Noord-Namibië & Botswana (kleine ronde)

Autorondreis vanaf 2,5 week, ca. 2.900 km

Een geweldige reis voor dierenliefhebbers

Noord-Namibië & Botswana (kleine ronde)

Deze reis is vertrekt vanuit Windhoek in Namibië en voert via Etosha door de Caprivi. Daarna reist u naar de hoogtepunten in Botswana zoals Chobe, de Makgadikgadi Pans en de rand van de Okavango Delta met een dagtocht naar de Victoria Watervallen.

Reisduur, reisafstand en indicatieve reissom

 • Vanaf 2,5 week
 • Aantal autokilometers: ca. 2.900 km
 • Ca. € 2.450,- p.p. (excl. intercontinentale vlucht)

Route

 • Windhoek

   
 • Waterberg regio

   
 • Rundu

   
 • Popa Falls / Mohango Park

   
 • Caprivi

   
 • Chobe Park / Kasane

   
 • Victoria Watervallen

   
 • Makgadikgadi Pans

   
 • Maun

   
 • Kalahari Botswana

   
 • Kalahari Namibië

   
 • Bijzondere afsluiting

   
Waterberg Plateau - Namibie Chobe - Botswana Victoria Falls - Zimbabwe Makgadikgadi Zoutpannen - Botswana Mokoro tour - Botswana San Kalahari - Botswana Bijzondere afsluiting

Highlights

 • Windhoek

  Hoofdstad van Namibië
 • Waterberg regio

  Waterberg Plateau en omgeving
 • Rundu

  Stadje aan Okavango Rivier
 • Popa Falls / Mohango Park

  Stroomversnelling en Mahango Game Reserve
 • Caprivi

  Zambezi Regio
 • Chobe Park / Kasane

  Honderden olifanten
 • Victoria Watervallen

  Imposant wereldwonder, de rook die dondert
 • Makgadikgadi Pans

  Beroemde zoutpannen
 • Maun

  Toegangspoort tot Okavango Delta
 • Kalahari Botswana

  Ontmoet de San
 • Kalahari Namibië

  Woestijn, Steppe en Savanne
 • Bijzondere afsluiting

  Ontspannen afsluiting van uw reis

Extra mogelijkheden

Wij maken uw reis altijd op maat. Bij meer tijd of andere keuzes zijn andere highlights en activiteiten op deze route toe te voegen (zie hieronder). Wij puzzelen graag samen met u om te komen tot een uitgebalanceerd reisprogramma.

Indicatieve reissom

Gebaseerd op 2 personen, actuele wisselkoers NAD/EUR, exclusief intercontinentale vlucht, benzine, optionele activiteiten:

 • Bij verblijf in een 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties met SUV huurauto: NAD 39.120,- / ca. € 2.450,- p.p.*
 • Bij verblijf op campsites in combinatie met guesthouses en met volledig uitgeruste 4×4 kampeerauto: NAD 23.230,- / ca. € 1.450,- p.p.*

* Uw reisgezelschap en overige keuzes, alsmede de beschikbaarheid en koers bepalen uw uiteindelijke reissom. Wij offreren in lokale valuta en de definitieve reissom in Euro wordt altijd bepaald door de wisselkoers op het moment van betaling.

Highlights op deze route

Windhoek

Windhoek is met ruim 320.000 inwoners de grootste stad en hoofdstad van Namibië, maar nog steeds veel kleiner dan veel van onze provinciesteden. Windhoek ligt in het midden van het land en het centrum is een vreemde mengeling van Duitse koloniale panden en in frisse pasteltinten geschilderde gebouwen. Wandel door het centrum, doe inkopen op de straatmarkt en bestel een drankje bij Joe’s Beerhouse. Een mooi begin of vervolg van uw rondreis door Namibië.

Waterberg regio

Het Waterberg Plateau Park is een nationaal park in het centrum van Namibië dat op een uitzonderlijke locatie, 200 meter boven de vlaktes van de Kalahari, ligt. Door de hooggelegen positie, de grotere regenval en de dichte subtropische vegetatie, vormt het een groot contrast met de andere parken. Hier leven zeldzame dieren zoals elandantilopen, blauwe gnoes, zwarte- en witte neushoorns en zelfs buffels. Bezoek een privé reservaat en op pad met een ranger.

Rundu

Rundu is het startpunt voor een reis naar de Caprivi Strip en ligt aan de rivier de Okavango, op de grens met Angola. Hier ziet u veel dorpjes en communities langs de weg en dichtbij de rivier. Maak een boottocht en bekijk de bedrijvigheid van mensen langs de oevers. Geniet van de schitterende zonsondergang voor de mooiste foto’s. Niet ver van Rundu ligt Mbunza Living Museum, waar u het dagelijks leven van de lokale bevolking leert kennen of bezoek een lokaal schooltje.

Popa Falls / Mohango Park

Nabij het plaatsje Divundu vindt u de Popa Falls, een aantal stroomversnellingen met eilandjes. Vergeet uw zwemkleding, hier liggen krokodillen en nijlpaarden op de loer. In deze omgeving ligt het Mahango Game Park, onderdeel van het Bwabwata National Park. Een niet al te groot park, maar goed begaanbaar met de 2x4- of 4x4-huurauto. Ga op zoek naar de vele dieren die hier voorkomen zoals olifanten, buffels, diverse antilopensoorten en een grote hoeveelheid vogelsoorten.

Caprivi

In het noordoosten van Namibië, op de grens met Angola, loopt de smalle Caprivistrook uit tot het vierlandenpunt van Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zambia. Het is een dichtbevolkt gebied, u zult dus regelmatig dorpen langs de weg zien. De verkeersborden voor trekkende kuddes olifanten is niet voor niets. In de parken Mudumu National Park, het Mamili National Park en het Mahango Game Reserve is veel wild te vinden.… de dieren hebben altijd voorrang!

Chobe Park / Kasane

Brengt u een bezoek aan Chobe National Park, dan is Kasane de ideale plek voor een bezoek. Kasane heeft een kleine internationale luchthaven is tevens een goed uitgangspunt voor een bezoek aan de Victoria Watervallen in Zimbabwe. Het 21.000 km2 grote Chobe National Park staat bekend om de grootste populatie olifanten van Afrika, maar ook de concentratie buffels en antilopen is enorm. Tip: het park ligt aan de Chobe-rivier waardoor safari’s per boot ook mogelijk zijn.

Victoria Watervallen

De Victoria Watervallen liggen precies op de grens van Zimbabwe en Zambia en worden gezien als één van de zeven wereldwonderen. Over een lengte van meer dan 1,7 km stort het water van de Zambezi rivier zich hier in een nauwe kloof. Bezoek Victoria Falls in Zimbabwe, dan kunt u de watervallen en de mooie ronding het beste zien. Maak een wandeling of beleef de watervallen op een spectaculaire manier: vanuit de lucht in een helikopter…. Een ervaring om niet snel te vergeten!

Makgadikgadi Pans

Het Makgadikgadi Pans Game Reserve bestaat uit het grootste stelsel van zoutpannen wereldwijd. Bewonder de baobabs (Apenbroodboom) of de palmbomen, spot de stokstaartjes bij zonsopkomst en geniet van de vele andere wilde dieren. Tijdens de regentijd is hier een indrukwekkende migratie van zebra's, springbokken, gemsbokken en wildebeesten. Sommige delen van de zoutpannen lopen dan onder water, waardoor flamingo's en pelikanen hier komen broeden.

Maun

Maun is een bekende toegangspoort naar de Okavango Delta. Vanuit hier kunt u de Okavango Delta via een dagtocht verkennen; maak eerst een boottocht en stap daarna in een Mokoro, een soort houten kano met gondelier en vervolg de tocht met een bush walk op een van de moeraseilanden. Vanuit Maun kunt u ook een helikoptervlucht over de Delta maken, of bezoek Moremi met het vele wild, een spannend avontuur!

Kalahari Botswana

De Kalahari beslaat een enorm groot gebied in Botswana, maar valt ook binnen de grenzen van Zuid-Afrika en Namibië. Er leeft veel wild, zoals zebra's, giraffen en struisvogels en in het zuiden komt zelfs de zeldzame Kalahari leeuw met de zwarte manen voor. Het Central Kalahari Game Reserve is niet alleen het grootse wildpark van Botswana, maar zelfs wereldwijd. Het reserve is het beste te bezoeken in de regentijd, wanneer alles groen kleurt en de natuur tot leven komt.

Kalahari Namibië

Kalahari beslaat een enorm groot gebied in Namibië, maar delen van de woestijn, steppe en savanne vallen ook binnen de grenzen van Zuid-Afrika en Botswana. De rode duinen bieden prachtige uitzichten, met name tijdens zonsondergang. Het gebied wordt bewoond door veel wild, zoals zebra's, giraffen en struisvogels en in het zuiden komt zelfs de zeldzame Kalahari leeuw met de zwarte manen voor.

Bijzondere afsluiting

Niets is fijner dan een intensieve rondreis te eindigen met een ontspannen verblijf in een mooie lodge. Wij bieden verschillende mogelijkheden aan om uw reis op een bijzondere manier af te sluiten. Zo kunt u alle indrukken die u tijdens de rondreis heeft opgedaan op een relaxte manier en de revue laten passeren. Zo keert u uitgerust en met een koffer vol prachtige Afrikaanse herinneringen weer richting huis.

 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen

Bonus-highlights bij meer tijd of andere keuzes

Etosha Park

Bijna surrealistisch zouden we het Etosha park willen noemen. Dit park bestaat uit een groot gebied rond een zoutvlakte en is het belangrijkste wildpark van Namibië. Het nationale park is een open savana met weinig begroeiing waardoor de dieren gemakkelijk te spotten zijn. Ga op self-drive safari van restcamp naar restcamp of ga op game-drive met een ranger. Tussen de dieren heerst een hierarchie die soms onvergetelijke beelden oplevert.

Verlenging Victoria Watervallen

Een verlenging bij de Victoria Watervallen is de moeite waard bij voldoende tijd. Naast de majestueuze watervallen is er prachtige natuur en van alles te doen. Maak een boottocht op de Zambezi of een relaxte Sunset Cruise. Of krijg een adrenaline rush tijdens de Flying Fox-zipline of bungee jump vanaf de brug op de grens tussen Zimbabwe en Zambia. En wat te denken van een helikoptervlucht over de kilometerslange watervallen?

Okavango Delta / Moremi Park

De Okavango Delta met o.a. het Moremi Game reserve, is een uniek ecosysteem in het midden van het grootste woestijngebied ter wereld, de Kalahari. Dé plek om de Big Five te spotten. Het Moremi Game reserve met zijn wateractiviteiten, fantastische safari’s en indrukwekkende landschap is een van de indrukwekkendste toeristische bestemmingen van Afrika. Binnen Moremi liggen veel accommodaties op het vaste land waardoor game-drives mogelijk zijn.

Delta Fly In Safari

Een geweldige ervaring! Vanuit Maun of Kasane stapt u aan boord van een chartervliegtuigje en wordt u naar uw exclusieve lodge of camp gebracht. Vanuit de lucht kunt u de grote hoeveelheden dieren al goed zien. Voor een all-inclusive belevenis verblijft u in de Okavango Delta. U maakt mokoro (handgemaakte kano) tochten door dit unieke moerasgebied en vaart met ingehouden adem langs hippo’s en krokodillen terwijl de machtige olifanten wel heel dichtbij zijn.

Mobile Safari

Veel spannender wordt het niet gedurende uw verblijf in Botswana. Tijdens een Mobile Safari is het mogelijk om letterlijk tussen de wilde dieren te slapen. Vaak begint dit avontuur met een eenvoudige overnachting in kleine tentjes rondom het kampvuur waarbij iedereen helpt met koken. Op luxe gesteld? Ook een driedaagse kampeertocht vanuit Kasene in Chobe of vanuit Maun naar Khwai/Moremi op basis van volpension inclusief activiteiten behoort tot de mogelijkheden.

Leuke activiteiten op deze route

4×4 Rijcursus

Haal het beste uit je 4x4 voertuig en voel je veel veiliger op de gravel- en zandwegen van Afrika. Om beter voorbereid te zijn op uw rondreis kunt u de basistechnieken van een 4x4 onder de knie krijgen tijdens deze cursus. Gedurende 2 uur krijgt u instructies en wordt u meer vertrouwd met uw voertuig met toebehoren.

Fietstocht door township – Windhoek

Ontdek de levendige straten van Katututra, het township bij Windhoek, op een zeer toegankelijke manier! Tijdens deze tour wordt u begeleid door de rijke culturele township Katutura, voormalig thuisland ten tijde van de apartheid. Ervaar de inspirerende ziel van Windhoek vanaf de fiets. De tocht is ongeveer 7 kilometer en duurt ca. 3,5 uur.

Stadstour in Windhoek

Een leuke manier om de historie, cultuur en architectuur van deze stad te leren kennen! U ziet onder andere het Tintenpalast, de Christuskirche en de Alte Feste en u krijgt panoramische uitzichten te zien. Geniet van een drankje in een shaken in een van de kleine straatjes in township Kututura. Ook een bezoek aan de lokale markt Penduka ontbreekt niet.

Boottocht in Caprivi

Een tocht op de rivier wanneer de zon onder gaat, een mysterieuze ervaring! Ervaar de stilte en prachtige natuur terwijl u geniet van een drankje en een hapje. Tijdens deze ontspannen tour vaart u over de rivier en kunt u dieren bewonderen als krokodillen, nijlpaarden, buffels en antilopensoorten. Vooral voor vogelaars is dit een geweldige ervaring.

Game drive in Caprivi

Geniet van een begeleide game drive in het Bwabwata Nationale Park, waar u de kans krijgt om de spectaculaire dieren die daar vrij rond lopen te observeren. Een ervaring die u niet mag laten gaan. Het park is zeer rijk aan dieren zoals olifanten, buffels, nijlpaarden, krokodillen en roofdieren. Ook vogelaars komen aan hun trekken door de grote verscheidenheid aan vogelsoorten.

Mokoro tour in de Caprivi

Een tocht met een mokoro is de meest traditionele manier om de rivier te bevaren. In een mokoro, een traditionele kano gesneden uit een boomstam, vaart u langs heel smalle waterwegen waar u kunt genieten van het dichtbegroeide gewas om u heen. Aansluitend is er een korte wandeling en wat te drinken.

Boottocht over de Chobe rivier

Wanneer u in Chobe verblijft is een boottocht over de Chobe rivier eigenlijk een must do. Terwijl u rustig over het water vaart ziet u hoe de olifanten, buffels en andere dieren zich verzamelen aan de rivierbedding. Met een verkoelend drankje in de hand ervaart u Chobe vanaf haar mooiste kant!

Game Drive in Chobe Park

Chobe National Park ervaart u op haar best tijdens een goede game drive. In een open safari wagen gaat u met een ervaren gids het park in en zult u genieten van een grote verscheidenheid aan wild in het park, zoals olifanten, buffels, leeuwen en ander groot wild is. De game drives worden vroeg in de ochtend of in de namiddag georganiseerd, omdat dan de kans op het spotten van dieren het grootst is. Tijdens de ochtend game drive ziet u de natuur ontwaken terwijl de gids u verteld over de flora en fauna van het park. Tijdens de middag game drive ervaart u een prachtige zonsondergang.

Helicopter vlucht over de Victoria Watervallen

Voor deze "Flight of Angels" wordt u naar de Elephant Hills Heli Pad gebracht. Hier krijgt u een korte verklaring van de procedure. Dan stapt u in de helicopter voor een onvergetelijke ervaring; u vliegt over de spectaculaire Victoria Watervallen. De piloot informeert u over alles wat u buiten ziet aan interessante plekken en dieren.
Duur ca. 13 minuten.

Tour naar de Makgadikgadi zoutpannen

De Nata rivier vormt een delta die de Sua Pan, deel van de Makgadikgadi Salt Pannen, van water voorziet. Dit zijn de grootste zoutpannen ter wereld en een overblijfsel van Afrika’s grootste binnenzee. Hier broeden veel watervogels zoals flamingo’s en pelikanen. Ongeveer 165 verschillende vogelsoorten zijn hier gezien. U vertrekt per open terreinwagen vanaf Gweta of Nata. Vanaf Gweta is een leuke ontmoeting met de stokstaartjes deel van de tour.

Mokoro dagtour Okavango Delta

Op deze excursie worden gasten (via boot of voertuig) naar het Mokoro Station gebracht. Hier krijgen zij een ervaren gids en “poler” toegewezen waar zij mee op excursie gaan. Gasten gaan met hun gids naar een “Community” Concessie genaamd NG32 dat in een prachtig deel van de lagere Okavango ligt. Deze Mokoro Trips zijn een waar avontuur. Gasten kunnen al zittend in hun kano, genieten van het prachtige landschap, de vogels en de vegetatie langs de delta

Dagtour naar Moremi

Vanuit Maun kunt u een mooie dagtocht maken naar Moremi het beroemdste wildpark van Botswana. Vanuit uw lodge vertrekt u met een safarivoertuig op weg naar de zuid-gate van het park. Deze rit duurt een ongeveer 1 uur. Vervolgens gaat u met een ervaren gids een volle dag op zoek naar het vele wild in de prachtige park. Ervaar de pure wildernis en laat u vertellen over de verschillende zoogdieren en vogels die het park rijk is. Vergeet uw verrekijker niet mee te nemen!

Wandeling met de San Bushmen

In het Kalahari-gebied in zowel Botswana als Namibië wonen de San, ook wel de bushmen genoemd. Kom kennismaken met deze bijzondere bevolkingsgroep en zie hoe ze kunnen overleven in de wildernis. Ingetogen tonen ze hoe ze de natuur gebruiken voor geneesmiddelen. Leer over hun kennis van dierensporen en maak kennis met met hun tradities.