X

Familie Pelzer: De big 5 en walvissen tijdens de rondreis

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Familie Pelzer: De big 5 en walvissen tijdens de rondreis

In januari 2014 de vakantiebeurs bezocht. Hier kennis gemaakt met Marjan / rondreisopmaat.
Haar enthousiasme sprak ons aan en na wat heen en weer gemail en gebel de knoop doorgehakt en via haar onze reis geboekt.

24 september, eindelijk is het dan zover: we vliegen van Schiphol naar O.R. Tambo in Johannesburg.
Hier werden we opgewacht door een vertegenwoordiger. We krijgen een mooi boekwerk met alle bezienswaardigheden/ routes en vouchers die nodig zijn voor onze reis.
De volgende dag worden we opgewacht door onze gids die ons vergezelt naar het Apartheid museum. Hier word je wel nederig van . . . . . . . .

Bij terugkomst wordt de huurauto geleverd waarna we vertrekken naar onze volgende locatie, en wat voor een!
Kololo game reserve in district Vaalwater. Hartelijke ontvangst, mooie cottages, prachtige ligging en geweldige safari’s.
Hier een moeder jachtluipaard gezien met haar drie jongen! Wat een belevenis.

De routes naar onze slaapplaatsen worden goed uitgeschreven en de reis er naar toe is al een belevenis.
Voor ons waren de mooiste plekjes toch wel: Kruger Park (daar ook overnacht in Satara restcamp), Kololo game reserve en Addo Elephant Park.

De big five hebben we gezien en nog veel meer. Landschappen zo mooi dat je ze niet kunt beschrijven, vriendelijke hartelijke Afrikanen die hun best doen om het je naar de zin te maken. Heerlijk eten en drinken voor een betaalbare prijs. Goede infrastructuur en tankstations waar ze nog je ramen wassen en oliepeil checken . . . . .

Als kersje op de taart verbleven we de laatste 2 nachten in een B&B in Gansbaai de Kelders, van hieruit kon je vanaf slaapkamer en balkon de walvissen voorbij zien zwemmen en spelen. Erg mooi.

Dit zat oorspronkelijk niet in de planning maar doordat mijn man 4 nachten in een kliniek heeft gelegen moesten we de plannen veranderen. Dit kon mede dankzij rondreisopmaat en de lokale vertegenwoordiger. Een Nederlands sprekende medewerkster die weet wat er gedaan moet worden en de zaken dan ook meteen en goed regelt is dan goud waard!

We zijn nu een paar weken thuis en denken nog dagelijks aan onze fantastische rondreis die zeker een vervolg gaat krijgen.