X

Familie Sterkenburg: werkte als vrijwilligers en daarna op rondreis

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Familie Sterkenburg: werkte als vrijwilligers en daarna op rondreis

Vakantie Zuid-Afrika: 23-10-2015 / 20-11-2015.

Voor de vierde keer een vakantie in Zuid-Afrika waarvan de twee laatste zijn verzorgd door
“Rondreisopmaat”, Marjan van der Herberg.

Deze vakanties volgden op een maand werken als vrijwilliger bij geestelijk gehandicapten op een farm in de omgeving van Durban.
Tijdens onze reis volgden wij globaal gezien de oostelijke en de zuidelijke kustlijn en zoveel mogelijk met verblijf voor twee nachten in de diverse overnachtingsplaatsen. Tussen haakjes de per dag gereden kilometers.

1. Onze reis begon, na het ophalen van een huurauto op het vliegveld van Durban, met een daar vandaan een rit naar een, letterlijk en figuurlijk, hoogtepunt namelijk het plaatsje Underberg nabij de Sanipas.
Verblijf in een uitstekend hotel/B&B met heerlijke maaltijden.
Schitterende rit per 4WD die ons, via veel haarspelt bochten, naar grote hoogte bracht voor een bezoek aan het berglandschap van Lesoto. (210).
2. Prachtige rit via een avontuurlijke onverharde weg naar Port St. Johns waar we vanuit ons bed de oceaan konden zien. Een heerlijke plek om op het balkon uit te rusten. (260),
3. Onderweg naar Chintsa genoten van de verschillende kleine plaatsjes waar het een plezier is om koffie te drinken en te eten. Prachtige lodge met een restaurant met uitzicht op de oceaan.
Verzorging van topkwaliteit. Gereden via rijksweg en provincialeweg (360).
4. Port Elizabeth, een grotere plaats met veel te zien en te doen. Hotel vlakbij het strand. 1 overnachting. Zeker de moeite waard om langer te verblijven. Heerlijk eten en goed geslapen.(350).
5. Korte rit naar Addo, het bekende Olifantenpark. Na aankomst en ook de volgende dag het park bezocht. Adembenemend om meer dan 100 olifanten van klein tot heel groot langs te zien wandelen.
Verblijf op Rosedale Organic Farm met B&B. Eten en drinken van eigen boerderij. Fijne gemoedelijke, bijna huiselijke sfeer. Goede restaurants in de buurt. Langer verblijf voor het park en de omgeving is geen straf. (65).

Aangezien bij “Rondreisopmaat” alles mogelijk is, onze rondreis voor acht nachten onderbroken voor een privé-bezoek in St. Francis Bay.

6. Verder met reizen via verschillende kleine plaatsen, Storms River, Tsitsikamma Nature Reserve waar een verblijf in het Tsitsikamma Village Inn met een uitstekend restaurant zeer aangenaam was om te verblijven. Tevens goede restaurants in het dorp. Prachtige omgeving. Opvangplaatsen voor wilde dieren, apen en vogels bezocht. Markt bezocht van boeren en bewoners uit de omgeving bezocht. Heerlijke plaatselijke producten gegeten en gekocht. (225).
7. Via o.a. Knysna, Sedgefield en Wilderness via de N12 over de mooie Outeniquapas naar Oudtshoorn gereden naar Mooiplaas Guest House. Dat was pas een mooiplaas. Het restaurant was zeker drie sterren waard. Heerlijk struisvogelvlees. Leuk bezoek aan struisvogelboerderij. Oudtshoorn, gezellig om te bezoeken. (220).
8. Een aantal plaatsen gepasseerd en via de werkelijk schitterende route via de Tradauw Pass gereden richting Heidelberg. De minder goede weg leek nergens naar toe te gaan. Bleek uiteindelijk naar de top van de wereld te zijn. Wat een prachtig uitzicht. Skeiding Guest Farm is een in werking zijnde boerderij. Zeer gastvrij. Leuk en nette kamers in de 70-jaren stijl. Prima eten. Jammer genoeg maar 1 nacht gebleven. (220).
9. Voor 1 overnachting gereden naar Hermanus, een leuk plaatsje aan de zuid-kust. Jammer genoeg geen walvissen gezien. Veel eetgelegenheden. Gezellige winkels. Het B&B-adres was was netjes maar heel compact. Uitstekende plek op doorreis. Vooral op zaterdag heel gezellig door een grote markt met veel eten en drinken en leuke plaatselijke produkten. (185).
10. Om de vakantie in stijl af te sluiten, voor de vijf laatste nachten, naar Durbanville gereden naar het Meerendal Wine Estate. Inderdaad kan het woord STIJL zo geschreven worden. Een klein hotel met uitstekende mogelijkheden voor wandelingen en MTB ritten onder deskundige leiding. Heerlijk restaurant. Mooie omgeving en uitstekende uitvalbasis om Cape Town en andere plaatsen, o.a. Stellenbosch, te bezoeken. (125).
11. Rit naar het vliegveld van Cape Town, inleveren van de huurauto en terug naar Nederland na een prachtige en indrukwekkende reis.

Zuid-Afrika, een land waar je verliefd op kan worden en naar terug moet komen.

Onze dank gaat uit naar “Rondreisopmaat” , Marjan van der Herberg, die deze reis voor ons, inderdaad, op maat heeft georganiseerd. Het geeft een goed gevoel als een reisbureau rekening houdt met de wensen en de inbreng van de reizigers.
Totaal aantal gereden kilometers: 3600.

Verblijfplaatsen tijdens de reis:

The Old Hatchery – Underberg.
Mbotyi River Lodge – Lusikisiki,Port St. Johns.
Crawford’s Beach Lodge & Cabins – Chintsa East.
Singa Lodge = Port Elizabeth.
Rosedale Organic Farm – Addo.
Tsitsikamma Village Inn – Storms River.
Mooiplaas – Volmoed, Oudtshoorn.
Skeiding Guest Farm – Heidelberg.
The Potting Shed Guest House – Hermanus.
Meerendal Wine Estate – Durbanville.

Bob en Liesbeth Sterkenburg
Sliedrecht