X

Familie Krook op reis door Zuid-Afrika

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Familie Krook op reis door Zuid-Afrika

Hallo Marjan,

We zijn weer terug van bijzonder geslaagde en gezellige rondreis door het zuiden van Zuid Afrika. Persoonlijk vond ik het feit dat we dit met het hele gezin hebben meegemaakt misschien wel het leukste van alles.

In Kaapstad was het heel prettig om zo dicht bij het Waterfront te zitten. Portview Lodge was eenvoudig, maar wel heel knus. Leuke stad, Kaapstad. Hebben Hop-on Hop-off bus gebruikt.

De Toyota Quantum, die we huurden, bleek inderdaad ruim genoeg voor ons en de bagage.
De reis naar Montagu liep over Stellenbosch en Franshoek pas, wat een prachtige rit was dat.
We waren maar één nacht in Mimosa lodge Montagu, maar ik vond het daar erg fijn (lekker eten ook). In Montagu had ik wel langer willen blijven. Prachtig binnenland daar.

Hlangala lodge Oudtshoorn was prachtig, maar ik was wel blij dat we daar niet 3 nachten zaten omdat Buffelsdrift dan veel meer biedt.
Plekken zoals Buffelsdrift en Safari lodge Amakhala waren fantastisch, hoewel je in Amakhala wel op de lodge moet blijven omdat het midden in het park ligt. De nadruk ligt daar echter toch op de game drives.

Tussendoor nog twee nachten in de lemen hutten in Addo. Mooie locatie met sinaasappelbomen en vriendelijke Duitse herder Jack, die over ons waakte.

Weer heel anders waren de blokhutten van Tsitsikamma lodge. Hier zijn we voor het eerst aan het ‘braaien’ geweest. De wandeling die we daar wilden maken, bleek veel te zwaar voor ons.

In Stannards lodge Knysna was mijn vrouw in eerste instantie enigszins teleurgesteld in onze kamer in het hoofdgebouw (kinderen zaten wel heel ruim in bijgebouw). Het bleek echter een hartstikke leuke plek om te verblijven. Patrick, de franse eigenaar, vond het geweldig dat er eindelijk mensen waren die zijn petanque-baan en de braai gebruikten. Heel vriendelijk allemaal, ook met het verstrekken van info over de omgeving. Dochter heeft haar verjaardag daar gevierd.

In Whale Rock lodge Hermanus bleek tot verdriet van mijn zoon dat de haaienkooi vanwege slecht weer gecancelled was. Dit hebben we kunnen inhalen op de verplaatsingsdag naar Stellenbosch, maar het zicht onder water bleek rampzalig slecht. Toch wel haaien gezien en in Hermanus en Gansbaai ook veel walvissen (we hadden eerder in Plettenberg ook al een walvistrip gemaakt). Prachtige lodge met heel behulpzame Nederlandse stagiair Ben.

We hebben Stellenbosch bekeken en een wijntrip gemaakt. Verdere aanrader: Boschendal op route naar Franschhoek.

Achteraf denk ik dat we het rondje dat we reden beter andersom hadden moeten rijden. Zo had jij het in eerste instantie ook aangeboden. Wij vonden het gebied van de kust af leuker dan de kust zelf. Had ook langer in Montagu willen zitten, maar zoals ze zeggen: achteraf kijk je een koe in zijn kont.

We hebben enorm genoten van de reis en de locaties die je voor ons hebt uitgezocht.
Ik wil je heel erg bedanken voor je inzet voor onze reis, samen met je collega in Zuid-Afrika. Het geheel was perfect georganiseerd.

Groeten, Andie en René Krook

NB:
ik begrijp dat de collega Coos van mijn dochter ook al bij je heeft geboekt en zelfs bij je thuis is geweest.