Type accommodaties Namibië

Verschillende type accommodaties

De accommodatie waar u verblijft is vaak een belangrijk deel van uw reiservaring. Uiteraard biedt ieder land specifieke accommodaties met een eigen prijs/kwaliteit-verhouding, waarbij wij een voorkeur hebben voor kleinschalige locaties. Wij hanteren als basis de onderstaande categoriën, maar ook een leuke mix is mogelijk en bijvoorbeeld een extra bijzondere afsluiting.

Verschillende type accommodaties kleinschalig Authentiek en sfeervol Rondreis Op Maat Specialst
acco eenvoudig en goed

Eenvoudig & Goed

Onder deze categorie verstaan we eenvoudige verblijfplaatsen en standaard hotels (ca. 3-sterren), waarbij sprake is van een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Relatief basic, maar met eigen voorzieningen, netjes en schoon.

Authentiek & Sfeervol

Deze doorgaans kleinschalige locaties kenmerken zich veelal door hun ligging en sfeer. Vaak worden ze gerund door hartelijke gastheren en –vrouwen die over het algemeen veel aandacht aan hun gasten besteden. Hierdoor krijgt uw verblijf een heel persoonlijk tintje, wat veel reizigers aanspreekt. Hier komt u vaak ook meer in contact met de lokale bevolking en hun gebruiken.

Reizen op maat Costa Rica accommodatie

Comfortabel & Luxe

Dit zijn comfortabele, luxe accommodaties waar u heerlijk kunt genieten. Dit zijn 4- of 5-sterren-locaties met veel aandacht voor heerlijk eten en drinken. Afhankelijk van de locatie zijn er verschillende mogelijkheden, oplopend naar super-de-luxe en een bijbehorende prijs. Wij kennen locaties met een uitstekende prijs/kwaliteit.

Leuk voor families

Wij kennen veel leuke accommodaties die zeer geschikt zijn voor gezinnen met grote of kleine(re) kinderen. Zo zijn er bij sommige accommodaties speeltoestellen, kindvriendelijke zwembaden en/of speciale kinderactiviteiten. Soms zijn hier grotere familie-units aanwezig of mogen jonge kinderen ook mee met leuke en spannende activiteiten. Of is er zelfs opvang aanwezig zodat de ouders een activiteit kunnen gaan doen.

Avontuurlijke accommodaties

Tijdens uw vakantie kunt u slapen in avontuurlijke accommodaties. Hierdoor bent u nog dichter bij de natuur.  Overnacht in een comfortabel tentje met matras, in een inheemse hut  of in een boot op het water. Alles is goed verzorgd, maar soms is er geen elektriciteit (en wifi), eet u bij het vuur en bereikt u uw slaapplaats via een pad met olielampen. 

Bijzondere locaties & unieke plekken

Wij kennen heel veel bijzondere locaties en unieke plekken, dus laat u verrassen tijdens uw rondreis. Slaap bijvoorbeeld in een boomhut middenin de bush/ jungle, in een cottage op het strand aan zee of geniet op een wine-estate.

Tented accommodaties

In Zuid(elijk)-Afrika zijn verschillende tented lodges, die  vaak prachtig opgaan in de natuur. U slaapt hier doorgaans in gewone bedden en de tented lodge heeft meestal een eigen toilet/badkamer-voorzieningen. Naast de meer avontuurlijke, doorgaans eenvoudiger Mobile Safari's (in bv. Botswana) hebben de luxere tenten vaak een eigen badkamer.

Private Game Reserves

Door het hele land zijn er veel private game reserves waar u een onvergetelijke ervaring zult hebben. Hier verblijft u veelal midden in de natuur en komen de dieren vaak tot vlakbij uw verblijfplaats. Over het algemeen moet u hier wel rekening houden met hoge(re) kosten, maar dan zijn verschillende gamedrives, sfeervolle diners in de open lucht en onvergetelijke ervaringen bij de prijs inbegrepen.

Restcamps in Nationale Parken

Restcamps in Nationale parken worden gerund door de overheid. Hier gaat het vooral om de unieke plek in het park, waarbij de accommodatie doorgaans basic is en wordt aangeboden op basis van self-catering of logies/ontbijt. Voor maaltijden kunt u terecht in de winkel van het restcamp of bij het restaurant.

Kampeerauto’s & Campsites

Ga met een Kampeerauto (4x4) op pad en slaap in de tent op het dak. De uitvoering is mogelijk met 1 of 2 tenten en eventueel een optionele grondtent. Deze kampeerauto's zijn uitgerust met een complete kampeeruitrusting. We maken de reis compleet met campsites op de mooiste locaties.