Leuke activiteiten

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Een reis wordt pas echt bijzonder als u het inkleurt met leuke activiteiten onderweg. Heel veel kunt u op eigen gelegenheid doen, want u bepaalt uw daginvulling zelf en kunt overal heen met uw eigen huurauto. Wel geven wij allerlei suggesties voor activiteiten onderweg, waarbij u zelf bepaalt of en hoe u dat wilt doen. Dit zodat u voldoende tijd inplant om er ook echt van te kunnen genieten. Soms leidt het nog tot het bijschaven van het dag-tot-dag-programma of het bepalen van de startdag van de huurauto. Desgewenst kunnen wij altijd met u meedenken.

Wanneer u zeker weet dat u een bepaalde activiteiten wilt doen, dan adviseren wij u – om teleurstelling ter plaatse te voorkomen – om dit vooraf vast te leggen. Ook kunnen wij u adviseren m.b.t. de meest gunstige vertrektijden (bv. de zee is in de ochtend doorgaans rustiger, het namiddaglicht maakt een boottrip vaak heel bijzonder etc.) of de meest efficiënte invulling van uw dagelijkse programma-invulling.

Bij uw reisvoorstel doen wij desgewenst suggesties voor leuke activiteiten en excursies op uw route, die wij tegen een aantrekkelijke pakketprijs kunnen aanbieden. Uiteraard kunnen we die nog op maat met elkaar fine-tunen bij het rondmaken van de hele reis.

Voor actievelingen & avontuur-zoekers

Wandelen & Hiken
Met name Zuid-Afrika is een geweldig land voor wandelaars, of je nu een uurtje of meerdere weken wilt lopen. Er zijn maar liefst 1.950 grotere wandelingen en trekkings door het hele land, maar ook talloze kortere tochten in nationale parken, bij steden, stadjes en dorpen. Maar er zijn ook wandelsafari’s onder leiding van ervaren gidsen in verschillende wildparken.

Aanraders voor mooie wandeltochten zijn o.a. de Otter Trail in Tsitsikamma National Park (of een stukje daarvan tijdens een verblijf in het Stormsriver Restcamp aan zee) of verschillende routes in de Drakensbergen of de Cederbergen.

Fietsen & Moutainbiken

Fietsen is een leuke manier om een gebied te leren kennen. Op veel plaatsen kunt u al dan niet begeleid per fiets de omgeving verkennen. In Zuid-Afrika kunt u bv. een begeleide fietstocht maken door Soweto of een township bij Kaapstad. Maar ook door het centrum van Kaapstad en Stellenbosch of per mountainbike door de wijnvelden rondom Stellenbosch met wijnproeverijen bij verschillende wine-estates. Of fietsen door mooie parken zoals bij Kaap de Goede Hoop, St. Lucia of sommige wildparken zoals Mlilwane of Hlane (in Swaziland) of bij het Krugerpark (mountainbike-safari).

Met name in de Kaapprovincies (Oost-Kaap en West-Kaap) kunnen langere fietstochten worden gemaakt, waaronder de wereldberoemde Capetown Cycle tour/Cape Argus, een 110 km lange route rondom het Kaapse schiereiland. Via Rondreisopmaat.nl kunt u zich toegang verschaffen tot een startbewijs en een begeleide voorbereidingsfietsreis met een Nederlandse groep fietsers.

Golfen

Met een heerlijk klimaat, eersteklas golfbanen, lage kosten en clubhuizen waar u altijd welkom bent, is met name Zuid-Afrika een ideale bestemming voor golfers. Bovendien liggen de ongeveer 600 golfbanen die het land rijk zijn regelmatig op prachtige plekken: aan zee, in de bergen of zelfs in wildparken. De meeste clubs bieden internationale bezoekers een tijdelijk lidmaatschap. Wel wordt aangeraden van te voren te reserveren, zeker tijdens de Zuid Afrikaanse vakantieperiodes. Wij hebben regelmatig reizigers die gewoon ‘een keer’ willen golfen en niet persé in pure golfhotels willen verblijven, maar vooral de couleur locale willen proeven.

Surfen

Met meer dan 3000 km kustlijn, vrijwel het hele jaar door prachtig weer en geweldige golfen heeft Zuid-Afrika de perfecte ingrediënten om te (golf)surfen.

Voor zowel beginners als gevorderden zijn er talloze surfscholen. Enkele hotspots zijn Port Elizabeth, HoutBay, Victoria Bay en Jeffreys’ Bay. Ook zijn er o.a. nabij Kaapstad (Muizenberg) populaire plaatsen voor kite-surfers.

Kajakken & Raften

Kajakken kan o.a. in Zuid-Afrika in de Tafelbaai bij Kaapstad, waar u met wat geluk vergezeld wordt door dolfijnen of door een van de twee in de baai aanwezige walvissoorten. Ook kunt u op verschillende plekken raften (o.a. in de omgeving van Hazyview en Tzaneen in het noordoosten van Zuid-Afrika).

In Namibië is er een mogelijkheid om bij Walvisbay te kajakken in de nabijheid van flamingo’s, pelikanen en tussen de zeehonden.

Klimmen & Abseilen

Dit is mogelijk op verschillende plekken in Zuid-Afrika, o.a. in de Cederbergen, rond Oudtshoorn, in Kwazulu Natal en rond Johannesburg.

In Kaapstad zijn er verschillende klimgebieden en uiteraard nodigt de Tafelberg uit voor een uitdagende klim. Ook kan men de Tafelberg spectaculair ‘abseilen’. Fenomenaal uitzicht gegarandeerd!

Canopy

Op verschillende plekken in Zuid-Afrika kunnen zgn. Canopy-tours gemaakt worden, tochten waarbij u zich, dankzij een staalkabelconstructie, tientallen meters boven de grond ter hoogte van de toppen van de bomen of door dalen kunt verplaatsen. Dit kan o.a. bij Storms River/Tsitsikamma in de Eastern Cape/Oost-Kaap en bij de Drakensbergen in Kwa Zulu Natal.

Bungee-jumpen & zip-linen

In Zuid-Afrika kunt u bij de Bloukrans-Bridge, gelegen aan de Tuinroute bij het Tsitsikamma National Park, de hoogste commerciële bungeejump ter wereld maken van 216 meter hoogte. Hier kunnen waaghalzen zich verzekeren van een flinke dosis adrenaline. Daarnaast biedt Zuid-Afrika op verschillende locaties spannende ‘zip-lines’ om spannende afdalingen te maken.

Een andere plek voor adrenaline-zoekers is Victoria Falls in Zimbabwe. Hier zijn, bij de brug op de grens tussen Victoria Falls en Livingstone, zowel bungee-jump-faciliteiten als andere swing-sprongen mogelijk.