X

Familie Herentals zag honderden pinguïns

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Familie Herentals zag honderden pinguïns

Zuid-Afrika in 10 highlights:

Ons avontuur in Zuid-Afrika is nu een week achter de rug. We startten in Kaapstad, en reden helemaal naar Johannesburg – met een binnenlandse vlucht van Port Elisabeth naar Durban als onderbreking. Nog steeds zinderen de ervaringen na. Zoveel hoogtepunten, zoveel onwaarschijnlijke ervaringen…
Toch een poging om – in 10 highlights – onze ervaring met jullie te delen:

1. Tafelberg: Een must bij helder weer! Wij gingen erheen zonder onze koffers uit te pakken na de lange vlucht, en hebben er totaal geen spijt van!

2. Robbeneiland: Bij woelige zee (is dus meestal), best hobbelig. We verkozen om de (inclusieve) begeleide toer te doen en hebben het ons niet betreurd. Zeer goede gidsen. De man die ons door de gevangenis leidde, was een ervaringsdeskundige. Hij zat 5 jaar op Robbeneiland gevangen om politieke redenen.

3. Boulders: Honderden pinguïns waggelen rond binnen handbereik. Geweldige om te zien. Je denkt bij pinguïns ook altijd aan grote ijsvlaktes waar de temperatuur nooit boven het vriespunt komt… Niet dus. Deze soort gedijt prima in gebieden waar het amper vriest.

4. De wijnroute: Paarl… Een parel op de wijnroute! Ook Franschoek straalt die koloniale sfeer uit. Stellenbosch is een must… voor de wijnliefhebber. Als stadje kon het ons minder bekoren.

5. Buffelsdrift in Oudtshoorn: Bij wintertemperaturen, slapen in een tent… Wij kunnen het alvast iedereen aanraden!
De tenten zijn voorzien van alle comfort, en als je bij het ontwaken buiten de nijlpaarden in het water ziet dobberen, kan je dag niet meer stuk!
We deden er ook een meerkatsafari! (stokstaartjies) Zeker ook doen, en niet enkel omdat het via Rondreisopmaat inclusief is. Echt geweldig om te zien hoe zo’n familie leeft.

6. Storms River: Enkel al omwille van die machtige Indische Oceaan die je – van op je terras – tegen de rotsen hoort beuken, een belevenis op zich. De wandeling naar de 77m-lange hangbrug heb je op een half uurtje afgelegd.

7. Addo Elephant Park: Olifanten, olifanten, olifanten… Met meer dan 700 zijn ze er nu… En dan weten dat er in 1932 slechts 13 waren…

8. St. Lucia: Nijlpaardencentrum van de wereld. je kan ze vanuit een bootje echt van heel nabij bewonderen. De krokodillen liggen er (gelukkig maar) nogal apathisch bij. Tip: ga na zonsondergang niet te voet door de onverlichte straten. De kans dat je een grazend nijlpaard stoort is vrij groot, en dat wil je echt niet meemaken!

9. Timbavati: Umlani bushcamp… Voor ons het absolute hoogtepunt… Logeren in een hut met amper elektriciteit, de tamtam die je verwittigt als de tafel gedekt is, het leven midden in de bush, de bushcamp-tv-avonden (lees: kampvuren), de ochtendkoffie om 5u die naast het kampvuur staat te pruttelen… Maar vooral de dieren natuurlijk. Wat een ervaring om op 1 dag, 2 keer de Big Five te spotten. Spotten als in: gezeten in de jeep je handen binnenhouden, of de luipaard die er vlak naast loopt is ermee aan de haal. Gewoon onbeschrijflijk.

10. Johannesburg: We bezochten het apartheidsmuseum en fietsten door Soweto – allebei in een rotvaart. Onze tip: Trek hiervoor minstens 6 uur uit, maar doè het wel! Als je het museum verlaat, ben je gegarandeerd sprakeloos emotioneel, en de fietstocht is echt leuk.

We hebben ons voorgenomen dit verslagje te beperken tot 10 hoogtepunten. Het konden er evengoed 20 zijn, of nog meer. We hebben het immers nog niet gehad over de oprecht vriendelijke mensen, de heerlijke maaltijden (en wijnen uiteraard), de aapjes die je overal ziet, de walvissen, het Milwane Wildlife sanctuary in Swasiland, het vee langs de kant van de weg, de minibusjes die overal rondscheuren, de tuinroute,…

Uit de meer dan 3000 foto’s die we maakten, toch deze even meegeven. Voor ons zeker in de top 3 van de kippenvelmomenten.

Lieve en Peter – Herentals – België