X

Familie Ashouwer: weer een fantastische reis met vele hoogtepunten

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Weer een fantastische reis met vele hoogtepunten

Augustus 2019

Ruim 4 jaar geleden hebben we voor het eerst kennis gemaakt met Marjan van Rondreis op Maat. Zij heeft toen voor ons een rondreis in elkaar gezet tussen Port Elisabeth en Kaapstad. Prachtige reis en we wisten toen heel zeker als we nog een keer naar Zuid-Afrika zouden gaan het weer door haar wilde laten organiseren.

Nu 4 jaar later was het zover. Wij maakte plannen met vrienden om naar Zuid-Afrika te gaan, Marjan raadde ons aan om de rondreis nu vanaf Johannesburg te beginnen. Met gezonde spanning en nieuwsgierigheid zijn we zondag 11 augustus begonnen aan onze reis, ’s avonds laat kwamen we aan op Johannesburg en werden we met transfer naar ons Hotel gebracht. De contactpersoon van de meet & greet kwam de volgende ochtend vroeg en keurig om 9.00 uur werd de huurauto afgeleverd. Marjan en team TOP geregeld! De vakantie kon nu ‘echt’ beginnen.

Zo zijn we naar GoldenHighlands National Park, Guest Farm in Winterton via Dragensberg Garden Road naar Underberg gereden. Goede wegen en prachtige natuur. In Underberg vond onze eerste excursie plaats, de SaniPass tour. Wat was dat een mooie/indrukwekkende tour waar we een klein stukje van Lesotho gezien hebben.

De volgende locatie was St. Lucia, waar we de volgende dag een bezoek gebracht hebben aan het Crocodil centrum en voor de middag was er een boottocht op de rivier geboekt. Met super mooi weer hoopte we veel hippo’s en krokodillen te spotten. Hippo’s is gelukt en bij 1 krokodil is was het een geslaagde tocht. De dag erna werden we al om 5 uur ’s morgens bij onze accommodatie opgehaald voor onze 1e safari in Hluhluwe park. Op naar de BIG FIVE!, helaas is dat niet gelukt, 3 van de 5 hebben we daar gespot. Olifanten en buffels hebben we van dichtbij gezien en de neushoorn heel in de verte, maar niet getreurd, kansen genoeg nog om de andere 2, leeuw en luipaard, nog te spotten.

Na St. Lucia stond Swaziland op het programma, daar aangekomen en de auto uitgeladen te hebben, stonden de neushoorns tot onze verbazing als het ware in onze achtertuin. Wow, wat was dit GAAF! Weer goed geregeld meiden van Rondreis op Maat. Met een bezoek aan een traditioneel Swazi-dorp en een safari, waar we de leeuwen heel goed gezien hebben, zo konden we nummer 4 ook van ons lijstje afstrepen. Onze vakantie kon niet meer stuk, wat hadden we al veel gezien en in leuke accommodaties gezeten, zelfs één zonder stroom.

Na Swaziland zijn we door het Krugerpark, waar we op twee verschillende locaties overnacht hebben, rustig van de ene naar de andere locatie gereden om zo te kunnen genieten van dit prachtige park. Onderweg hebben we veel dieren zoals giraffe, antilope, olifanten, zebra’s en vele mooie vogels gezien. Op naar Gomo GOMO Game Reserve, een Private park in Hoedspruit. Bij aankomst werden we heel gastvrij ontvangen met een drankje en een fantastische lunch. Prachtige locatie aan een meertje middenin het reservaat, waar we 2x per dag werden opgewacht voor Game Drive en 1x voor een bushwalk, tussendoor konden we lekker relaxen aan het meertje waar regelmatig wild wat water kwam drinken. Ineens kwam er een kudde olifanten tussen de bomen door ook naar het water om te drinken, en te badderen. WOW wat waren dat er veel, GEWELDIG!  We hoopte hier ook de laatste van de BIG FIVE te spotten, maar helaas de luipaard hebben we niet gezien.

Kudde olifanten Fam Ashouwer Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Drinkende olifanten Fam Ashouwer Zuid-Afrika Rondreis Op Maat SpecialistBadende olifanten Fam Ashouwer Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

 

 

 

 

Met nog 2 accommodaties voor de boeg, Idle &Wild in Hazyview en Stonecutters Logde die beide in een prachtig gebied van Zuid-Afrika liggen, zat onze rondreis er op.

Marjan en Ping we hebben ontzettend genoten van deze prachtige reis. Bedankt voor alles en komen zeker nog eens bij jullie terug.

Groet, Frank, Claudia, Peter en Christine Giraffe Fam Ashouwer Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist