X

Familie Dam: geweldige reis in Namibië!

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

We hebben het echt geweldig gehad in Namibië!

Reisverslag familie Dam – juli 2022

We hebben het echt geweldig gehad! Het voelde tegelijk als een jaar maar ook als drie dagen door alles wat we hebben meegemaakt.

Ook de afwisseling qua verblijven was echt super. We hebben zowel de tenten als de mooie onderkomens in Twijfelfontein en Okaukuejo enorm gewaardeerd. Ter plekke hebben we met Ayesha (wat een leuke toegankelijke meid is dat!) nog gerelegd dat we in Swakopmund hebben gequad icm sandboarding en we hebben gekajakt met zeehonden. Wat een belevenis was dat! Echt een aanrader, iets wat je niet snel weer doet.. De Rhinotracking was heel erg spannend, en het is ons gelukt er eentje op te sporen! Bij Twijfelfontein hadden we nog de mogelijkheid om naar de Damara’s te gaan maar daar hebben we een olifantentracking voor in de plaats gehad die door een medewerker ter plekke aangeboden werd.

Het rijden over gravel was al een hele ervaring op zich. Waar we aanvankelijk dachten dat we misschien wat meer luxe zouden willen hebben met een Toyota Hilux werd ons tijdens de reis wel duidelijk dat de Landcruiser goed aangepast was op het gravel en offroad (nodig gehad bij het opsporen van olifanten).

De gamedrives waren ook heel bijzonder. Bij Okaukuejo hadden we een gids die helaas niet heel erg enthousiast was omdat het hem niet lukte leeuwen en luipaarden op te sporen. Die gaf er eerder dan we als groep wilden de brui aan..

Enige minpunt (voor zover je dat kunt zeggen) vonden we het onderkomen bij Waterberg. Wat een mistroostige boel daar.. Helemaal verpest door de apen die huis aan huis proberen de deuren open te maken en overal de boel onderpoepen. Ik moest een keer iets vanuit de auto naar het huisje brengen waarbij een oprit van 4-5 meter het huisje van de auto scheidde. Toen ik de deur van het huisje opendeed en naar de auto liep rende er een aap het huisje in en nam de koffie, suiker en creamerzakjes binnen een seconden mee. En dat terwijl er geen aap in de buurt was toen ik de deur opendeed.. Ze zijn niet agressief maar fijn is anders.. We hebben er gelukkig wel een leuke ervaring van de wandeling naar de top van de berg aan overgehouden.

We vonden het geweldig om met ons eigen gezinnetje in een wildvreemd land zo ver weg lekker op onszelf te zijn. Zonder groep of gids die bij een groepsreis horen. We vonden de lokale begeleiding van Ayesha ook erg goed. We werden een keer vergeten op te halen in Swakopmund en zij heeft ons daar toen heel adequaat mee geholpen. Ook op andere vragen reageerde ze meteen en adequaat.

We zijn jullie heel erg dankbaar voor deze mooie ervaring en het ontzorgen van ons! Uiteraard zullen we jullie van harte aanbevelen bij iedereen die ons verhaal te horen krijgt!!

Hartelijke groet,

Familie Dam