X

Rondreis VicFalls/Botswana/Namibië Familie van Eeden & kids

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Rondreis VicFalls/Botswana/Namibië Familie van Eeden & kids

Met ons gezin maakten wij in juli en augustus 2013 een individuele rondreis door Zimbabwe,
Botswana en Namibië. De rondreis werd door Marjan, samengesteld. Voor ons was het, met het oog op onze kinderen op voorhand belangrijk dat we a) niet teveel autokilometers zouden moeten maken en b) in iedere accommodatie minimaal 2 overnachtingen zouden maken. Natuurlijk wilden we echter wel zoveel mogelijk toeristische highlights zien.

Na een vlucht, via London, met British Airways, kwamen we aan in Johannesburg, van waaruit we direct doorvlogen naar de luchthaven Vic. Falls. Misten daarbij door onze eigen onoplettendheid de meet and greet ( en dus alle vouchers voor accommodatie en autohuur) met onze tussenpersoon op de luchthaven van Johannesburg. Iets waar we bij het zwembad van de eerste lodge pas achter kwamen. Bleek gelukkig geen enkel probleem. De benodigde papieren werden na telefonisch contact gemailed naar ons volgende verblijfadres.

De A-Zambezi River Lodge was een heerlijke accommodatie om even bij te komen van de vermoeiende reis. We verbleven daar 2 dagen waarbij we een bezoek brachten aan de indrukwekkende Victoria watervallen, vanaf de Zimbabwaanse zijde. Een heerlijke wandeling aan de uitstroomzijde van de watervallen met spectaculaire uitzichten en een vriendelijke gids die veel wist te vertellen over flora, fauna en watervallen.

Dag 3 vertrek met een busje naar Botswana waar we 3 dagen verbleven voor een jeep en bootsafari in Chobe National Park.
Onze eerste safari-ervaringen in dit park waren overweldigend. Met name de bootsafari vonden wij heel bijzonder en indrukwekkend omdat we werkelijk tussen de overzwemmende olifanten rondvoeren! In dit gedeelte van Botswana zijn, in deze tijd van het jaar, zoveel olifanten dat je ze ook “gewoon” wandelend langs de hoofdweg tegenkomt!
Met het busje weer retour naar luchthaven Victoria Falls voor een rechtstreekse vlucht naar Windhoek. In Windhoek kregen we onze huurauto waarmee we een dag later op pad gingen.

We brachten voor ons vertrek uit de stad nog een bezoek aan het township Katatura.
In tegenstelling tot vele andere Afrikaanse townships kun je Katatura heel goed, veilig, op eigen houtje bezoeken. Wij vonden het fijn er te zijn en gingen langs bij Penduka, een werkgelegenheidsprojekt opgezet door een Nederlandse vrouw. Leuk om daar met de, enthousiaste, lokale vrouwen te spreken

Onze rondreis bestond uit 3 overnachtingen in Solitaire, van waaruit we de Sesriem Canyon en de Sossusvlei hebben bezocht.
4 Overnachtingen in Swakopmund waar we de Walvisbaai verkenden ( per kajak tussen de zeeleeuwen en dolfijnen, heel erg leuk!), een bezoek brachten aan de informal settlements ( een aanrader als je ook het andere Afrika wilt zien) en een avondwandeling maakten door de Namibwoestijn.
2 Overnachtingen in Twijfelfontijn ( een prachtige lodge van waaruit we een safari maakte op zoek naar de woestijnolifanten ( helaas niet gevonden, wel een prachtige avondrit!) en de Burned Mountains en de orgelpijpen bezochten
en 5 overnachtingen in 3 verschillende accommodaties in Etosha National Park.

De safari’s waren voor ons toch wel de voornaamste reisdoelen en Etosha heeft onze hooggespannen verwachtingen meer dan waargemaakt. Het zelf kunnen rondrijden in het park vonden wij erg leuk. Zelf zoeken naar dieren die je graag wilt zien. De voldoening die
je ervaart als er dan eindelijk, na 2 dagen speuren, leeuwen in het vizier zijn, super!

Ook het wachten op de gewenste neushoorn, bij de verlichte waterplaats van Halali Resort , met vele muisstille toeristen was heel bijzonder. En dan is het echt een cadeautje als er uiteindelijk meerdere neushoorns, met zelfs een jong erbij, te voorschijn komen.
De enorme kuddes zebra’s, impala’s of gnoes, de grote groep olifanten met 6 jongen bij een waterplaats, de vele prachtige vogels, die leeuwinnen met door bloed rood gekleurde nekken omdat ze net ergens een prooi hebben opgepeuzeld, de fotogenieke giraffes of de grappige struisvogels….

En dan alle verwennerij in de lodges.
De prachtige kamers, de warme douches, het heerlijke eten,het vriendelijke en gastvrije personeel.
We hebben ons gedurende onze reis geen moment onveilig gevoeld en om die reden zouden wij Namibië van harte bij iedereen aanbevelen.
Afrika heeft ons hart gekrabd en we willen zeker nog een keer terug!

Voorlopig doen we het met de vele, vele mooie foto’s

Yvonne, Patrick, Door en Jan