X

Arjen en Suzanne op rondreis & op safari

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Arjen en Suzanne op rondreis & op safari

Beste Marjan,

Allereerst bedankt voor de goede organisatie van onze reis. We hebben een geweldige vakantie gehad.

Onze reis begon in Kaapstad. We werden erg goed ontvangen op het vliegtuig en kregen daarbij al meteen wat tips over het verblijf in Zuid-Afrika. In Kaapstad hebben we 3 leuke dagen doorgebracht en zijn onder andere naar de Tafelberg geweest, Boulder beach met de pinguïns en naar Kaap de Goede Hoop geweest. Daarna doorgereden via Hermanus naar Stellenbosch waar we hebben genoten van de rust en de heerlijke wijn. Toen gingen we naar Buffelsdrift in Oudtshoorn waar we voor de eerste keer een safari mochten doen en wilde dieren zagen. Dit was echt een geweldige locatie!

Daarna zijn we via Storms River waar we de Suspension bridge hebben bezocht, doorgereden naar het Addo Elephant Park. We hebben daar veel olifanten gezien en nog andere dieren. De safari daar viel een beetje tegen, maar hier kon niemand iets aan doen. We begonnen om 5 uur en het was erg koud. Daarnaast zagen we weinig dieren. Aan het einde van de ochtend reden we zelf nog even door het park en hebben we wel veel gespot.

Later verbleven we in Lesotho. De omgeving was mooi, maar er was niet veel te doen wat wij leuk vonden.

Van Lesotho gingen we naar Drakensbergen waar we sliepen in een geweldig huisje. We hebben daar een lange wandeling gemaakt en genoten van het mooie uitzicht.

Daarna naar St. Lucia. Er stond een drukke dag op de planning: ’s ochtends om 5 uur mee op safari tot 12.00 uur. En ’s middags een boottocht om nijlpaarden en krokodillen te zien. De safari was erg goed. Veel dieren gezien en goede informatie. Ook de boottocht was erg gaaf. Heel veel nijlpaarden gezien en ook een aantal krokodillen.

Toen heerlijk bijgekomen in Kosi Bay. Ook dit was een geweldige locatie. En daarna doorgereden naar Swaziland. Hier kwamen we pas laat aan en hebben hier dus eigenlijk alleen gegeten en geslapen.

Toen door naar Hazyview en het Krugerpark. Geweldig veel dieren gezien en mooie foto’s kunnen maken.
Als laatste kwamen we in het Umlani Bush Camp in het Timbavati Game Reserve. Dit was toch wel het hoogtepunt van onze vakantie. Heel veel safari’s gedaan, geweldige rangers die ons veel hebben kunnen laten zien en veel informatie konden vertellen. We hebben daar een paar luipaarden van erg dichtbij mogen bewonderen, een cheetah gezien en nog veel meer. Daarnaast hebben we daar een tijdje in een boomhut gezeten die uitkeek over een meertje waar dieren komen drinken. Dit was een spannende, maar geweldige ervaring.

Kortom, het was een reis om nooit meer te vergeten!

Groetjes Arjen van Lin en Suzanne van den Boom