X

Familie Joosen, 3000 KM door Zuid-Afrika

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Familie Joosen, 3000 KM door Zuid-Afrika

Onze reis door Zuid Afrika van 1 t/m 27 oktober 2015.

Toen wij (echtpaar van 66 jaar) het besluit hadden genomen om in 2015 naar Zuid Afrika te gaan, gingen we ons oriënteren op internet, bij het lokale reisbureau en op de vakantiebeurs in januari. Daar ontmoetten we Marjan en legden haar onze ideeën voor de reis voor.

Dat was het begin van een intensief mailcontact, waarbij op basis van de gewenste reismaand, de globale reisduur, wat we graag wilden zien en meemaken, het niveau van de accomodatie’s, het type huurauto en een idee van ons budget een reisvoorstel is gepresenteerd, wat na diverse aanpassingen uiteindelijk door ons is goedgekeurd.

Daarna werden door Marjan de vliegtickets, de accomodaties, de huurauto’s en de binnenlandse vlucht definitief vastgelegd, plus al diverse excursies die uit het voorstel naar voren kwamen.

Op 1 oktober vlogen we met British Airways via Londen naar Johannesburg, waar iemand ons opwachtte voor een meet and greet, ons de definitieve reispapieren uitreikte en hielp bij de autoverhuurder tot we op weg waren. De reispapieren bestaan uit een uitgebreid, ingebonden boekwerk met de van-dag-tot-dag route, de contactgegevens en adressen of coördinaten van de accomodaties, uitgebreide gegevens over Zuid-Afrika als geheel en de provincies waar je bent in het bijzonder en alle vouchers voor de accomodaties, de huurauto’s, de binnenlandse vlucht en de excursies precies in de volgorde waarin je ze nodig hebt. Erg aan te bevelen, zo’n meet and greet.

We zijn dus in het noorden begonnen en reden via Pretoria, Tzaneen naar het Krugerpark waar we overnachtten in twee verschillende restcamps. bij elk restcamp deden we een gamedrive. Van het Krugerpark reden we naar Hoedspruit en wel naar Gomo Gomo, een privépark grenzend aan het Krugerpark. Een schitterende locatie waar een avond en morgen gamedrive inclusief was. Hier zagen we een witte leeuw en het luipaard. Beide erg zeldzaam.

Na Gomo Gomo was onze volgende stop Hazyview, waar we via de panoramaroute naar toe reden. Na Hazyview reden we naar Ezulwini in Swaziland, waar we twee nachten bleven. De volgende stop was St. Lucia, waar we een boottocht op het binnenmeer maakten naar de krokodillen en nijlpaarden en onze laatste gamedrive maakten in het Hluhluwe park. Qua landschap wat ons betreft mooier dan Krugerpark. In Hluhluwe zagen we veel neushoorns, waarmee onze big five compleet was. Lucky us.

Van St. Lucia reden we op 14 oktober naar Durban voor de binnenlandse vlucht naar Port Elizabeth en het ophalen van de tweede auto waarmee we doorreden naar Tsitsikamma. Hier hadden we de enige dag regen van de hele vakantie en wandelden we naar de hangbruggen. Van Tsitsikamma ging het naar Knysna waar we een boottocht op de lagune maakten en Brenton-on-Sea bezochtten.

Daarna naar Oudtshoorn voor het rijden van de Swartbergpas en het bezoeken van een struisvogelboerderij en de Cango Caves.

Na twee nachten Oudtshoorn was Hermanus aan de beurt, natuurlijk voor een whalecruise die we ook gezien hebben. Bijna aan het eind van onze reis kwamen we aan in Kaapstad, waar we een guesthouse hadden in de buurt van het bekende waterfront. We bezochten het Kaaps schiereiland met Kaap de Goede Hoop en de pinguins van Boulders Beach, de prachtige botanische tuin van Kirstenbosch en Robben eiland.

De laatst twee dagen waren voor Stellenbosch en Franschhoek in de wijnstreek bij Kaapstad, vanwaar we op 27 oktober weer terugvlogen naar Nederland.

We hadden schitterende accomodaties. Bij het bespreken van de reis krijg je er wel wat gegevens over, maar je ziet het pas als je er bent en dat is ons 100% meegevallen. Verder hadden we, op de ene dag regen na, schitterend weer. We reden totaal 3000 km.

Natuurlijk is de werkelijkheid veel gedetailleerder en mooier dan we hier kunnen beschrijven. U moet het maar eens meemaken. Marjan regelt het wel.

Ria en Jack Joosen