Highlights van Noord-Italië & Cinque Terre

Autorondreis vanaf 12 dagen, ca. 3.000 km (retour)

Highlights van Noord-Italië & Cinque Terre

Ontdek romantisch Venetië en het pittoreske Ligurië met de kleurrijke Cinque Terre! Deze route combineert mooie steden en dorpjes met mooie berglandschappen. Van het San Marco plein tot een bezoek aan de fabrieken van Ducati en Lamborghini, het kan allemaal tijdens deze route! 

Reisduur, reisafstand en indicatieve reissom

 • Vanaf 12 dagen
 • Aantal autokilometers: ca. 3.000 km retour vanaf Utrecht
 • € 995,- p.p. (excl. tussenstops op de heen- en terugreis)

 

Route

 • Vertrek vanuit huis met eigen auto

   
 • Optioneel: tussenstop in Duitsland

   
 • Venetië

   
 • Cinque Terre

   
 • Reis terug naar huis

   
Venetië Italië Europa Rondreis Op Maat Specialist Wijnrank Italië Europa Rondreis Op Maat Specialist Cinque Terre Italië Rondreis Op Maat Specialist Vespa Italië Heen- & terugreisroutes Europa Rondreis Op Maat Specialist

Highlights

 • Vertrek vanuit huis met eigen auto

  Heen-en-terugreis op maat te maken
 • Optioneel: tussenstop in Duitsland

  Heen- en terugreis op maat te maken
 • Venetië

  Romantische waterstad
 • Cinque Terre

  Fotogenieke dorpjes aan de westkust
 • Reis terug naar huis

  Heen-en-terugreis op maat te maken

Indicatieve reissom

Gebaseerd op 2 personen in een 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties met eigen auto :

12 dagen / 11 overnachtingen / 2 locaties / vanaf  € 995,- per persoon

Optioneel tussenstoparrangement 1 nacht op zowel de heen- als de terugreis in een authentieke accommodatie (Weingut/Schlosshotel):
2 nachten o.b.v. logies ontbijt: ca. € 160,- per persoon

Inclusief:

 •  5 nachten in Mirano inclusief ontbijt
 •  6 nachten in Levanto inclusief ontbijt

Exclusief:

 • Benzine, tolkosten, aanvullende tussenstops op de heen- en terugreis en eventueel aanvullend vervoer (vlucht)
 • € 35,- reserveringskosten per boeking en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking
 •  Toeristenbelasting (indien van toepassing) moet direct bij de accommodatie(s) betaald worden

Wij houden rekening met uw specifieke wensen om te komen tot een mooi en passend reisvoorstel. Uw reisgezelschap en exacte reisduur, reisperiode en overige keuzes voor aanvullingen of wijzigingen bepalen uw persoonlijke reissom. Bij de realisatie van de reis bepaalt o.a. de beschikbaarheid van de reisonderdelen (bv. type kamers) de uiteindelijke reissom. 

Extra mogelijkheden

Wij maken uw reis altijd op maat. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met andere streken of plaatsen. U kunt ervoor kiezen om via snelwegen te rijden of kiezen voor verschillende heen- en terugreisroutes, al dan niet met extra tussenstops onderweg. Ook zijn andere highlights, streken en steden op de route toe te voegen. Samen met u ontwerpen we een uitgebalanceerd reisprogramma, passend binnen uw wensen en uw beschikbare tijd.

Highlights op deze route

Vertrek vanuit huis met eigen auto

De reis is begonnen. Vertrek met uw eigen auto en start uw rondreis op maat door Europa vanuit huis. De auto is volgepakt en uitgerust met lekkers voor onderweg. Vanuit uw huis rijdt u naar de eerste overnachtingslocatie om vervolgens aan uw rondreis door één van de landen in Europa te gaan beginnen. U heeft de vrijheid om zelf uw route te bepalen. Reist u graag via de snelwegen of liever via de provinciale wegen? Wij regelen graag de overnachtingslocaties voor onderweg!

Optioneel: tussenstop in Duitsland

In plaats van een 'overnachting langs de snelweg & een snelle eenvoudige hap' onderweg naar bijvoorbeeld Zwitserland of Italië is het leuker om voor een sfeervol verblijf te kiezen. Zo wordt het onderweg meteen al vakantie. Wij kennen authentieke tussenstop-locaties waar u even heerlijk kunt uitrusten en lekker kunt eten, dus wij zullen deze graag op maat aan uw reis toevoegen.

Venetië

Venetië, de romantische waterstad in Noord-Italië, is een van de meest bezochte steden van Italië. De unieke ligging, het beroemde San Marco Plein en de Canal Grande hebben een grote aantrekkingskracht en dat is niet voor niets! Vaar met een gondel door de kleine kanalen en onder de vele bruggetjes. Slenter door de smalle straatjes en langs leuke winkeltjes of maak een leuke boottocht naar de eilanden Lido, Burano en Murano.

Cinque Terre

Cinque Terre bestaat uit vijf zeer fotogenieke dorpjes langs de Italiaanse West-kust. De dorpjes zijn zeer kleurrijk en stralen elk een eigen charme uit. Begin de dag wandelend in Riomagiore en geniet van een espresso in Manarola of Corniglia. Dwaal door de straatjes van Vernazza en drink tenslotte een verfrissend drankje in Monterosso al Mare. Naast deze vijf dorpjes is een bezoek aan Portovenere en Lerici zeker aan te raden.

Reis terug naar huis

De terugreis is begonnen! Reis terug naar Nederland en geniet na van de mooie herinneringen van uw rondreis. De auto is weer volgepakt en uitgerust met lekkers voor onderweg. U heeft de vrijheid om zelf uw route te bepalen. Reist u graag via de snelwegen of via de provinciale wegen langs andere leuke bezienswaardigheden onderweg? Wij regelen met veel plezier de overnachtingslocaties voor onderweg!

 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen

Bonus-highlights bij meer tijd of andere keuzes

Milaan

Milaan is een mondaine stad stad in Lombardije en bekend als modebolwerk. Een bezoek aan de sjieke Galleria Vittorio Emanuele is dan ook een must. Daarnaast biedt deze authentieke stad geweldige bezienswaardigheden, waarvan de gotische Dom de bekendste is. Bezoek ook het Parco Sempione, Castello Sforzesco en het mooie Scala theater. Enthousiaste voetballiefhebbers gaan natuurlijk naar het San Siro stadion!

Verona

Verona ligt tussen het Gardameer en Venetië in de regio Veneto. De oude romantische oude binnenstad is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn op loopafstand van elkaar. Romantici bezoeken natuurlijk Casa di Giulietta met het beroemde balkon. Geniet van het uitzicht over de stad vanaf Torre dei Lamberti en bezoek een operavoorstelling in de spectaculaire Arena.

Emilia Romagna

Emilia Romagna is een wat onbekendere regio in Noord-Italië, maar het is het ontdekken waard! Hier kunt u mooie steden afwisselen met leuke activiteiten. Bezoek het historische centrum van studentenstad Bologna met een netwerk aan grachten. Ga naar het bruisende Parma en leer alles over de Parmazaanse kaas en Parmaham. Autoliefhebbers halen hun hart op bij de fabrieken van Ducati, Lamborghini en Ferrari en kunnen een bezoek aan ‘Motor Valley’ niet overslaan!

Optioneel: tussenstop in Duitsland

In plaats van een 'overnachting langs de snelweg & een snelle eenvoudige hap' onderweg naar bijvoorbeeld Zwitserland of Italië is het leuker om voor een sfeervol verblijf te kiezen. Zo wordt het onderweg meteen al vakantie. Wij kennen authentieke tussenstop-locaties waar u even heerlijk kunt uitrusten en lekker kunt eten, dus wij zullen deze graag op maat aan uw reis toevoegen.

Optioneel: tussenstop in Frankrijk

In plaats van een 'overnachting langs de snelweg & een snelle eenvoudige hap' onderweg naar bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk of Spanje is het leuker om voor een sfeervol verblijf te kiezen, zoals in een chateau. Zo wordt het onderweg meteen al vakantie. Wij kennen authentieke tussenstop-locaties langs populaire reisroutes waar u heerlijk kunt uitrusten en lekker kunt eten, dus wij zullen deze graag op maat aan uw reis toevoegen.

Leuke activiteiten op deze route

Activiteiten Italië

Er zijn heel veel verschillende leuke activiteiten en tours te maken in Italië. Wij maken uw reis graag compleet, zodat u nóg meer geniet van de verschillende highlight van dit heerlijke land. Ga wijnproeven bij een authentieke wijnboerderij of neem deel aan een kookcursus. Denk bijvoorbeeld ook aan een mooie boottocht, fietstocht of een bezoek aan de opera. We adviseren u graag over de mogelijkheden!