X

Jean & Tiny: ‘spotten’ van dieren is uitermate goed gelukt!

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Jean & Tiny: ‘spotten’ van dieren is uitermate goed gelukt!

Wij zijn zeer tevreden zijn over de voorbereiding, verstrekte informatie en hulp onderweg van beide organisaties bij onze ‘puur natuur’-rondreis door voornamelijk Limpopo, Mpumalanga, Swaziland en Kwazulu-Natal. Deze reis richtte zich vooral op een ruime verscheidenheid aan parken en het ‘spotten’ van dieren. Dit is uitermate goed gelukt. Als je vooral dieren wil spotten is dit een uitgelezen reis met in de laatste anderhalve week een wat rustiger tempo. Het ging niet anders bij deze route, maar een private game reserve moet je eigenlijk als toetje ergens op het eind hebben zitten, zoals ook bij een aantal van jullie inspiratiereizen het geval is.

De reis is te maken met een gewone personenauto, maar een (kleine) SUV valt inderdaad aan te bevelen. Sommige ‘dirt roads’ in de parken vragen nogal wat van de auto. Of een 4×4 wenselijk is, is moeilijk aan te geven. Op het eind van een droge winter zeker niet, maar wij vermoeden dat verderop in het regenseizoen de situatie in een aantal parken een stuk lastiger zal zijn. Een SUV is ook aan te bevelen voor de niet-geasfalteerde wegen of geasfalteerde wegen met zeer beschadigd wegdek (potholes): de weg naar en van Madikwe, de route over Lephalale en Swartwater naar Mapungubwe, een deel van de R69 op weg naar Ithala.

Een autonavigator is erg handig, niet zozeer om de weg te vinden, want dat gaat ook prima met een goede wegenkaart in combinatie met de beschrijvingen in de reisinfo, maar ook om met behulp van de verwachte aankomsttijd bij een adres of locatie de hoeveelheid tijd die je nog hebt als je bij voorbeeld door een park rijdt goed in de gaten te kunnen houden. Indien mogelijk is het ook handig om bij de geplande overnachtinglocaties een webadres en coördinaten mee te geven.

Over de hulp van Africa Ample Assistance op zaterdag 23 september (iedere vakantie heeft altijd wel een dag waarop het niet meezit en waarop je geconfronteerd wordt met de Wet van Murphy, in dit geval de problemen met de huurauto en het verblijf in Swartwater) zijn wij tevreden.

Ook over de dienstverlening van autoverhuurbedrijf Bidvest zijn wij zeer te spreken. Door een niet goed opletten onzerzijds was de dieselauto gevuld met benzine, begaf hij het in Lephalale op zaterdagmiddag van het ‘Heritage’-weekend, maar werden wij toch nog aan een vervangende – zij het een kleine want geen andere beschikbaar – auto geholpen. Een change-over naar de oorspronkelijke categorie enige tijd later op het vliegveld bij Nelspruit werd zonder problemen of discussie uitgevoerd. De super all-round verzekering zal zijn geld zonder meer opgebracht hebben, al weten wij nu nog niet of er nog een financieel staartje aan het geheel zit.

Dank voor de goede zorgen. Volgende Afrika-reis zal niet voor komend jaar zijn, maar voor 2019 zijn we aan het denken aan Namibië en Botswana. Mocht het concreet worden, zullen wij zeker weer een beroep op jullie doen.

Jean Bruijnzeels & Tiny Huijnen

Maastricht, 20 oktober 2017