X

Familie Mulder en van de Belt in de West-Kaap

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Familie Mulder en van de Belt in de West-Kaap

Rondreis Zuid Afrika van Ineke, Bart, Hammy en Jan
4 t/m 25 oktober 2018
Tuin en Wijnroute

De reis stond al een tijdje gepland. In februari 2017 maakten we kennis met Marjan op de vakantiebeurs in Utrecht. Na een lezing van haar raakten we aan de praat en besloten we met deze enthousiaste vrouw in zee te gaan. Een rondreis samen met onze buren gepland voor oktober 2018. Het lijkt dan heel ver weg, maar nu ligt het alweer achter ons en resten ons de fantastische warme herinneringen en de foto’s.
Wat een sublieme reis. We hebben met ons vieren genoten van de eerste tot de laatste minuut. Onze stoutste verwachtingen werden overtroffen en alle onderkomens waar we overnachten waren perfect. Van extreem luxe tenten in de bush, tot een schitterende woning op een wijnboerderij en van alles daartussen in. Overal wachtte ons een warm welkom.

Eerst vier dagen genieten in Kaapstad. Natuurlijk is ook dat te kort om alles te kunnen zien, maar we hebben toch een goede indruk gekregen. Helikoptervlucht gemaakt, Robbeneiland, de tafelberg bekeken, een rondreis met een gids over het eiland met natuurlijk Kaap de Goede Hoop en met een gids naar Langa, het oudste Township in Kaapstad, waar we ook bij een moeder de lunch hebben gebruikt. Alles even indrukwekkend.

Hierna de rondreis via Skeiding en Oudsthoorn richting Port Elizabeth, waar vooral de overnachtingen in Buffelsdrift en Hlosi Game Lodge eruit sprongen. Mooie game drives met verschillende rangers, waarmee we op stap gingen en zelfs braaien in de bush. Geweldig. Helaas hebben we de leeuw niet gezien. Misschien wilden we dat wel te graag, maar alle andere dieren zoals olifanten, giraffen, zebra’s, neushoorn etc. te over. De rangers deden hun uiterste best, maar soms lukt het gewoon niet ze te vinden. De leeuw bewaren we dus voor een volgende keer.

Hierna verder naar Tsitsikama en Hermanus. Ook te mooi om in woorden te beschrijven. Prachtige natuur met een ruige Indische Oceaan, waar je uren kunt wandelen en kijken naar de hoog opspattende golven op de kust. En dan de walviscruise in Hermanus. Ging helaas in 1e instantie i.v.m. te veel wind niet door, maar twee dagen later konden we alsnog de zee op. Een geweldige ervaring deze kolossen van zo dichtbij te kunnen zien.

De laatste drie nachten verbleven we in Stellenbosch op de wijnboerderij “Vrede en Lust”. Een geweldige locatie om heerlijk tot rust te komen bij het zwembad. Hier konden we ook genieten van de heerlijke wijnen en de picknick op wijnboerderij Boschendal. Een perfecte afsluiting van een perfect georganiseerde reis door Marjan, Ping en Lisenka van Rondreis op maat.

Ook de complimenten voor de routebeschrijving via Maps.ME. We zijn gewend alles op papier te hebben, maar dit werkte fantastisch. Gewoon iedere dag de vooraf in geprogrammeerde locatie aanklikken en de route werd op de telefoon keurig aan gegeven.

Dames van Rondreis op maat. Geweldig bedankt voor de perfecte organisatie. Jullie zijn alle mooie beloftes nagekomen. Klasse.
Wellicht tot een volgende keer. We kunnen ons er nu al op verheugen, maar eerst de duizenden mooie foto’s uitzoeken en nagenieten.

Groetjes van Ineke en Bart en Jan en Hammy