X

Familie Ruitenberg; een weerzien met dochter en schoonzoon

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Familie Ruitenberg; een weerzien met dochter en schoonzoon

Inmiddels zijn we al weer een week terug uit Zuid-Afrika. We kunnen vertellen dat we een uitstekende vakantie hebben gehad. Op de derde dag hadden we al het weerzien met onze dochter en schoonzoon en zij hebben tot en met Hazyview met ons mee gereisd en praktisch gezien zijn zij onze reisleiding geworden, wat natuurlijk logisch was gezien hun ervaringen.

In Johannesburg zijn we keurig ontvangen door mevrouw Van der Ham en zij heeft ons een duidelijke toelichting gegeven en e.e.a. verteld. De auto was de volgende dag beschikbaar bij het hotel, ook dat ging voortvarend.

Voor de verschillende accomodaties geldt dat het overal goed geregeld was, ook die waar we met vijf personen waren en dat ze voldeden aan de verwachtingen die we hadden. Het waren stuk voor stuk prima accomodaties, behalve Petroriuskop die vonden we wel erg basic.

De zaken die we bij de aanvang van de reis al hadden aangegeven te willen doen en die we zelf geboekt hebben, namelijk het kooiduiken en het walvissen spotten hebben we ook naar volle tevredenheid kunnen doen.

In het vervolg van de reis hebben we vele uren doorgebracht met het spotten van de dieren in de parken. Het waren niet alleen de verschillende Game Drives, maar ook gingen we op eigen gelegenheid de parken in, met veel succes. We hebben de Big Five gezien, maar vonden het net zo leuk om een kameleon, schildpad en diverse prachtige vogels te zien.

De Panoramaroute met Pilgrim’s Rest was eveneens mooi en het bezoeken waard.

De laatste twee dagen waren we in Pretoria, daar hebben we op advies van de eigenaresse van het Guest house de volgende dag met een gids en een busje Johannesburg met Soweto bezocht. Ook het apartheidsmuseum is bezocht, indrukwekkend.

Kortom samenvattend kunnen we terugkijken op een uitstekende, enerverende en onvergetelijke vakantie, met uitstekende reisleiding van onze dochter en schoonzoon, goede accomodaties, een auto die geschikt was voor wat we wilde en het mooie lenteweer gedurende de gehele vakantie.

Met vriendelijke groet,
Jan, Els en Koen Ruitenberg