X

FAQ / Veelgestelde vragen Maleisië

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Wat is de beste reistijd?

Maleisië is het hele jaar door goed te bezoeken, als je het niet erg vindt om te maken te krijgen met regenbuien van de noordoost-moesson. Heb je voorkeur voor minder regen dan is de beste reistijd voor West-Maleisië en Borneo van maart t/m oktober.

Is er tijdsverschil met Nederland?

In Maleisië is het hele jaar GMT+ 8. Dat betekent dat het tijdens onze wintertijd 7 uur later is dan in Nederland en tijdens onze zomertijd is het 6 uur later. Door het tijdsverschil kun je hierdoor last hebben van een Jet-lag.


Heb ik een visum nodig?

Bezoekers van Maleisië hebben alleen een geldig paspoort nodig. Geen visum bij een toeristenverblijf  van maximaal 90 dagen. LET OP: uw paspoort moet moet minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Maleisië. Voor langer verblijf of afwijkende reisvoorwaarden dient contact op te worden genomen met de ambassade.

Alle aankomende reizigers dienen zich binnen drie dagen voor hun aankomst in Maleisië online aan te melden via Malaysia Digital Arrival Card (MDAC). Reizigers kunnen zich registreren op de officiële website van de Maleisische immigratiedienst onder de sectie ‘registration’.


Heb ik inentingen en/of antimalariapillen nodig?

Voor advies met betrekking tot vaccinaties en andere gezondheidsmaatregelen verwijzen we naar de officiële instanties zoals de GGD of Travelclinic. Ongeacht uw verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Maleisië aangeraden:

  • Tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
  • Tegen Hepatitus A (besmettelijke geelzucht)

In sommige delen van Maleisië komt malaria voor. Hiervoor wordt malariapreventie geadviseerd en kunnen muggen Dengue (knokkelkoorts), Chikunguya en Zika overbrengen. We raden u aan goede antimuggenmaatregelen te nemen, zoals gebruik van muskietennetten, muggenolie e.d.

Voor de laatste actuele informatie betreffende vaccinaties verwijzen wij u naar de GGD of Travelclinic.


Kan ik veilig rondreizen?

Maleisië is een aangename reisbestemming en over het algemeen een veilig land. Criminaliteit kan voorkomen, maar wees op een goede manier alert. Zoals ook in andere vakantielanden dien je in Maleisië op je spullen te letten. Loop bijvoorbeeld in de grotere steden niet opzichtig met camera’s, sieraden, telefoon of geld en wees alert op zakkenrollers.  Neem niet te veel waardevolle spullen mee maar gebruik de kluisjes in de accommodaties. 


Hoe is het niveau van de accommodaties?

Maleisië biedt accommodatie in alle prijsklassen. Zo zijn er simpele, maar leuke hotels, goede middenklasse hotels, internationale hotelketens en luxe resorts. De prijzen variëren door het hele land en dit biedt veel mogelijkheden.


Wat is het prijsniveau in Maleisië?

Maleisië is een relatief goedkope vakantiebestemming, dit komt door de lage kosten van het dagelijkse leven. Uiteraard is de prijs van een maaltijd afhankelijk van de plek waar je eet. Er zijn luxe restaurants, maar ook er zijn ook voordeliger opties om te eten zoals langs de straat bij foodcourts. Bij een foodcourt betaal je rond de € 5,50 per persoon voor een hoofdgerecht. De Maleise munteenheid is de Ringgit (MYR).


Welke kleding neem ik mee?

De kleding die u meeneemt is afhankelijk van uw reisperiode en de gebieden die u bezoekt, maar in het algemeen is het raadzaam om te kiezen voor verschillende “laagjes”. Voor frisse ochtenden/avonden en in de bergen zijn een trui of jas heel comfortabel. Zorg voor een pet of hoed als bescherming tegen de zon en vergeet niet goede zonnebrand mee te nemen. Een shirt met lange mouwen en een broek met lange broekspijpen en sokken (en muggenspray) helpen als bescherming tegen muggen. Goede wandelschoenen en waterdichte kleding zijn belangrijk tijdens een wandeling door de jungle en ook een paraplu kan goed van pas komen. Bij een tempel of moskee bezoek is bedekkende kleding vereist voor vrouwen en mannen dienen lange broeken te dragen.


Zijn er goede gezondheidsvoorzieningen?

Het niveau van de medische zorg in Maleisië is redelijk. Voor de beste zorg kunt u het beste naar een privé kliniek gaan. Wanneer u geneesmiddelen gebruikt is het aan te raden daar zelf voldoende van mee te nemen en neem voor de zekerheid een kopie van het recept mee.

We adviseren een goede reisverzekering af te sluiten.


Kan ik in Maleisië uit de kraan drinken?

In Maleisië kunt u in de steden over het algemeen kraanwater drinken. Buiten de steden is het raadzaam om water uit flessen te drinken en controleer of de dop van de fles eerder is geopend. U kunt kraanwater wel gebruiken mits het gekookt is.