X

Familie Rouws: Heerlijke vakantie in Andalusië

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Familie Rouws: Heerlijke vakantie in Andalusië

We hebben een heerlijke vakantie gehad in Andalusië. Het waren dan maar 9 dagen maar voelde als veel langer.Familie Rouws in Andalusië Rondreis Op Maat Specialist

Doordat we in de ochtend op Malaga landde begon de vakantie direct. Vanaf de luchthaven zijn we Malaga in gegaan. Begonnen met een kop koffie op een terras bij t water en daarna zijn we naar de Gibralfaro gewandeld daarbij kwamen we langs het Alcazara en Teatro Romano wat we ook bezocht hebben. De vakantie en ontdekking van Andalusië was direct begonnen.

We hebben daarna de weg langs de kust gevolgd naar Granada. Daar was het zoeken naar het hotel. Dit is mooi gelegen in het centrum maar vooraf parkeergarage weten te vinden was fijn geweest. Nu gereden op plekken waar dat overdag niet mag als je geen taxi bent. Hotel heeft ons kenteken genoteerd en zou dit doorgeven, zodat we geen bon zouden krijgen. Alles op loop afstand wat heerlijk was.

Kaartjes voor het Alhambra hadden we vooraf geregeld met de Nasriden paleizen. Doordat het hotel centraal ligt heerlijk na dag lopen gerelaxt en opgefrist waarna we lopend naar een terrasje konden om te eten.

Binnendoor naar Cordoba. Het hotel lag weer in het centrum. Eigen garage. Alles weer kunnen lopen. Volgende dag het Mezquita bezocht, zeer indrukwekkend. We hadden geen kaartjes geregeld van te voren dit was in de ochtend geen probleem maar ’s middags konden we niet meer naar het Alcazar omdat deze was volgeboekt. Gelukkig was er veel te zien.

Binnendoor naar Sevilla. Daarbij kwamen we eerst langs de opgravingen van het Medina Azahara.  In het informatiecentrum een film met daarin heel duidelijke uitleg hoe het was en hoe het leven was (Engels ondertiteld).

Sevilla is een drukke levendige stad. ’s Avonds kaartjes geregeld voor het koninklijk paleis de kathedraal en de Giralda toren. Geen voeten meer over, maar omdat hier het hotel ook weer mooi centraal lag konden we eind van de middag terug naar t hotel en na een heerlijke douche en relaxen voor we terug de stad in gingen voor een hapje. Onze kamer was wel gehorig, lag direct langs de straat en er was een café aan de andere kant van de straat. Mogelijk omdat het zaterdagavond was, zondagnacht was het veel stiller.

Binnendoor naar Grazalema. Prachtig gelegen in natuurgebied. We hebben gieren gezien en met een buiten zwembad en terrasje voor de hotelkamer werd het feit dat de kamer gedateerd was gecompenseerd. Het dorp is oploop afstand dus makkelijk te bezoeken om iets te eten.

Dagtocht gemaakt naar Ronda, de kloof met de brug is indrukwekkend. Van Grazelema naar Malaga weer binnendoor. Door het natuurpark Sierra de las Nieves. De vergezichten zijn prachtig en de witte dorpen die er tussen geplakt zijn opvallend.

Kortom een prachtige reis met levendigheid en veel indrukken en rust bij het laatste hotel.

Familie Rouws