X

Familie van der Kaaden en hun bezoek aan het “echte” Afrika

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Familie van der Kaaden en hun bezoek aan het “echte” Afrika

Hallo Marjan,

We willen je nogmaals heel hartelijk danken voor de geweldige reis die je voor ons hebt samengesteld. In deze 3e reis in het prachtige Zuid Afrika, wilden we het ”echte” Afrika zien en de Wild Coast gaan bezoeken.

Op jouw advies zijn we in Johannesburg begonnen, daarna naar de Drakensbergen, waar we prachtig gewandeld hebben. Het B&B was heel bijzonder, een rondavel met een open haard erin, met ontzettende gastvrije mensen. Daarna zijn we naar het Golden Gate National Park gegaan met z’n prachtige natuur.

Vervolgens zijn we een paar dagen in het op zich staande landje Lesotho geweest. Dit heeft enorm veel indruk op ons gemaakt en hadden dit echt niet willen missen! We hebben hier met een gids een wandeling gemaakt naar de Bushman-paintings. Ook zijn we zelf het dorpje ingelopen en werden door bewoners uitgenodigd om naar hun “huisje” te komen kijken. Zo bijzonder.

Via Aliwal North zijn we naar Mbotyi gereden. Ons eerste B&B aan de Wild Coast en wat voor één. Heel mooi gelegen aan de lagoon. Hier hebben we een wandeling gemaakt en zijn we naar de Sangoma (medicijnman) geweest, met zijn rituelen, zang en dans. Heel apart. Ook zijn we naar de mooie Magwa Falls geweest.

De volgende rit was naar Coffee Bay en natuurlijk het natuurschoon Hole in the wall gezien. Toen naar Chintsa waar we een prachtige wandeling langs de oceaan hebben gemaakt en vervolgens heerlijk gerust aan het zwembad met het geluid van de oceaan op de achtergrond.

De volgende dag bijtijds opgestaan want we moesten de boot halen vanuit Kenton on Sea naar het Sibuya Game Reserve. Geweldig! We hadden een luxe tent in het Forest Camp en hebben 3 gamedrives gemaakt en het nodige wild gezien.

Na deze indrukwekkende dagen zijn we naar een B&B net buiten Addo gegaan. Hier hebben we een 4 uur durende wandeling gemaakt. Pittig, maar erg mooi. Het volgende adres was Buffelsdrift in Oudtshoorn. Ook weer zo mooi. We kregen gratis een upgrading naar een luxe tent aan het water en zagen de 1e avond op 30 meter afstand 2 nijlpaarden uit het water omhoog komen. Prachtig gezicht. De 2e dag hebben we heerlijk geluierd bij het zwembad. Wat een rust!

De volgende dag hebben we de prachtige Swartbergpas gereden. Die hadden we in een eerdere reis ook al gereden, maar omdat we die toen zo mooi vonden, hebben we dit nog een keer gedaan.

Het volgende adres was een echt werkende struisvogelboerderij in Heidelberg. Je voelt je hier vanaf het begin gelijk thuis. ’s Avonds werd er heerlijk struisvogelbiefstuk gebraaid wat we met alle gasten aan één tafel opgediend kregen. Erg leuk.

De volgende dag achter in het bakkie naar de struisvogels die gevoerd werden en naar de schapen die door 2 honden naar een ander stuk land gedreven werden.

Het laatste adres van deze reis was Kleinbaai (bij Gansbaai). Een mooi B&B met een ontzettend gastvrije gastvrouw. Op loopafstand van de haven, waar vandaar je kunt gaan Shark Cage Diven (in een kooi die aan de boot vast zit, zie je onder water haaien op je afkomen). Wij hebben alleen op het dek gestaan en hebben verschillende haaien gezien. Ook kun je met een boot gaan walvis-spotten. Wij hebben hier een mooie wandeling langs de rotsige kust gemaakt en hebben de walvissen met hun kalfjes op 100 meter afstand gezien. Erg mooi. De walvissen zijn hier van september tot en met december/januari om kalfjes te krijgen. Daarna gaan ze weer terug naar Antartica.

Marjan, met jouw hulp en enthousiasme is onze “droomreis” verwezenlijkt , met hele goede en bijzondere accomodaties. Ook qua tijdsindeling was het prima in orde. Wij wilden het rustig aan doen. Dat had je allemaal goed gepland!

We gaan zeker nog een keer naar het mooie Zuid Afrika en we weten je weer te vinden hoor!!!!!

Groetjes,

Jan en Anja van der Kaaden