X

Familie Bekkering: fantastische 3-landenreis; uitstekend geregeld!

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Familie Bekkering: fantastische 3-landenreis; uitstekend geregeld!

Na diverse reizen door de afzonderlijke landen van Zuidelijk Afrika hadden we zin in een reis die voor ons het beste van de drie landen omvatte.
Rondreisopmaat heeft ons reisplan uitstekend ingevuld. Ze zorgden voor goede onderkomens, uitgekiende trajecten en stopplaatsen.

We startten op 7 september in Windhoek, Namibië, kregen daar de huurauto, een zeer goede Toyota Hilux Double Cab. (Aan te raden wegens hoge zit, terreinbanden en, soms nodig, 4×4 aandrijving). Na een overnachting in een comfortabel hotel zijn we direct op weg gegaan naar Etosha: gortdroog aan het einde van een langdurig droge periode, maar daardoor veel dierenleven bij de drinkplaatsen.
Aangename verrassing was het relatief nieuwe Onkoshi Restcamp, op palen gebouwd aan de rand van de eindeloze Pan.

Familie Bekkering Namibie Botswana en Zuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist3

Na Etosha zijn we via Rundu, de Popa Falls en het grenspark Mahango Game reserve Botswana ingereden. Langs de onderkant van de Okavango Delta zij we richting Francistown gegaan. Onderweg hebben o.a. een paar dagen in de Gweta Lodge doorgebracht, een lodge middenin het plaatsje Gweta. dat ligt vlakbij de Makgadikgadi Pans  en is een uiterst relaxte stopplaats. Gezien de warmte (37 graden C.) heel welkom.

Daarna zijn we naar het voor ons onbekende Tuli Block in het uiterste Oosten van Botswana gereden: prachtige landschappen, bijzondere dieren en geweldige onderkomens.

Familie Bekkering Namibie Botswana en Zuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist6Via de grensovergang door de zandbedding van de Limpopo rivier zijn we Zuid- Afrika binnengereden voor een paar dagen in het Mapungubwe National Park. Het niet omheinde Leokwe Camp in het park is een belevenis op zich met de olifanten en giraffen om de hoek.
Op weg naar ons einddoel het Kruger N.P. was de door Nederlanders opgezette Madi a Thavha Mountain Lodge bij Louis Trichardt aan de voet van de Zoutpansbergen een heel fijne stopplaats. De lodge ondersteunt lokale kunstenaars en heeft een mooie kunstcollectie.

Daarna zijn we voor een 9-daags verblijf bij Punda Maria in het noorden het Kruger Park ingereden. Het noorden van het park is zo rustig en mooi. De drinkplaats bij de camping in Punda Maria is geweldig; op 20 meter afstand zie je grote groepen olifanten lol maken in het water.

Familie Bekkering Namibie Botswana en Zuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist5

Via de kampen Letaba, Satara en Skukuza is onze autoreis op 9 oktober geëindigd op het vliegveldje van Skukuza. Auto ingeleverd, 5500 kilometer gereden in 32 dagen, 45 minuten vliegen naar Johannesburg en vandaar direct naar Amsterdam.

Reizen door Zuidelijk Afrika is en blijft verslavend…

Peter en Ria Bekkering