X

Highlights van Zuid-Kenia

Rondreis met chauffeur vanaf 1 week, ca. 1.180 km

Highlights van Zuid-Kenia met chauffeur/gids

Tijdens deze mooie rondreis bezoekt u de highlights van Zuidelijk Kenia. Met uw chauffeur/gids ontdekt u het beroemde Masai Mara Park, een van de beste locaties voor het spotten van wild. Maar ook Amboseli Park aan de voet van de Kilimanjaro, is een bezoek meer dan waard. Daarnaast verkent u de prachtige omgeving rondom Mount Kenia en gaat natuurlijk op zoek naar het vele wild in de diverse wildparken! Ga op zoek naar de olifanten in Aberdare Park en spot de vele vogelsoorten bij Lake Nakuru. Daarnaast bezoekt u Lake Nakuru, waar naast het grote wild ook veel waterdieren en vogels te bewonderen zijn.

Reisduur, reisafstand en indicatieve reissom

 • Vanaf 1 week
 • Aantal autokilometers: ca. 1.180 km
 • Ca. € 3.175,- p.p. (excl. intercontinentale vlucht)

 

Route

 • Nairobi

   
 • Masai Mara Park

   
 • Lake Nakuru

   
 • Amboseli Park

   
Highlights Zuid-Kenia Rondreis Op Maat Specialist Kenia pelikaan Rondreis Op Maat specialist leeuwen Kenia Rondreis Op Maat Specialist

Highlights

 • Nairobi

  Hoofdstad van Kenia
 • Masai Mara Park

  Beroemd wildpark, geweldige uitzichten, Grote Migratie
 • Lake Nakuru

  Prachtig meer in Great Rift Valley, Menengai vulkaankrater
 • Amboseli Park

  Geweldig wildpark met uitzicht op de Kilimanjaro

Extra mogelijkheden

Wij maken uw reis altijd op maat. Bij meer tijd of andere keuzes zijn andere highlights en activiteiten op deze route toe te voegen (zie hieronder). Wij puzzelen graag samen met u om te komen tot een uitgebalanceerd reisprogramma.

Indicatieve reissom

Gebaseerd op 2 personen, wisselkoers, exclusief intercontinentale vlucht, visa, optionele activiteiten:

 • Bij verblijf in een 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties en met Engelstalige chauffeur/gids: ca. € 3.175,- p.p.

Gebaseerd op 4 personen, wisselkoers, exclusief intercontinentale vlucht, visa, optionele activiteiten:

 • Bij verblijf in 2x 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties en met Engelstalige chauffeur/gids: ca. € 2.549,- p.p.

* Uw reisgezelschap en overige keuzes, reisperiode, alsmede de beschikbaarheid en koers bepalen uw uiteindelijke reissom. Wij offereren in lokale valuta en de definitieve reissom in Euro wordt altijd bepaald door de wisselkoers op het moment van betaling.

Highlights op deze route

Nairobi

Nairobi is de hoofdstad van Kenia en tevens safari hoofdstad van de wereld. De drukke stad telt ongeveer 3 miljoen inwoners en u vindt hier wolkenkrabbers en parken zoals het Uhuru Park. Struin over de Masai markt voor een leuk souvenir of ontdek het Karen Blixen Museum van de schrijfster van Out of Africa. Spot het wild in het nabij gelegen Nairobi National Park met de skyline van de stad op de achtergrond. Door haar ligging is de stad een goed startpunt voor uw safari-reis.

Masai Mara Park

Het Masai Mara natuurreservaat in het zuidwesten van Kenia is een van de hoogtepunten tijdens uw reis. In dit park leeft een indrukwekkend aantal dieren, waardoor het een van de beste plekken is om wildlife te spotten. Spot u dieren zoals de Big Five, antilopen, zebra’s en honderden vogelsoorten. In de maanden juli tot oktober heeft u kans om de Grote Migratie mee te maken: miljoenen gnoes, zebra’s en antilopen trekken dan vanuit de aangrenzende Serengeti in Tanzania naar de grasvlaktes van de Masai Mara. Een spectaculaire belevenis!

Lake Nakuru

Lake Nakuru ligt in een geweldig park waar u uitstekend wild kunt spotten. Naast wild als leeuwen, buffels en giraffen, komt hier de met uitsterven bedreigde neushoorn nog voor. Het park ligt ten noord-westen van Nairobi in de Great Rift Valley en staat bekend als thuisbasis van veel vogelsoorten. Bewonder de flamingo’s en pelikanen aan de oevers van het meer. Bezoek de Menengai vulkaankrater of beklim Baboon Cliff voor een indrukwekkend uitzicht. In de omgeving is ook Lake Elementaita een bezoek waard.

Amboseli Park

Amboseli National, in het zuidoosten van Kenia, ligt aan de voet van de indrukwekkende Kilimanjaro. Het uitzicht op deze berg en de aanwezigheid van het vele wild maakt dit tot een van de meest indrukwekkendste safaribestemmingen van Kenia. Ontdek dieren zoals leeuw, cheeta, giraffe en grote kuddes olifanten die leven op de open vlaktes en in de moerasgebieden. Daarnaast komen er veel vogelsoorten voor, waaronder flamingo’s en pelikanen. Ontmoet ook de Masai-bevolking en ga naar Observation Hill voor een overweldigend uitzicht!

 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen

Bonus-highlights bij meer tijd of andere keuzes

Lake Naivasha

Lake Naivasha is een van de twee zoetwatermeren in de Great Rift Valley. Het hooggelegen meer wordt omringd door papyrus- en acaciabomen. Het water trekt veel wild zoals zebra, eland en nijlpaarden, maar het is ook een paradijs voor vogelliefhebbers. Zo komt hier de Afrikaanse visarend, ibis, zadelbekooievaar en lepelaar veelvuldig voor. Spot de dieren vanaf het water tijdens een boottocht of maak een actieve tocht te paard of mountainbike. Bezoek ook een van de Nederlandse rozenkwekers in deze omgeving. Een leuke afwisseling tijdens uw safari!

Hell’s Gate

Hell’s Gate National Park ligt ten zuiden van Lake Naivaha en dankt zijn naam aan de rood getinte kliffen en hete geisers. Het landschap is spectaculair en bestaat uit twee uitgedoofde vulkanen en lavatorens. Maak een avontuurlijke wandeltocht tussen de steile rotswanden, en bezoek de warmwaterbron of ontdek de Njorowa Gorges. Onderweg kunt u wild tegenkomen zoals giraffen, zebra’s en impala’s en diverse vogelsoorten terwijl u geniet van prachtige uitzichten.

Leuke activiteiten op deze route

Activiteiten Kenia & Uganda

We kunnen de reis nog specialer en completer maken door het toevoegen van bijzondere activiteiten. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden die wij kunnen aanbieden, zoals game drives in de prachtige wildparken. Maar denk ook eens aan een bezoek aan een cultureel dorp, mountainbike tours of een spectaculaire boottocht. Ook een tocht per hete luchtballon behoort tot de mogelijkheden!