X

Familie Baumann: Namibië, Botswana & Victoria Falls

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Familie Baumann: Namibië, Botswana & Victoria Falls

Ruim 3 weken vakantie, verdeeld over 3 landen, geslapen in 16 lodges, 5.250km gereden, 1.000-den dieren in het wild gezien, 16 stempels in het paspoort, 1 bekeuring, 1 klapband en 1 adembenemende aaneenschakeling van fantastische momenten, dag na dag.

In februari al de vliegtickets geboekt en Marjan (rondreisopmaat) “opdracht” gegeven de tijd tussen heen en terugreis te vullen met de toevoeging wat we allemaal beslist wilden zien. Een echte rondreis op maat. En! Naar onze grote tevredenheid ingevuld.

Van Windhoek naar de rode zandduinen van Sossusvlei, vervolgens naar Walvis Bay en Swakopmund met de grote kolonies flamingo’s en robben. Natuurlijk een tocht op zee gemaakt om ook de dolfijnen en de pelikanen van dichtbij te kunnen bewonderen.

Next stop: Twijffelfontein met de indrukwekkende rots-gravures van de Bosjesmannen (gemiddeld 6.000 jaar geleden uitgesneden in de rotsen) en het versteende woud (boomstammen van miljoenen jaren oud).

Door naar Etosha. In 2 verschillende lodges binnen het park geslapen. Buiten het park is geen optie want dan mis je het wild aan de waterpoel bij zonsondergang (olifanten, giraffes, jakhalzen, impala’s, koedoes en als slagroom op het toetje bij de poel van Halali een witte neushoorn).

Van Etosha naar Rundu en vervolgens door de Caprivi strip richting Botswana. Olifanten, buffels en diverse antilope-achtigen lopen langs de weg of steken over. Sluiten we in Nederland snelwegen af als er een koe, hert of dergelijk langs de weg loopt, in Namibië en Botswana kijkt men niet op een paar beesten. Rempedaal en gaspedaal zitten gelukkig erg dicht bij elkaar.

De grens over naar Kasane in Botswana. Let op! Direct na de grens begint Chobe, “national park”. Snelheidslimiet 80km, en ja dat was dus een prent. In Chobe hebben we zowel een bootsafari als een jeepsafari gemaakt. Beiden onvergetelijk. Chobe was een hoogtepunt in alle opzichten.

Van Kasane naar Zimbabwe (auto in Botswana laten staan) voor de Victoria Watervallen. Kilometers lang donderend geweld, stuifwater en regenbogen. Een absolute aanrader. Slechts 2 uurtjes van Kasane mag je dit niet missen. En ook nu weer een geweldige lodge.

Door naar de Makgadikgadi Pans, een voormalig zoutmeer dat al eeuwen droog ligt. Een totaal andere wereld, zoals tijdens de hele reis bijna van uur tot uur de omgeving veranderde. Je moet tegen een stofwolkje kunnen, maar Sunlight doet wonderen. De Baobab bomen die hier groeien zijn soms meer dan 500 jaar oud.

Nog een weekje en de reis zit er op. Maar eerst nog de Okavango Delta. Hier waren we voor ons gevoel net te kort en hadden we graag nog een dag extra willen blijven, het liefst diep in de delta. Advies: boek de tocht van te voren. De diverse plaatselijke organisaties zitten snel vol. Een boottocht met een lokale kano (de Mokoro) is beslist uitdagend en goed voor de hartslag.

Via Gobabis (dwars door de Kalahari woestijn) terug naar Windhoek. De laatste nacht in Na’an ku se Lodge & Wildlife Sanctuary geslapen. Een super locatie en een super Cheetah-ervaring (niet voor kinderen). Ze snorren als poezen, alleen wel overeenkomstig het formaat, ofwel hard. Slechts 6 lodges, maar als het geboekt kan worden: DOEN!

Een woord van dank aan Marjan en haar team.
Super georganiseerd, lodges uitstekend, elke dag heerlijk gegeten, en een kleurrijke aaneenschakeling van veel geweldige momenten.

Paul en Corine Baumann