X

Familie Lieder in Extremadura – Spanje

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Familie Lieder in Extremadura – Spanje

Na onze eerdere goede ervaring met Marjan van der Herberg van Rondreis op Maat in Zuid Afrika wilde we het deze keer wat dichterbij houden met Midden-Spanje, Extremadura. Marjan heeft in nauwe samenwerking met Style in Travel een mooie reis voor ons in elkaar gezet.

We verbleven overal 2 nachten, waardoor we in een rustig tempo de omgeving konden bewonderen. We reden niet van A naar B, maar maakte er een mooie route van. Soms met een wandeling onderweg.

De reis startte in Madrid. Aanrader is een fietssafari te doen waarbij je met een Nederlandstalige gids de mooiste plekjes krijgt te zien met mooie verhalen. Vervolgens de huurauto opgehaald waarmee de rondtocht echt begon.

De reis verliep van Avila, Salamanca, Plasencia, Merida, Cáceres, Oropesa en vervolgens weer Madrid. M.u.v. het eerste hotel in Madrid waren de andere hotels gevestigd in prachtige luxe tot hotel omgebouwde kloosters of kasteeltjes van de keten Paradores. Unieke overnachtingen op bijzondere locaties!

Prachtige steden en prachtige natuurgebieden oa Monfragüe. Heerlijk rond geslenterd in de steden en hele mooie wandelingen gemaakt in de natuurgebieden. En natuurlijk de gieren gespot, steenbokken en zelfs kraanvogels. Op één dag na, tijdens de fietstocht in Madrid, alleen maar mooi weer gehad.

Enige minpunt was dat het parkeren bij de paradores, vooral in Cáceres, soms voor benauwde momenten zorgde. Misschien daar wat meer informatie van tevoren over.

We hebben genoten! Bedankt!

Joke en Vincent Lieder