X

Highlights van Thailand (kleine ronde)

2-weekse rondreis met eventuele verlenging

Highlights van Thailand (kleine ronde)

Maak een rondreis langs de highlights van Thailand vanuit Bangkok en sluit af op een prachtig tropisch strand. Reis via het mooie Kanchanaburi en de voormalige koningsstad Ayutthaya. Daarvandaan reist u met de (nacht)trein naar het groene noorden. Ten slotte vliegt u via Bangkok naar een van de heerlijke strandbestemmingen die Thailand te bieden heeft.

Reisduur, reisafstand en indicatieve reissom

 • Vanaf 2 weken
 • Aantal autokilometers: ca. 950 km
 • Ca. € 1285,- p.p. (excl. intercontinentale vlucht)

 

Route

 • Bangkok

   
 • Kanchanaburi/Kwai

   
 • Ayutthaya

   
 • Chiang Mai

   
 • Tropische afsluiting

   
 • Koh Samet

   
River Khwai Thailand Rondreis Op Maat Specialist Tuktuk Chiang Mai Thailand Rondreis Op Maat Specialist Strand Highlights Thailand Rondreis Op Maat Specialist

Highlights

 • Bangkok

  Hoofdstad van Thailand
 • Kanchanaburi/Kwai

  Beruchte brug over de Kwai rivier
 • Ayutthaya

  Restanten van paleizen, tempels en beelden
 • Chiang Mai

  Avontuurlijke jungle en authentieke sfeer
 • Tropische afsluiting

  Ontspannen na uw rondreis
 • Koh Samet

  Relaxen op tropisch eiland

Extra mogelijkheden

Wij maken uw reis altijd op maat. Bij meer tijd of andere keuzes zijn andere highlights en activiteiten op deze route toe te voegen (zie hieronder). Wij puzzelen graag samen met u om te komen tot een uitgebalanceerd reisprogramma.

Indicatieve reissom

Gebaseerd op 2 personen, exclusief intercontinentale vlucht, optionele activiteiten:

 • Bij verblijf in een 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties met een combinatie van verschillende vervoersmogelijkheden, incl. binnenlandse vlucht: Ca. € 1285,- p.p.*

* Uw reisgezelschap en overige keuzes, reisperiode, alsmede de beschikbaarheid en koers bepalen uw uiteindelijke reissom. Wij offreren in lokale valuta en de definitieve reissom in Euro wordt altijd bepaald door de wisselkoers op het moment van betaling.

Highlights op deze route

Bangkok

Bangkok is de drukke en boeiende hoofdstad van Thailand en de perfecte start van een mooie rondreis door Thailand. Laat u verrassen door de vele prachtige tempels, waaronder Wat Pho en Wat Arun en de pracht en praal van het Grand Palace. Ontdek de stad te voet, per fiets en per boot. Naast de authentieke wijk Chinatown en traditionele achterafstraatjes, zijn de indrukwekkende wolkenkrabbers, de straatmarkten en de hypermoderne shopping malls het ontdekken waard.

Kanchanaburi/Kwai

Kanchanaburi is bekend vanwege de beruchte brug over de Kwai rivier. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hier de Birmaspoorlijn (Dodenspoorlijn) onder onmenselijke omstandigheden aangelegd door krijgsgevangenen en dwangarbeiders van de Japanse overheersers. Maak met het boemeltreintje een rit over de beruchte spoorlijn. Bezoek het zeer indrukwekkende JEATH Museum en loop langs de vele graven op de Erebegraafplaats. Verken in de omgeving de uit 7 gedeeltes bestaande Erawan watervallen.

Ayutthaya

Ayutthaya is de voormalige hoofdstad van Thailand en deze stad was in de 17e eeuw één van de belangrijkste steden van Azië. Na de invasie van de Birmezen is een groot deel van de stad verwoest. Het historische centrum van de stad bevat honderden ruïnes en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Wandel of fiets tussen de restanten van de paleizen, tempels en beelden en ervaar de grandeur van destijds. Of maak een boottocht vanuit Bangkok naar deze voormalige koningsstad.

Chiang Mai

Chiang Mai is een kleinschalige stadje in Noord-Thailand en wordt ook wel “Roos van het Noorden” genoemd. Hier zijn veel mooie bezienswaardigheden en leuke activiteiten. Ervaar de prettige temperatuur en bewonder de vele tempels die de stad rijk is, zoals de Wat Doi Suthep. Maak een tour met een tuctuc door de omgeving en bezoek de avondmarkt. Ontdek vanuit hier de groene en bergachtige omgeving met traditionele dorpen en bergstammen tijdens een avontuurlijke jungletocht van één of meerdere dagen.

Tropische afsluiting

Niets is fijner dan een intensieve rondreis af te sluiten met een ontspannen verblijf op een prachtige strandlocatie. Kies voor een mooi strand op het vasteland of op één van de vele tropische eilanden van Thailand. Wij bieden uitgebreide mogelijkheden. Thailand heeft verschillende klimaatzones, waardoor de keuze per reisperiode verschillend is. Wij doen hier alvast een mooie suggestie, maar zullen u graag adviseren over de diverse mooie locaties.

Koh Samet

Koh Samet is een niet al te groot eiland in de Golf van Thailand met witte stranden en helder water. Sluit hier af met een relaxt verblijf aan het einde van uw rondreis door Thailand. Wissel ontspannen op het strand af met leuke watersport-activiteiten zoals windsurfen en zeilen. Maak een boottocht langs de omliggende eilanden en ontdek met een snorkel de onderwaterwereld. Bezoek het natuurpark Khao Lam Ya en geniet van de prachtige zonsondergangen.

 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen

Bonus-highlights bij meer tijd of andere keuzes

Elephants World

Elephants World ligt niet ver van Kanchanaburi en zorgt voor een onvergetelijke belevenis! Het is een (rust)huis voor oude, zieke en mishandelde olifanten. Tijdens uw bezoek helpt u met de verzorging van deze vriendelijke dieren. Zie hoe de olifanten baden in de rivier en help met wassen en schrobben. Help met het bereiden van het eten zoals zelfgekweekt fruit en groente en kleefrijst. Wandel met ze door de jungle en ontdek hoe de dieren genieten van hun nieuwe leven.

Bergstammen van Noord-Thailand

De bergstammen van Noord-Thailand zijn heel bijzonder om te bezoeken tijdens uw rondreis. Door de prachtige maar geïsoleerde omgeving hebben deze volken elk hun eigen tradities, kleding en gewoontes kunnen behouden. Bekende bergstammen zijn de Karen, Hmong, Lisu en Lahu. Ontmoet de vriendelijke bevolking tijdens een trekking van een of meerdere dagen vanuit Chiang Mai of Chiang Rai. Wandel door de groene valleien, rijstvelden en riviertjes en kom écht in contact tijdens een ‘home-stay’, een overnachting bij de lokale bevolking thuis.

Chiang Rai

Chiang Rai is gelegen in het noorden van Thailand tussen prachtige rijstvelden en gebergte, vlakbij de grens met Laos en Myanmar. Hier vindt u het authentieke Thailand waar verschillende bergstammen leven. Koop een leuk souvenir bij de lokale bevolking op de avondmarkt en bewonder de opvallende Wat Rung Khun tempel, de witte tempel, net buiten de stad. Breng een bezoek aan het Opium Museum en ontdek het verleden van Chiang Rai als onderdeel van de Gouden Driehoek.

Hua Hin/Cha Am

Hua Hin en Cha Am zijn populaire badplaatsen aan de Golf van Thailand, een kleine 200 kilometer ten zuidwesten van Bangkok. Ontspan hier in een fijne accommodatie aan de lange zandstranden. Hua Hin is van oorsprong een vissersdorp dat sinds de zomerse bezoeken van de koninklijke familie is uitgegroeid tot een levendig stadje met eetstalletjes, avondmarkt en leuke winkeltjes. Cha Am is wat rustiger dus flaneer hier over de boulevard met restaurantjes en leuke winkeltjes.

Koh Chang

Koh Chang is een groot eiland aan de oostkant in de Golf van Thailand vlakbij de kust van Cambodja. Vooral de droge periode van december tot april een aantrekkelijke tijd dit eiland te bezoeken. Geniet van de Thaise authenticiteit en kleinschalige strandresorts. Ontdek het binnenland met mooie watervallen, ruige bergen en oerwouden en prachtige uitzichtpunten. Wandel over de kilometerslange stranden en bewonder de schitterende koraalriffen. Maak een boottocht en droom weg op de onbekendere paradijselijke eilandjes Koh Kham en Koh Mak.

Leuke activiteiten op deze route

Activiteiten Thailand

Er zijn heel veel verschillende leuke activiteiten en tours te maken in Thailand. Een aantal zijn zelfs een belangrijke reden om hier heen te reizen, dus die staan als highlight benoemd. Denk hierbij aan de de culturele steden, de prachtige natuur en de tropische eilanden. Maar we kunnen uw reis nog specialer maken door het toevoegen van bijzondere activiteiten. Denk daarbij aan een bezoek aan een onvergetelijke boottocht, een fietstour door de stad of een bezoek aan een cultureel dorp.