X

Highlights van Uganda (grote ronde)

Rondreis met chauffeur vanaf 2 weken, ca. 1.650 km

Highlights van Uganda (grote ronde) met chauffeur/gids

Wanneer u een uitgebreide reis wilt maken op zoek naar mooiste highlights van Uganda, dan is deze rondreis wat voor u! Uw chauffeur/gids brengt u tijdens deze afwisselende route op naar de verschillende wildparken waar Uganda bekend om staat. Spot de Big Five in het beroemde Murchinson Falls Park. En ga op trekking met een gids op zoek naar de Chimpansees en Berggorilla’s.

Reisduur, reisafstand en indicatieve reissom

 • Vanaf 2 weken
 • Aantal kilometers: ca. 1.650 km
 • Ca. € 4.525,- p.p. (excl. intercontinentale vlucht)

 

Route

 • Entebbe / Kampala

   
 • Murchinson Falls

   
 • Chimpansees / Kibale Forest

   
 • Queen Elizabeth National Park

   
 • Berggorilla’s / Bwindi Forest

   
 • Lake Mburo

   
vogel Kenia Rondreis Op Maat Specialist

Highlights

 • Entebbe / Kampala

  Eilanden, cultuur, vogels, vissen & wildparken
 • Murchinson Falls

  meer dan 450 tropische vogelsoorten
 • Chimpansees / Kibale Forest

  Gillende chimpansees in boomtoppen of op de grond
 • Queen Elizabeth National Park

  Op bootsafari, olifanten, buffels, krokodillen, vogels
 • Berggorilla’s / Bwindi Forest

  Bergen, bossen, mist en rondtrekkende Gorilla-families
 • Lake Mburo

  Prachtige lodges, gamedrives, giraffen, zebra's

Extra mogelijkheden

Wij maken uw reis altijd op maat. Bij meer tijd of andere keuzes zijn andere highlights en activiteiten op deze route toe te voegen (zie hieronder). Wij puzzelen graag samen met u om te komen tot een uitgebalanceerd reisprogramma.

Indicatieve reissom

Gebaseerd op 2 personen, wisselkoers, exclusief intercontinentale vlucht, visa, optionele activiteiten:

 • Bij verblijf in een 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties (4-sterren) en met Engelstalige chauffeur/gids: ca. € 4.525,- p.p. , incl. chimpansee- en gorilla-trekking

Gebaseerd op 4 personen, wisselkoers, exclusief intercontinentale vlucht, visa, optionele activiteiten:

 • Bij verblijf in 2x 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties (4 sterren) en met Engelstalige chauffeur/gids: ca. € 3.750,- p.p., incl. chimpansee- en gorilla-trekking

* Uw reisgezelschap en overige keuzes, reisperiode, alsmede de beschikbaarheid en koers bepalen uw uiteindelijke reissom. Wij offereren in lokale valuta en de definitieve reissom in Euro wordt altijd bepaald door de wisselkoers op het moment van betaling.

Highlights op deze route

Entebbe / Kampala

Entebbe en Kampala zijn de twee grootste steden van Uganda. Ze liggen vlakbij Lake Victoria, het grootste meer van Afrika en ligt tussen Kenia, Tanzania en Uganda. Om het meer liggen een aantal wildparken en u vindt hier ook traditionele dorpen. Bewonder de prachtige flora en fauna, maar bezoek ook archeologische plaatsen en heiligdommen. Bezoek de mooie (schier)eilandjes zoals Ndere en Ukerewe en struin door authentieke vissersdorpjes of maak een mooie jungle wandeling!

Murchinson Falls

Het Murchison Falls National Park (ook wel Kabalega Falls National Park genoemd) is het grootste wildpark van Uganda. Het wordt door de bekende rivier de Nijl in tweeën gedeeld. Het landschap varieert van dicht regenwoud in het heuvelachtige zuidwestelijk deel tot vlakke savannes in het noordwesten.. Spot hier giraffen, nijlpaarden, nijlkrokodillen, olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden, verschillende soorten antilopen en vooral veel (450!) tropische vogelsoorten, waaronder de schoenbekooievaar.

Chimpansees / Kibale Forest

Kibale Forest National Park is de meest toegankelijke plek in Uganda voor een tracking op zoek naar Chimpansees. Ga na een briefing in een klein groepje met een ranger op zoek en zodra je het schreeuwen hoort en beweging hoog in de boomtoppen ziet ben je dichtbij. Bekijk de chimpansees van heel dichtbij als ze na het vinden van eten vaak op de grond komen uitrusten…een unieke belevenis! Slaap daarna in een boomhut of bezoek het stadje Fort Portal in een groen heuvellandschap met diverse kratermeren.

Queen Elizabeth National Park

Queen Elizabeth National Park is het oudtste en meest bekende wildpark van Uganda. Het ligt aan de voet van het Rwenzori gebergte en de oevers van Lake Edward en Lake George. Geniet van de uitgestrekte landschappen en een boottocht over het Kazinga-kanaal en bekijk van dichtbij olifanten, nijlpaarden en buffels, krokodillen en honderden watervogels waaronder pelikanen en flamingo’s.

Berggorilla’s / Bwindi Forest

Bwindi Impenetrable Forest en National Park is de meest toegankelijke plek in Uganda voor een trekking op zoek naar Berggorilla's. Het ligt in het zuidwesten van Uganda en is een van de laatste toevluchtsoorden van de berggorilla’s. In deze beschermde World Heritage Site kun je een bijzondere tracking maken: ga na een briefing met een ranger en helpers op pad…en bewonder zodra een gorilla-familie gevonden is een uur lang deze bijzondere dieren van dichtbij.

Lake Mburo

Lake Mburo is niet zo'n bekend park, maar wel een heel mooi en uitgestrekt gebied, halverwege tussen Bwindhi en Kampala. Met 260 km2 is Mburo het kleinste wildpark in Uganda, maar met prachtige Afrikaanse vergezichten vanuit kleinschalige lodges. Geniet tijdens de gamedrives van de talrijke zebra’s en de prachtige kleuren van de giraffen als de zon ondergaat.

 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen

Bonus-highlights bij meer tijd of andere keuzes

Lake Victoria

Lake Victoria is het grootste meer van Afrika en ligt tussen Kenia, Tanzania en Oeganda. Het beroemde meer vormt de bron van de Nijl. Het is bezaaid met duizenden eilandjes, waarvan de bewoners voornamelijk leven van de visserij. Om het meer liggen een aantal wildparken en u vindt hier ook traditionele dorpen. Bewonder de prachtige flora en fauna, maar bezoek ook archeologische plaatsen en heiligdommen. Bezoek de mooie (schier)eilandjes zoals Ndere en Ukerewe en struin door authentieke vissersdorpjes of maak een mooie jungle wandeling!

Stranden rondom Mombasa

De stranden rondom Mombasa bestaan uit poederwitte stranden met tropische palmbomen. Het is daarom de perfecte afsluiter voor uw safari-reis! Diani Beach in het zuiden biedt een ontspannen sfeer en naast het aantrekkelijke strand zijn er diverse watersportactiviteiten te beleven. Ook Nyali en Bamburi Beach hebben prachtige witte zandstranden, evenals de plaatsen Ltami en Malindi aan de noordkust. Ontdek de onderwaterwereld met prachtig koraal, schildpadden, manta’s en misschien ziet u zelfs wel een grote walvishaai.

Zanzibar

Zanzibar is een heerlijk eiland voor de kust van Tanzania. U vindt hier stranden van wit fijn zand die worden omrand door tropische palmbomen. Samen met Mafia en Pemba behoort Zanzibar tot een eilandengroep die bekend staat als specerijeneilanden. Ontdek de vele soorten kruiden op de plantages tijdens een leuke tour. Wandel door de smalle straatjes van hoofdstad Stonetown en ontdek zo de rijke historie en cultuur. Proef de heerlijke verse vis die de lokale vissers die dag hebben gevangen, terwijl u geniet van de azuurblauwe zee.

Leuke activiteiten op deze route