voor alles en wie weet tot ziens op een andere reis.

Fam. Janssen