X

Highlights van Sardinië

Fly-drive vanaf 8 dagen, ca. 700 km

Highlights van Sardinië

Deze reis door Sardinië geeft u een compleet beeld van dit mooie eiland. U reist door prachtige natuurgebieden in het binnenland en schitterende stranden en baaien langs de kust. De verschillende historische invloeden zijn nog goed herkenbaar en steden Cagliari zijn de moeite waard om te bezoeken. Tijdens deze reis verblijft u in zeer charmante accommodaties op mooie locaties. De combinatie van heerlijke lokale gerechten met een glas Sardijnse wijn maken het gevoel compleet!

Reisduur, reisafstand en indicatieve reissom

 • Vanaf 8 dagen
 • Aantal autokilometers: ca. 700 km
 • Fly-drive vanaf € 975,- p.p. (incl. vlucht)

 

Route

 • Vliegreis heenreis

   
 • Oost-Sardinië

   
 • Zuidwest-Sardinië

   
 • Zuid-Sardinië

   
 • Noordoost-Sardinië

   
 • Vliegreis terugreis

   
Sardinië Italië Rondreis Op Maat Specialist Cagliari Sardinië Italië Rondreis Op Maat Specialist Sardinië Italië Europa Rondreis Op Maat Specialist Vliegreis terugreis Rondreis Op Maat Specialist

Highlights

 • Vliegreis heenreis

  Van de luchthaven naar uw rondreisbestemming
 • Oost-Sardinië

  Authentiek gebied met mysterieuze nuraghi
 • Zuidwest-Sardinië

  Oristano, graanvelden & wijngaarden
 • Zuid-Sardinië

  Cagliari, turkooise zee & opgravingen
 • Noordoost-Sardinië

  Costa Smeralda & ongerepte natuur
 • Vliegreis terugreis

  Vliegreis vanaf uw rondreisbestemming terug naar huis

Indicatieve reissom

Gebaseerd op 2 personen in een 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties met huurauto categorie A:

Fly-drive: 8 dagen / 7 overnachtingen / 5 locaties / vanaf  € 975,- per persoon

Inclusief:

 • Vluchten Olbia v.v. vanaf gekozen luchthaven
 • Luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen
 • Avis huurauto categorie A (Fiat 500 of gelijkwaardig), upgrade mogelijk tegen meerprijs
 • 7 nacht in authentieke en sfeervolle accommodaties inclusief ontbijt

Exclusief:

 • Benzine, tolkosten
 • € 35,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 calamiteitenfonds per boeking en € 5,- SGR-bijdrage per persoon
 •  Toeristenbelasting (indien van toepassing) moet direct bij de accommodatie(s) betaald worden

Wij houden rekening met uw specifieke wensen om te komen tot een mooi en passend reisvoorstel. Uw reisgezelschap en exacte reisduur, reisperiode en overige keuzes voor aanvullingen of wijzigingen bepalen uw persoonlijke reissom. Bij de realisatie van de reis bepaalt o.a. de beschikbaarheid van de reisonderdelen (bv. type kamers) de uiteindelijke reissom. 

Extra mogelijkheden

Wij maken uw reis altijd op maat. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met andere streken of plaatsen. U kunt ervoor kiezen om via snelwegen te rijden of kiezen voor verschillende heen- en terugreisroutes, al dan niet met extra tussenstops onderweg. Ook zijn andere highlights, streken en steden op de route toe te voegen. Samen met u ontwerpen we een uitgebalanceerd reisprogramma, passend binnen uw wensen en uw beschikbare tijd.

Highlights op deze route

Vliegreis heenreis

De reis is begonnen! Vanaf de luchthaven vliegt u naar uw rondreisbestemming. Bij aankomst staat de huurauto voor u klaar en begint uw rondreis. Alle overnachtingslocaties zijn gereserveerd, maar u heeft de vrijheid zelf uw route te bepalen. Dat kan via de snelste route maar ook over mooie landwegen met bezienswaardigheden onderweg.

Oost-Sardinië

Oost-Sardinië heeft een heuvelachtig landschap met hier en daar vrij hoge bergen, zoals het massief van de Monte Albo. Het gebied is dunbevolkt en ongerept en daardoor nog erg authentiek. Wandel door de natuur waar u inheemse moeflons (wilde schapen), Sardijnse herten, wilde zwijnen en steenarenden kunt tegenkomen. Ontdek de mysterieuze nuraghi, ronde torentjes die op heel Sardinië voorkomen, en bezoek het archeologische dorp in de grot van Tiscali. Geniet van de prachtige stranden en bezoek stadjes zoals Siniscola en het prachtig gelegen Orosei.

Zuidwest-Sardinië

Zuidwest-Sardinië is een streek rijk aan landbouwgebied. Hier vindt u de Campidano met enorme graan- en rijstvelden, maar het gebied bevat ook olijf- en wijngaarden. Het binnenland bestaat uit heuvels en bergen die worden afgewisseld met bossen, watervallen en diepe valleien. Oristano is een leuke trekpleister en daarom de moeite waard om te ontdekken. Wandel door deze eeuwenoude stad met indrukwekkende gebouwen en fiets over de mooie stadsmuur. Ontdek ook de mooie stranden en oude vissersplaatsjes langs de kust.

Zuid-Sardinië

Zuid-Sardinië bevat geweldige baaien langs de turkooisblauwe Middellandse zee. Hier geniet u van zandstranden, ruige rotsen en steile kliffen. In het achterland vindt u ruige bergen en vele opgravingen, waaruit blijkt dat dit deel het eiland al vanaf de prehistorie bewoond is geweest. Bezoek de levendige havenstad Cagliari met smalle steegjes en de mooie kathedraal. Geniet van een prachtig uitzicht vanuit de oude stad en slenter over de boulevard en langs de haven. Geniet van de Sardijnse zon in badplaatsjes zoals Villaputzu, Costa Rei en Villasimius. 

Noordoost-Sardinië

Noordoost-Sardinië bevat de mooiste stranden en ongerepte natuur in het binnenland. De schitterende witte stranden aan de Costa Smeralda worden afgewisseld door uitgesleten rotsen. Ontdek het jetset stadje Porto Cervo met dure winkels en luxe jachten en ga zonnebaden op de stranden in de omgeving. Andere leuke plaatsjes om te bezoeken zijn Santa Teresa Gallura en Porto Rafael. Maak een boottocht naar La Maddalena en Caprera en geniet van de leuke restaurantjes terwijl u uitkijkt over het heldere water.

Vliegreis terugreis

Vliegreis terugreis: de terugreis is begonnen! Op de luchthaven van vertrek levert u op de laatste dag van uw reis de huurauto weer in. Vervolgens vliegt u weer terug met de vlucht die wij voor u hebben gereserveerd. Met een koffer vol mooie herinneringen en ervaringen keert u huiswaarts!


 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen

Bonus-highlights bij meer tijd of andere keuzes

Noordwest-Sardinië

Noordwesten-Sardinië is een zeer aantrekkelijk gebied met veel variatie aan landschappen. De kust bestaat uit fijne zandstranden die worden afgewisseld met rotsen en steile kliffen, terwijl het binnenland ruig en bergachtig is. Bezoek de gezellige stad Alghero met leuke straatjes en winkeltjes. Ook Sassari is een leuke stad om doorheen te struinen. Ontdek de middeleeuwse stadjes zoals Villanova en het prachtig gelegen Castelsardo. 

Leuke activiteiten op deze route

Activiteiten Italië

Er zijn heel veel verschillende leuke activiteiten en tours te maken in Italië. Wij maken uw reis graag compleet, zodat u nóg meer geniet van de verschillende highlight van dit heerlijke land. Ga wijnproeven bij een authentieke wijnboerderij of neem deel aan een kookcursus. Denk bijvoorbeeld ook aan een mooie boottocht, fietstocht of een bezoek aan de opera. We adviseren u graag over de mogelijkheden!