X

Familie Visser; voor de tweede keer naar Zuid-Afrika!

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Familie Visser; voor de tweede keer naar Zuid-Afrika!

Dag Marjan,

We zijn op ons laatste adres in Stellenbosch op dit moment. Wat een pracht lokatie weer. Onze reis 2 jaar geleden was fantastisch maar wat meer de ‘standaard’ reis die je maakt wanneer je Zuid Afrika niet kent, wat hebben we genoten toen!! Nu 2 jaar later is de reis wederom één groot feest.

Dit keer bezochten we plaatsen die we graag wat verder wilden verkennen en plaatsen waar we vorige keer niet aan toe zijn gekomen. Voor de meeste locaties hadden we twee dagen geboekt om op de weg ernaar toe plaatsjes of bezienswaardigheden nader te bekijken.

De locaties waren voortreffelijk, het eten heerlijk en de mensen van Zuid Afrika hebben ons hart gestolen en we durven niet te zeggen dat dit de laatste keer was want wat is er veel te zien en steeds weer boeit het ons, maw nog lang niet uitgekeken.

De kennis die jij hebt van dit land en je advies aan ons was fantastisch we willen je daar heel hartelijk voor bedanken.

Dubai hebben we gezien dat hoeft niet meer maar vliegen met Emirates is heel fijn.

Kampama River Lodge prachtig ook de gamedrives, toch gaat onze voorkeur uit naar een wat kleinschaliger Bushcamp. We hebben langs de Panoramaroute van andere bezienswaardigheden genoten dan de vorige keer, wat mooi toch allemaal. De reis naar Nelspruit gaf even een probleem omdat de tickets waren geboekt op Laurens en Jeanne en niet op onze geboortenamen. Uiteindelijk is alles goed gekomen en vlogen we naar Cape Town, ons volgend doel, prima, en de Lodge heerlijk.

Paternoster was een genot, niet omdat we naar de theeplantages zijn geweest wat de bedoeling was maar omdat we hebben genoten toen de kreeftvissers met hun bootjes op het strand kwamen (waar we zijn gaan kijken) en het See Food Festival plaats vond de dag dat we er waren. Ontzettend leuk om dat mee te maken.

Daarna naar Robertson. Fraai Uitzicht een pracht lokatie, een aanrader met bijzonder lekker eten met mooie wijnen. De omgeving en plaatsen hebben we bekeken, de kloof naar Montagu is bijzonder mooi.

De route 62 met de plaatsen Barrydale, Ladysmith en Calitzdorp leuk om te zien, je ziet er teloorgang. De weg naar Graaf Reinet eindeloos lang en wat saai mede doordat je er bijna geen plaatsen tegenkomt, er kan wel 50 km tussen het ene en andere kan zitten. Het plaatsje Willowmore leek heel sober maar daar kwamen we toch hele leuke winkels en een restaurantje tegen. Graaff Reinet heeft ons verbaasd, de prachtige huizen, musea en de Valley of Desolation. Ook viel ons op dat de huizen van de zuid Afrikanen zo talrijk maar keurig waren itt sommige andere plaatsen.

De weg naar het Addo Elephant park was weer leuk om te rijden en zo ook de Tour door het park. Chrislin Lodge was prima. Oysterbay te gek, zo’n prachtige, perfecte lokatie, het eten idem. Onderweg plaatsjes en bayen bekeken, de wandeling gedaan in het Tsitsikamma nationaal park gedaan en toen naar Milkwood Manor in Plettenberg Bay, ook goed en een mooie plaats.

Skeiding Guest farm was heel verrassend vanwege de mooie liggen met zijn prachtige valleien, het eten uitstekend en de rondleiding boeiend. De hele route N2 is mooi om te rijden vanwege de uitzichten, baaien die je ziet en het meanderen door de heuvels, echt genieten. Wanneer je over de pas Franschhoek nadert zie je deze in een kom van bergen liggen. Le Quartier Français was een mooie lokatie (’t kost wat maar dan heb je ook zeker wat) heerlijk eten en een gezellig dorp.

Vandaag de laatste dag in Stellenbosch waar we midden in de stad zitten en heerlijk wandelen en terrasjes pakten genietend van onze laatste uren, morgen rond drie uur richting vliegveld om de thuisrit te aanvaarden. Het was erg goed, voor ons voelde het als een tweede honeymoon na 41 jaar huwelijk. Kan het een beter compliment zijn voor de organisatie Marjan?

Hartelijke groet en hele fijne kerstdagen.

Laurens en Jeanne