X

Fantastische rondreis door Namibië en Botswana!

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Fantastische rondreis door Namibië en Botswana!

Reisverslag familie Hillen – april 2022

In het voorjaar van 2022 hebben we, na maar liefst drie opvolgende jaren van uitstel, een fantastische rondreis door Namibië en Botswana gemaakt. Voor ons de eerste echte kennismaking met Afrika en we zaten na vier weken echt boordevol met indrukken.

We hadden de reis samengesteld in overleg met Lisenka en Marjan. Zij hebben ons prima geholpen en geïnformeerd. We hadden ervoor gekozen zelf te rijden en in lodges te overnachten. Op de luchthaven van Windhoek werden we verder wegwijs gemaakt door Ayesha van de lokale partner.

In Namibië hebben we geen beperkingen door Covid ondervonden. Botswana is daar strenger in, daar waren mondkapjes nog verplicht in openbare ruimtes. Bij alle grensposten moesten we onze EU-vaccinatiebewijzen laten zien.

Namibië en Botswana zijn heel plezierige landen om te reizen. We hebben ons nergens onveilig gevoeld, iedereen spreekt Engels en is bereid je te helpen. Je kan op heel veel plekken met een creditcard betalen en geld pinnen is geen probleem. De gidsen bij de excursies zijn kundig tot zeer kundig. We vonden het geweldig hoe ze ons wilde dieren leerden spotten. Die ervaringen hebben we daarna goed kunnen gebruiken als we zelf de parken ingingen.

Rijden in Namibië gaat prima, ook op de gravelroads. De 4×4 hebben we alleen in het hele mullen zand in de parken gebruikt en de low-gear al helemaal niet. Wegen zijn prima aangegeven en we hadden goede routebeschrijvingen meegekregen zodat we de meegeleverde Garmin niet hoefden te gebruiken. We hebben steeds ruim de tijd genomen voor onze verplaatsingen; dat kunnen we iedereen aanraden! In Botswana zijn de wegen sterk wisselend van kwaliteit. Je moet daar voortdurend alert zijn voor (soms gemeen diepe) potholes, maar er zijn ook grote stukken snelweg die prima zijn.

De meeste lodges waren prachtig. Vaak in wildparken op afgelegen plekken met soms geweldig uitzicht. Het eten was meestal prima in orde, maar beide landen zijn niet echt ingericht op vegetariërs. Vanuit veel lodges kan je prima excursies maken: bijvoorbeeld game-drives of een bezoek aan een San- of Himbadorp. Een tip van ons: regel in de eerste lodge een game-drive, dan kan je in alle rust de eerste indrukken opdoen.

Maria en Roeland Hillen