X

Familie Star door Zuid-Afrika; indrukwekkende ontmoetingen

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Familie Star door Zuid-Afrika; indrukwekkende ontmoetingen

Wij hebben een mooie reis gemaakt en het is heel lastig om er een paar hoogtepunten uit te halen. We proberen het toch maar.

Vrijwel overal hebben we genoten van de natuur, bij Thornhill aan de rand van het Krugerpark, de Panoramaroute, Drakensbergen, de Zuurberg en Addo Elephant Park, al die baaien langs de kust en natuurlijk de Tafelberg. Het landschap was verrassend afwisselend.
En de dieren natuurlijk, statige giraffes, indrukwekkende neushoorns, slapende leeuwen en massieve olifanten, zebra’s, pinguins, apen, nijlpaarden en de laatste walvissen van het seizoen.

Maar wat wij ook heel fijn gevonden hebben is de ontmoeting met mensen, de Umphakatsi excursie naar een plaatselijk dorpje in Swaziland, het prachtige optreden van het Drakensbergen Boys Choir, de gesprekjes met B & B eigenaren (ook in een township) en met diverse gidsen, spontane ontmoetingen met Zuid-Afrikanen, zoals bijvoorbeeld de man die schoenen poetste op het vliegveld in Durban. Zijn droom was nog eens naar Robbeneiland te kunnen gaan. Hij zei: Nelson Mandela was a great man, he was able to forgive. Dat vergeten wij niet meer.

Wij hebben overal goede guesthouses gehad en we hebben ons nergens onveilig gevoeld. Het informatieboek van de lokale vertegenwoordiger heeft ons goed op weg geholpen. Thuisgekomen ga je onmiddellijk bedenken wat je een volgende keer nog meer zou willen zien.

Jelly en Dick Star