X

Familie de Klerk: Een reis om nooit meer te vergeten!

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Een reis om nooit meer te vergeten!

In heel fijne samenspraak met Marjan hebben wij een rondreis uitgestippeld, precies zoals wij ons wenste. Een behoorlijk reistempo, maar ja, we komen met ons gezin waarschijnlijk maar eenmaal in Afrika, dus willen alles zien en beleven.

Nu terugdenkend aan onze vakantie heeft bijna alles prima gepast en hebben we inderdaad de reis gemaakt die we voor ogen hadden, gewoon met zijn vijven, het was een heel bijzondere reis. Onze reisroute, van Kaapstad naar Johannesburg, vonden wij wel de beste route, de start in het redelijk “westerse” Kaapstad, waarbij je gedurende de reis steeds meer het Afrika “in reist” en als grote hoogtepunt natuurlijk het umlani bushcamp als afsluiter!

De begeleiding, zowel bij de voorbereiding, als het mooie reisboek voor onderweg, de geboden hulp in Zuid-Afrika, alles was goed geregeld, en we hadden daardoor een nagenoeg onbezorgde reis. Waarbij de overnachtingslocaties heel afwisselend en enorm leuk waren, we hebben regelmatig bedacht dat het jammer was om hier weg te gaan.

Een aantal hoogtepunten van onze reis:
• Buffelsdrift Game Lodge; Wat een leuk reservaat, slapen in tenten maar met alle luxe, mooie omgeving, uitzicht op de nijlpaarden in het water en de impala’s die gewoon rond liepen. Als hoogtepunt en verrassing wel de stokstaartjes safari, wat een leuke beestjes zijn dat.

• Chrislin Bed & Breakfast; Heel leuke authentieke hutten in een mooie rustgevende omgeving. Vandaaruit naar Addo elephant park geweest, eerst selfdrive, wat ontzettend leuk was om te doen. Addo is echt een aanrader, een mooi safari park met ook heel veel kleinere dieren om te spotten. In de middag game drive gedaan en daarbij twee leeuwen van dichtbij kunnen spotten.

• Canopy tour in Drakensbergen; Een uitdagende activiteit ook voor de kinderen, met prachtige uitzichten over de kloof! Zeker met kinderen een “must” om ergens in je reis in te voegen.

• Hippo & Croc Boat Trip; Bij aankomst zagen we een grote, toeristische boot aangemeerd waar wel 60 mensen op pasten, gelukkig bleek dat er voor ons een kleine boot was gereserveerd voor maximaal 15 personen, dat gaf een heel ander gevoel, ontzettend veel nijlpaarden gezien dankzij een schipper die de beesten goed wist te vinden! Een onwijs WHOW gevoel.

• Qua natuur: De prachtige kustroute met de wilde zee, betty’s bay met zijn pinguïns is ook een absolute must, vonden wij veel mooier en minder toeristisch dan boulders beach, de adembenemende uitzichten op de panoramaroute. Het uitzicht vanaf de tafelberg (dat wij hebben moeten beklimmen omdat de kabelbaan in onderhoud was)

• Hluhluwe park; ook een heel mooi reservaat, weer heel anders dan Addo. Hier hebben we een goed zicht gekregen op een stel spelende/vechtende neushoorns met kleintjes, heel indrukwekkend. Deze hebben wij extra ingevoegd ter plaatse als selfdrive safari en zijn heel blij dat we dat gedaan hebben.

• Umlani bush camp; Dit was het absolute hoogtepunt van onze reis, en heel fijn als afsluiter. Hier dompel je in een oase van rust en zorg. Eten en drinken wordt verzorgd, twee keer per dag een heel uitgebreide game drive waarbij de ranger en de tracker alles op alles zetten om je een mooi beeld van de dieren te geven, uitgebreid de gehele BIG 5 gespot. Ook hebben we in hun boomhut mogen verblijven met ons gezin, waarbij heel veel dieren komen drinken bij de waterplaats, met als hoogtepunt een kudde van 26 olifanten die kwamen drinken en baden, ongekend bijzonder!

Zo kunnen we nog wel even doorgaan, om de reis op deze manier te mogen beleven als gezin, vanaf de voorbereiding tot de reis op zichzelf was heel mooi en goed georganiseerd, en zeker een aanrader!