X

Djamilla & Ruud Brouwers samen op avontuur

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Djamilla & Ruud Brouwers samen op avontuur

De reis begint al met de voorpret! En die hebben we wel gehad samen met Marjan! Wij herinnerden ons Marjan van de vakantiebeurs waar we al heel enthousiast met haar hebben gesproken. De keuze was al snel gemaakt, want het was al 10 jaar geleden dat ik in Zuid-Afrika geweest was en ik had er slechts een deel van gezien. Dan is het toch wel erg prettig als er iemand met kennis van het land met je meedenkt en enthousiast is.

Onze eisen: wel de highlights van Johannesburg naar Kaapstad, maar alleen verblijf in kleine accommodaties. Dat bleek een geweldige zet om Marjan samen met ons aan het werk te zetten; want juist door het contact met al die leuke eigenaren wordt je reis veel meer dan een vakantie!

In Hazyview kwamen we in het aardse paradijs. Idle &Wild is niet alleen erg centraal gelegen vlakbij Kruger en de Panoramaroute. De comfortabele rondavels worden omgeven door een prachtige tropische tuin, vogels in allerlei kleuren fluiten de hele dag en de eigenaresse is een leuke verteller.

Een topper was absoluut Umlani in Timbavati: blijf liever hier wat langer hier dan in Kruger. Wat je hier ziet en meemaakt is echt uniek. Je verblijft in een echt safarikamp, de dieren sluipen ’s nachts rondom je rondavel terwijl jij lekker in je prachtig opgemaakte bed ligt te genieten van al die ongewone geluiden. En dan de safari’s: die zijn erg leuk, de rangers sloven zich echt uit om jou een topdag/avond te bezorgen.
Marjan had ons al verteld dat de accommodaties in Kruger soms wat eenvoudiger en gedateerder zijn en dit viel ons dan ook tegen. Desalniettemin: je wilt Kruger ook niet missen.

In Swaziland vonden wij Mlilwane Wildlife Sanctuary leuk vanwege de loslopende nyala’s, wrattenzwijnen etc. En in St. Lucia hebben we genoten van de boottocht waar we kingfishers, fish eagles, nijlpaarden, krokodillen en talloze unieke vogelsoorten zagen. Vanuit St.Lucia hebben we ook een safari naar Hluhluwe/Umfolozi gemaakt met een gids, Paul, die zelfs Nederlands sprak. Dankzij zijn verhalen en diepgaande kennis over Zuid-Afrika kregen we een unieke blik in de maatschappij dat je niet leest in alle reisgidsen tezamen.
In de Drakensbergen hadden we een verrassende ontmoeting met een gids annex voetbalcoach voor een straatarm voetbalteam. Voor dat team zamelen we nu kleding en voetbalschoenen in. Mooi toch?!!
Lekker relaxen konden we in Umdloti in het geweldige Fairlight Beach House recht tegenover de bulderende golven van de Indische Oceaan.

De vlucht tussen Durban en PE was een goed idee, we hadden al aardig wat kilometers gereden. Bij de tuinroute waren onze hoogtepunten Stormsriver Mouth, Knysna (maak vooral the featherbed ecotour!), via route 62 van Oudtshoorn naar Hermanus. Daar sliepen we in Aloe House Guest Lodge, wat een aardige gastvrouw was daar! Doen: de mooie walvistocht, dan ontmoet je waarschijnlijk Hannie, de vrolijke Nederlandse gids die honderduit verteld over deze prachtige dieren.

In Stellenbosch verbleven in nog een pareltje: Knorhoek Guest House, met alweer een zeer vriendelijke gastvrouw. De laatste dagen verbleven we in Sweet Ocean View in Seapoint. Ondanks dat Seapoint niet meer zo’n toplocatie zou zijn, vonden wij het een goede zet, want vanuit dit leuke guest house maak je makkelijk van allerlei tochten naar Kaapstad en omgeving. Kaapstad is natuurlijk fantastisch en zeker als je een sun downer hebt op de Tafelberg….

Met heel veel weemoed namen wij afscheid van dit fantastische land… Dankzij de inspanningen van Marjan hebben we dus veel voorpret gehad, een vlekkeloze onvergetelijke vakantie en na afloop hebben we ook nog eens samen met haar kunnen nagenieten.

Marjan, heel hartelijk dank voor al je enthousiasme en inzet!

Groeten vanuit het zuiden!

Ruud en Djamilla