X

Highlights van Zuid-Tanzania/Fly-in Safari

Rondreis door de lucht & safari vanaf 1,5 week

Highlights van Zuid-Tanzania/Fly-in Safari

Geniet van een geweldig Afrikaans avontuur tijdens deze exclusieve fly-in safari naar de highlights van Zuid-Tanzania! Vanuit Dar es Salaam reist u naar het zuiden van Tanzania. Dit deel van het land is ruiger en veel minder bezocht dan het noorden. Hier kunt u in alle rust de mooiste safari’s maken terwijl u nauwelijks andere gasten zult tegenkomen. U bezoekt het wildrijke Mikumi Park en het ongerepte Ruaha Park. Natuurlijk gaat u ook naar het grootste wildreservaat van Afrika: Selous Game Reserve.

Reisduur, reisafstand en indicatieve reissom

 • Vanaf 1,5 week
 • Ca. € 4.750,- p.p. (excl. intercontinentale vlucht)

 

Route

 • Dar es Salaam

   
 • Selous Park

   
 • Mikumi Park

   
 • Ruaha Park

   
Leeuw Tanzania Rondreis Op Maat Specialist AAA Highlights Tanzania gnoes Rondreis Op Maat Specialist Zonsondergang Tanzania Rondreis Op Maat Specialist AAA

Highlights

 • Dar es Salaam

  Drukke metropool, kleurrijke markten en mooie stranden
 • Selous Park

  Grootste wildreservaat van Afrika, bootsafari’s en wilde honden
 • Mikumi Park

  Big Five safari & Udzungwa gebergte
 • Ruaha Park

  Afgelegen ongerept park met prachtige wildernis

Extra mogelijkheden

Wij maken uw reis altijd op maat. Bij meer tijd of andere keuzes zijn andere highlights en activiteiten op deze route toe te voegen (zie hieronder). Wij puzzelen graag samen met u om te komen tot een uitgebalanceerd reisprogramma.

Indicatieve reissom

Gebaseerd op 2 personen, wisselkoers, exclusief intercontinentale vlucht, visa, optionele activiteiten:

 • Bij verblijf in een 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties en met Engelstalige chauffeur/gids: Ca. € 4.750,- p.p.*

Gebaseerd op 4 personen, wisselkoers, exclusief intercontinentale vlucht, visa, optionele activiteiten:

  • Bij verblijf in 2x 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties en met Engelstalige chauffeur/gids: Ca. € 4.695,- p.p.*

* Uw reisgezelschap en overige keuzes, reisperiode, alsmede de beschikbaarheid en koers bepalen uw uiteindelijke reissom. Wij offereren in lokale valuta en de definitieve reissom in Euro wordt altijd bepaald door de wisselkoers op het moment van betaling.

Highlights op deze route

Dar es Salaam

Dar es Salaam is de grootste en tevens drukste stad van Tanzania. Door de ligging aan de Indische Oceaan biedt het ook mooie stranden zoals Oyster Bay, die nog niet druk worden bezocht. De stad is rijk aan cultuur en u kunt hier verschillende interessante musea bezoeken. Wandel door de historische binnenstad en ontmoet de hartelijke bevolking. Ontdek de vele kraampjes op de Kariakoo markt tijdens een citytour of maak een boottocht naar de eilanden in de omgeving en bewonder de indrukwekkende skyline vanaf het water.

Selous Park

Selous park, in het zuiden van Tanzania, is het grootste wildreservaat van Afrika. Het landschap van het park is prachtig en erg afwisselend en door de afgelegen ligging is het park nog vrij rustig. De Rufiji rivier en diverse meren trekken veel wild en door het water leent dit park zich uitstekend voor een mooie bootsafari. Zie de krokodillen en nijlpaarden aan de oevers en ontdek de vele vogelsoorten. Naast grote aantallen olifanten, nijlpaarden, antilopen en buffels is dit park tevens de beste plek om wilde honden te spotten.

Mikumi Park

Mikumi Park ligt op ongeveer vier uur rijden van Dar es Salaam en vormt ook een ideale stop onderweg naar Ruaha Park of Selous Game Reserve. De Mkata vlaktes in het park zijn gelegen tussen de gebergten en trekken door hun vegetatie veel olifanten en buffels. Daarnaast treft u op de savannes volop ander wild, waardoor er een grote kans is om de complete Big Five te spotten. Ga tijdens een safari op zoek naar olifanten, giraffen, zebra’s, elanden of maak een wandelsafari naar het tropische regenwoud in het Udzungwa gebergte.

Ruaha Park

Ruaha Park ligt in het midden van Tanzania en is door de afgelegen ligging nog erg ruig en ongerept. Dit is echt een bestemming voor de avonturier, waardoor u hier in alle rust kunt genieten van het vele wild. Het landschap varieert van grasvlaktes, heuvels en baobabbomen. Bewonder grote groepen olifanten of buffels die zich verzamelen bij de Ruaha rivier. Spot daarnaast leeuwen, luipaarden, wilde honden en vele antilopensoorten die in dit gebied leven. Daarbij is dit park ook voor vogelliefhebbers zeer aantrekkelijk.

 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen

Bonus-highlights bij meer tijd of andere keuzes

Zanzibar

Zanzibar is een heerlijk eiland voor de kust van Tanzania. U vindt hier stranden van wit fijn zand die worden omrand door tropische palmbomen. Samen met Mafia en Pemba behoort Zanzibar tot een eilandengroep die bekend staat als specerijeneilanden. Ontdek de vele soorten kruiden op de plantages tijdens een leuke tour. Wandel door de smalle straatjes van hoofdstad Stonetown en ontdek zo de rijke historie en cultuur. Proef de heerlijke verse vis die de lokale vissers die dag hebben gevangen, terwijl u geniet van de azuurblauwe zee.

Katavi Park

Katavi Park ligt in het westen van Tanzania en is een van de meest ruige en geïsoleerde natuurparken van het land. Door de afgelegen ligging komen hier zeer weinig bezoekers en kunt u nog echt genieten van prachtig ongerept Afrika. Maak een unieke game drive over de grasvlakten waar duizenden dieren grazen. Spot buffels, antilopen, giraffen en roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en wilde honden. Laat u vervolgens meevoeren langs de Katuma-river en waterpoelen waar krokodillen, nijlpaarden en vele vogels langs de oevers verblijven.

Chimpansees bij Lake Tanganyika

Ga op zoek naar de chimpansees bij Lake Tanganyika. Dit meer ligt in het westen van Tanzania nodigt met haar witte stranden uit voor ontspanning of een mooie boottocht. Een hoogtepunt is een avontuurlijke trekking naar de chimpansees die leven in de omliggende Mahale Mountains National Park en Gombe Stream National Park. Spot naast de chimpansees ook andere primaten zoals Colobus apen, bavianen en blauwe meerkatten die zich verschuilen in de tropische regenwouden. Het gebied is nog erg ongerept en daarom een exclusieve beleving!

Lake Victoria

Lake Victoria is het grootste meer van Afrika en ligt tussen Kenia, Tanzania en Oeganda. Het beroemde meer vormt de bron van de Nijl. Het is bezaaid met duizenden eilandjes, waarvan de bewoners voornamelijk leven van de visserij. Om het meer liggen een aantal wildparken en u vindt hier ook traditionele dorpen. Bewonder de prachtige flora en fauna, maar bezoek ook archeologische plaatsen en heiligdommen. Bezoek de mooie (schier)eilandjes zoals Ndere en Ukerewe en struin door authentieke vissersdorpjes of maak een mooie jungle wandeling!

Leuke activiteiten op deze route

Activiteiten Tanzania

Er zijn heel veel verschillende leuke activiteiten en tours te maken in Tanzania. Een aantal zijn zelfs een belangrijke reden om hier heen te reizen, dus die staan als highlight benoemd. Denk hierbij aan de prachtige wildparken. Maar we kunnen uw reis nog specialer maken door het toevoegen van bijzondere activiteiten. Denk daarbij aan een bezoek aan een cultureel dorp, mountainbike tours, een excursie naar bloemenkwekerij of zelfs een wijnboerderij. Maar ook een tocht per hete luchtballon behoort tot de mogelijkheden!