X

Familie Machielsen in de kerstvakantie met zijn 8-en op reis

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Familie Machielsen in de kerstvakantie met zijn 8-en op reis

De kerstvakantie 2013/2014 was voor ons een hele bijzondere. We hebben 2 weken doorgebracht in Zuid Afrika! Gevlogen op Johannesburg en van daaruit zijn we richting Hazyview gegaan.

Marjan had voor ons gereserveerd in Rissington Inn. Een absolute aanrader, prachtige locatie en ontvangst in een relaxte sfeer. Van daaruit hebben we de Panoramaroute gereden, en genoten van de prachtige uitzichten. Na Hazyview kwam toch wel het hoogtepunt van onze vakantie. Sabi Sands, Elephant Plains Game Lodge. We kwamen laat in de middag aan, en konden gelijk mee op onze eerste Game Drive. En wat voor één! Giraffes, olifanten en toen kreeg onze ranger een melding dat er een luipaard was gespot. De “achtervolging” midden door de bush werd ingezet. Geweldige ervaring! Toen wisten we nog niet dat we in de volgende game drives voor nog meer verrassingen zouden komen te staan. We hebben alles gespot, luipaard, olifanten, giraffen, buffels, witte neushoorns en ook een zwarte neushoorn, afrikaanse wilde honden, hyena’s, impala’s, gnoe’s en een groepje van 4 leeuwen. En hoogstwaarschijnlijk vergeet ik nog wel iets. De ranger vroeg niet voor niets aan ons “who’s the lucky one?”. Ook voor hem was het bijzonder, dus dat zegt genoeg! Al hadden we graag nog langer gebleven, de reis ging verder via Swaziland.

De reis naar Swaziland was een behoorlijk lange trip. Met een bijzondere overnachting in Beehives. De volgende dag nog even het park bekeken en toen weer gauw door richting St. Lucia. Want we hadden inmiddels wel geleerd dat het reizen in Zuid Afrika meer tijd in beslag neemt dan je zou vermoeden. Ook hier hebben we een leuke tijd gehad, boottocht (hippo’s!), game drive en als afsluiter de Community Bicycle Tour. Zeer zeker een aanrader om te doen!

Met een kleine teleurstelling op het vliegveld van Durban zijn we later dan gepland, maar uiteindelijk toch nog dezelfde dag naar Kaapstad gevlogen waar we onze 2e week hebben doorgebracht. En weer werden we ontzettend vriendelijk ontvangen op Riverside Estates in Hout Bay. Alle highlights hebben we gezien, Tafelberg, Cape Point, Townshiptour, Robben Island en de prachtige route gereden over Chapmans Peak Drive en natuurlijk geluierd aan het strand van Houtbay. Nog wel even een tip voor diegene die met Oud&Nieuw in kaapstad verblijven en ergens willen gaan eten/drinken, reserveren is noodzakelijk!

Ter afsluiting van onze vakantie nog van de wijn geproeft in Knorhoek (Stellenbosch) en na een luxe picnic in Boschendal was het helaas weer tijd om onze huurauto in te gaan leveren en terug te vliegen naar Nederland.

We hebben een geweldige vakantie gehad. Marjan heeft prachtige locaties voor ons uitgezocht. Mooi gelegen en altijd met een zwembad voor de verfrissende duik aan het einde van de dag. Voor ons allemaal was het absolute hoogtepunt de dieren die ons van zó dichtbij kwamen bekijken in Sabi Sands. Maar uiteraard ook de prachtige natuur en de vriendelijke, relaxte bevolking. Kortom de veelzijdigheid van Zuid Afrika!

Groetjes, Eric, Nicole, Demi, Tommy, Jesse, Yari, Rob en Veronique