Normandië, Bretagne, Loire & La Grande Est

Autorondreis vanaf 11 dagen, ca. 1.970 km (retour)

Normandië, Bretagne, Loire en La Grande Est

Deze reis door Frankrijk reis begint in de provincie Normandië, rijk aan geschiedenis van de 2e wereldoorlog. Vervolgens reist u naar Bretagne, bekend om vergezichten van prachtige brede stranden en ruige kuststroken. Hierna reist u naar de Loire, door het prachtige landschap met imposante kastelen met schitterende, koninklijke tuinen. U eindigt in de provincie La Grande Est, een streek met een rijke historie. Tijdens deze reis verblijft u in vier schitterende, sfeervolle Franse kastelen.

Reisduur, reisafstand en indicatieve reissom

 • Vanaf 11 dagen
 • Aantal autokilometers: ca. 1.970 km retour vanaf Utrecht
 • Ca. € 1.589,- p.p. (excl. tussenstops op de heen- en terugreis)

 

Route

 • Vertrek vanuit huis met eigen auto

   
 • Normandië

   
 • Bretagne

   
 • Loire

   
 • La Grande Est

   
 • Reis terug naar huis

   
Normandie Frankrijk Europa Rondreis Op Maat Specialist Mont st Michel Frankrijk Europa Rondreis Op Maat Specialist Colmar le Grand Este Frankrijk Rondreis Op Maat Specialist

Highlights

 • Vertrek vanuit huis met eigen auto

  Heen-en-terugreis op maat te maken
 • Normandië

  Prachtige krijtrotsen en schilderachtige landschappen
 • Bretagne

  Heuvelachtige binnenlanden met charmante stadjes en dorpjes
 • Loire

  Imposante kastelen met koninklijke tuinen
 • La Grande Est

  Ambacht en tradities
 • Reis terug naar huis

  Heen-en-terugreis op maat te maken

Indicatieve reissom

Gebaseerd op 2 personen in een 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties (kastelen) met eigen auto :

11 dagen / 10 overnachtingen / 4 locaties/kastelen / vanaf  €1.589 ,- per persoon

Inclusief:

 • 2 nachten in Ablon inclusief ontbijt
 • 3 nachten in Saint-Malo inclusief ontbijt
 • 3 nachten in Saint Georges dur Loire inclusief ontbijt
 •  2 nachten in Les Monthairons inclusief ontbijt

Exclusief:

 • Benzine, tolkosten, aanvullende tussenstops op de heen- en terugreis
 • €  35,- reserveringskosten per boeking en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking
 •  Toeristenbelasting (indien van toepassing) moet direct bij de accommodatie(s) betaald worden

Wij houden rekening met uw specifieke wensen om te komen tot een mooi en passend reisvoorstel. Uw reisgezelschap en exacte reisduur, reisperiode en overige keuzes voor aanvullingen of wijzigingen bepalen uw persoonlijke reissom. Bij de realisatie van de reis bepaalt o.a. de beschikbaarheid van de reisonderdelen (bv. type kamers) de uiteindelijke reissom. 

Extra mogelijkheden

Wij maken uw reis altijd op maat. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met andere streken of plaatsen. U kunt ervoor kiezen om via snelwegen te rijden of kiezen voor verschillende heen- en terugreisroutes, al dan niet met extra tussenstops onderweg. Ook zijn andere highlights, streken en steden op de route toe te voegen. Samen met u ontwerpen we een uitgebalanceerd reisprogramma, passend binnen uw wensen en uw beschikbare tijd.

Highlights op deze route

Vertrek vanuit huis met eigen auto

De reis is begonnen. Vertrek met uw eigen auto en start uw rondreis op maat door Europa vanuit huis. De auto is volgepakt en uitgerust met lekkers voor onderweg. Vanuit uw huis rijdt u naar de eerste overnachtingslocatie om vervolgens aan uw rondreis door één van de landen in Europa te gaan beginnen. U heeft de vrijheid om zelf uw route te bepalen. Reist u graag via de snelwegen of liever via de provinciale wegen? Wij regelen graag de overnachtingslocaties voor onderweg!

Normandië

De provincie Normandië ligt in West Frankrijk aan de Noordzee en heeft een prachtige ligging aan zee. Deze streek staat bekend om de landingsstranden vanuit de 2e wereldoorlog en heeft hierdoor veel bezienswaardigheden uit deze tijd. Bewonder de prachtige krijtrotsen en schilderachtige landschappen. Maak verschillende fiets en wandeltochten en ontdek de vele pittoreske dorpjes. Bezoek ook de historische steden zoals Caen, Rouen en Bayeux en neem een kijkje bij de  wereldberoemde Mont Saint-Michel.

Bretagne

Bretagne heeft prachtige brede stranden met ruige kuststroken en de natuur is hier schitterend. In de heuvelachtige binnenlanden vind je charmante stadjes en dorpjes. Geniet van de Bretonse keuken: Fruit de mer of een overheerlijke Bretonse vissoep met een lekkere glas witte wijn uit de streek. Beleef lange zomeravonden want door de ligging aan de warme Golfstroom heeft Bretagne een zacht klimaat. Bezoek ook de historische steden Dinan en Rennes met gezellige straatjes vol cafeetjes, restaurants en ateliers.

Loire

Loire is een bijzondere streek in Frankrijk wat zich kenmerkt door imposante kastelen met schitterende, koninklijke tuinen. De Loire is de langste rivier van Frankrijk en staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Rijd langs de oevers, ontdek en bezoek de eeuwenoude paleizen, kastelen en buitenhuizen. Proef de smaken van bekende witte wijnen die worden geproduceerd in wijnhuizen langs deze oevers en geniet van de traditionele gerechten uit de Loirestreek. Bezoek ook de vele, middeleeuwse steden zoals  Orléans, Tours, Angers en Saumur.

La Grande Est

La Grande Est bestaat uit een combinatie van de Ardennen, Champagne, Elzas en Lotharingen. Bewonder de prachtige natuur van de regio en ontdek de de rijke historie. Bewonder de kastelen, pleinen, kerken, musea en prestigieuze champagnekelders. Proef de bubbels uit de Champagne en de witte wijnen van de Elzas. Maak wandeltochten door de prachtige Ardennen of door het massief van de Vogezen.  Ervaar de rijke tradities en culturele schatten in de verschillende plaatsen van La Grande Est.

Reis terug naar huis

De terugreis is begonnen! Reis terug naar Nederland en geniet na van de mooie herinneringen van uw rondreis. De auto is weer volgepakt en uitgerust met lekkers voor onderweg. U heeft de vrijheid om zelf uw route te bepalen. Reist u graag via de snelwegen of via de provinciale wegen langs andere leuke bezienswaardigheden onderweg? Wij regelen met veel plezier de overnachtingslocaties voor onderweg!

 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen

Bonus-highlights bij meer tijd of andere keuzes

Parijs

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en heeft een geweldige mix van cultuur, architectuur en kunst. Het centrum van Parijs is gebouwd op twee eilanden, het Île Saint-Louis en Île de la Cité en dwars door de stad stroomt de rivier de Seine. Wandel langs de prachtige monumenten zoals de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe en de Sacré-Coeur. Ga shoppen op de Champs-Elysées en drink koffie op één van de sfeervolle pleinen. Bezoek de Mona Lisa in het Louvre en dwaal door de paleistuinen van Versailles. 

Leuke activiteiten op deze route

Verschillende activiteiten in Europa

Veel activiteiten in Europa zijn bij ons als highlight benoemd, zoals een bezoek aan mooie locaties en traditionele dorpen. Wij kunnen daarnaast leuke extra activiteiten aanbieden om uw reis nóg completer te maken. Denk daarbij een een leuke fietstocht, een uitgebreide wijnproeverij of een gezellige kookcursus. Ook zijn er actieve mogelijkheden zoals paardrijden, kanoën en boottrips. We adviseren u per streek graag over de mogelijkheden!