Highlights van Noord-Spanje & de Pyreneeën

Autorondreis vanaf 8 dagen, ca. 3.100 km (retour)

Highlights van Noord-Spanje & de Pyreneeën

Een rondreis door het noorden van Spanje is een geweldige combinatie van culturele hoogtepunten en oogverblindende natuur! U reist door het groenste gedeelte van Spanje met beboste bergen, uitgestrekte velden en een adembenemende kustlijn. Bezoek het mysterieuze Montserrat, ontdek de mooiste plekjes van Barcelona en bewonder de ruige bergen van de Pyreneeën.

Reisduur, reisafstand en indicatieve reissom

 • Vanaf 8 dagen
 • Aantal autokilometers: ca. 3.100 km retour vanaf Utrecht
 • € 875,- p.p. (excl. tussenstops op de heen- en terugreis)

 

Route

 • Vertrek vanuit huis met eigen auto

   
 • Optioneel: tussenstop in Frankrijk

   
 • Catalonië

   
 • Spaanse Pyreneeën

   
 • Reis terug naar huis

   
Costa Brava Spanje Rondreis Op Maat Specialist Pyreneen Spanje Rondreis Op Maat Specialist Montserrat Spanje Rondreis Op Maat Specialist Pyreneen Spanje Rondreis Op Maat Specialist

Highlights

 • Vertrek vanuit huis met eigen auto

  Heen-en-terugreis op maat te maken
 • Optioneel: tussenstop in Frankrijk

  Heen- en terugreis op maat te maken
 • Catalonië

  Veelzijdige Spaanse regio
 • Spaanse Pyreneeën

  Spectaculaire berglandschappen
 • Reis terug naar huis

  Heen-en-terugreis op maat te maken

Indicatieve reissom

Gebaseerd op 2 personen in een 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties met eigen auto :

8 dagen / 7 overnachtingen / 4 locaties / vanaf  € 875,- per persoon

Optioneel tussenstoparrangement 1 nacht op zowel de heen- als de terugreis in een chateau:
2 nachten o.b.v. logies ontbijt: ca. € 225,- per persoon

Inclusief:

 •  Verblijf in paradores
 •  2 nachten in Vic inclusief ontbijt
 •  1 nachten in Cardona inclusief ontbijt
 •  2 nachten in La Seu de Urgel inclusief ontbijt
 •  2 nachten in Vielha inclusief ontbijt

Exclusief:

 • Benzine, tolkosten, aanvullende tussenstops op de heen- en terugreis en eventueel aanvullend vervoer (vlucht)
 • € 35,- reserveringskosten per boeking en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking
 •  Toeristenbelasting (indien van toepassing) moet direct bij de accommodatie(s) betaald worden

Wij houden rekening met uw specifieke wensen om te komen tot een mooi en passend reisvoorstel. Uw reisgezelschap en exacte reisduur, reisperiode en overige keuzes voor aanvullingen of wijzigingen bepalen uw persoonlijke reissom. Bij de realisatie van de reis bepaalt o.a. de beschikbaarheid van de reisonderdelen (bv. type kamers) de uiteindelijke reissom. 

Extra mogelijkheden

Wij maken uw reis altijd op maat. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met andere streken of plaatsen. U kunt ervoor kiezen om via snelwegen te rijden of kiezen voor verschillende heen- en terugreisroutes, al dan niet met extra tussenstops onderweg. Ook zijn andere highlights, streken en steden op de route toe te voegen. Samen met u ontwerpen we een uitgebalanceerd reisprogramma, passend binnen uw wensen en uw beschikbare tijd.

Highlights op deze route

Vertrek vanuit huis met eigen auto

De reis is begonnen. Vertrek met uw eigen auto en start uw rondreis op maat door Europa vanuit huis. De auto is volgepakt en uitgerust met lekkers voor onderweg. Vanuit uw huis rijdt u naar de eerste overnachtingslocatie om vervolgens aan uw rondreis door één van de landen in Europa te gaan beginnen. U heeft de vrijheid om zelf uw route te bepalen. Reist u graag via de snelwegen of liever via de provinciale wegen? Wij regelen graag de overnachtingslocaties voor onderweg!

Optioneel: tussenstop in Frankrijk

In plaats van een 'overnachting langs de snelweg & een snelle eenvoudige hap' onderweg naar bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk of Spanje is het leuker om voor een sfeervol verblijf te kiezen, zoals in een chateau. Zo wordt het onderweg meteen al vakantie. Wij kennen authentieke tussenstop-locaties langs populaire reisroutes waar u heerlijk kunt uitrusten en lekker kunt eten, dus wij zullen deze graag op maat aan uw reis toevoegen.

Catalonië

Catalonië is een zeer diverse Spaanse regio, rijk aan cultuur, historie en mooie stranden. Uiteraard is hoofdstad Barcelona een grote trekpleister, maar bezoek ook het prachtige Girona en havenstad Tarragona. Ontdek de lange promenades en uitgestrekte kustlijnen van de Costa Brava en proef de heerlijkste wijnen in het wijngebied. Laat u verrassen tijdens een wandeling door mooie middeleeuwse dorpen zoals Pals, Bagà en Vic.

Spaanse Pyreneeën

De Spaanse Pyreneeën zijn een must voor liefhebbers van spectaculaire berglandschappen. In dit gevarieerde gebied wordt het groene landschap afgewisseld met besneeuwd bergtoppen. Rij door over kronkelige wegen en door oogverblindende natuur en ontdek het rijke erfgoed van dit gebied. Laat u overweldigen door het Nationale Park van Aigues Tortes en verken middeleeuwse dorpen zoals Viella en Seo de Urgel met nauwe straatjes en leuke doorkijkjes.

Reis terug naar huis

De terugreis is begonnen! Reis terug naar Nederland en geniet na van de mooie herinneringen van uw rondreis. De auto is weer volgepakt en uitgerust met lekkers voor onderweg. U heeft de vrijheid om zelf uw route te bepalen. Reist u graag via de snelwegen of via de provinciale wegen langs andere leuke bezienswaardigheden onderweg? Wij regelen met veel plezier de overnachtingslocaties voor onderweg!

 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen

Bonus-highlights bij meer tijd of andere keuzes

Barcelona

Barcelona ligt in de regio Catalonië en is de op één na grootste stad van Spanje. Door haar vele bezienswaardigheden en charme is de stad zeer in trek bij toeristen. Bewonder de prachtige bouwwerken van Antoni Gaudí, zoals Park Güell, Casa Mila en de wereldberoemde Sagrada Familia. Slenter langs de vele winkels in de wijk Barri Gotic en flameer samen met de Spanjaarden over de Ramblas. Geniet van een drankje met smakelijke tappas op een van de vele terrasjes en geniet van het (late!) diner in een romantisch restaurantje. 

Montserrat

Montserrat ligt op ongeveer vijftig kilometer van Barcelona. Deze bijzondere rotsformatie torent hoog uit boven het landschap van Catalonië. De hoogste piek is 1235 meter hoog en de ruige omgeving trekt veel wandelaars aan. Maak een rit met de kabelbaan omhoog naar het beroemde klooster en bezoek de basiliek met de Zwarte Madonna.Wandel naar de St. Michaëlkapel of Magnificantrotsen en laat u overdonderden door de spectaculaire uitzichten.

Andorra

Andorra is een mini-staatje in de besneeuwde bergtoppen van de Pyreneeën tussen Frankrijk en Spanje. Hoewel het kleine vorstendom vooral bekend staat als belastingparadijs trekt het ook veel natuurbewonderaars. Er zijn veel mogelijkheden voor sportieve activiteiten. Ontdek de Romaanse kunstschatten en gebouwen tussen de heuveltoppen. Hoofdstad Andorra la Vella is klein, maar erg leuk om doorheen te wandelen. Neem een drankje in een van de levendige barretjes rond het centrale plein en geniet van het prachtige uitzicht op de omgeving.

Optioneel: tussenstop in Frankrijk

In plaats van een 'overnachting langs de snelweg & een snelle eenvoudige hap' onderweg naar bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk of Spanje is het leuker om voor een sfeervol verblijf te kiezen, zoals in een chateau. Zo wordt het onderweg meteen al vakantie. Wij kennen authentieke tussenstop-locaties langs populaire reisroutes waar u heerlijk kunt uitrusten en lekker kunt eten, dus wij zullen deze graag op maat aan uw reis toevoegen.

Leuke activiteiten op deze route

Activiteiten Spanje

Er zijn heel veel verschillende leuke activiteiten en tours te maken in Spanje. Wij maken uw reis graag compleet, zodat u nóg meer geniet van de verschillende highlight van dit heerlijke land. Ga wijnproeven bij een authentieke wijnboerderij of neem deel aan een kookcursus. Denk bijvoorbeeld ook aan een mooie boottocht, fietstocht of een bezoek aan een flamenco-show. We adviseren u graag over de mogelijkheden!