X

Highlights van Kenia & Tanzania (grote ronde)

Rondreis met chauffeur vanaf 2,5 week, ca. 2.050 km

Highlights van Kenia & Tanzania (grote ronde) met chauffeur/gids

Beleef het mooiste van Oost-Afrika tijdens deze uitgebreide rondreis langs de highlights van Kenia & Tanzania. De reis start in Nairobi en met uw chauffeur/gids gaat vervolgens naar de geweldige wildparken in Kenia. Ontdek daarnaast ook het minder toeristische gebied rondom het beroemde Lake Victoria. Daarna gaat de reis over de grens naar Tanzania. Ook daar worden de beroemde wildreservaten bezocht, zoals Masai Mara en Serengeti. Spot de Big Five en ontmoet ook de lokale Masai bevolking. Dit is een complete Afrika-ervaring!

Reisduur, reisafstand en indicatieve reissom

 • Vanaf 2,5 week
 • Aantal autokilometers: ca. 2.050 km
 • Ca. € 8.155,- p.p. (excl. intercontinentale vlucht)

 

Route

 • Nairobi

   
 • Mount Kenya

   
 • Samburu Park

   
 • Aberdare Park

   
 • Lake Nakuru

   
 • Lake Naivasha

   
 • Masai Mara Park

   
 • Lake Victoria

   
 • Serengeti Park

   
 • Ngorongoro Park

   
 • Lake Manyara

   
 • Arusha

   
Higlights kenia Tanzania Grote migratie Kenia Rondreis Op Maat Specialist Kilimanjaro Amboseli Kenia Rondreis Op Maat Specialist Kenia stam Rondreis Op Maat Specialist Flamingo's Kenia Rondreis Op Maat Specialist Masai Kenia Rondreis Op Maat Specialist Lake Victoria Rondreis Op Maat Specialist Leeuwen Tanzania Rondreis Op Maat Specialist

Highlights

 • Nairobi

  Hoofdstad van Kenia
 • Mount Kenya

  Hoogste berg van Kenia met diverse flora & fauna
 • Samburu Park

  Veel wild, gevarieerd landschap en bijzondere zoogdieren
 • Aberdare Park

  Prachgtige flora & fauna, bergmeren, watervallen
 • Lake Nakuru

  Prachtig meer in Great Rift Valley, Menengai vulkaankrater
 • Lake Naivasha

  Zoetwatermeer, activiteiten, watervogels
 • Masai Mara Park

  Beroemd wildpark, geweldige uitzichten, Grote Migratie
 • Lake Victoria

  Eilanden, cultuur, vogels, vissen & wildparken
 • Serengeti Park

  Prachtig park, miljoenen dieren & de Grote Migratie
 • Ngorongoro Park

  Grootste concentratie wild van Afrika & bezoek Maasai bevolking
 • Lake Manyara

  Afwisselend landschap, Great Rift Valley & duizenden flamingo's
 • Arusha

  Safarihoofdstad van Tanzania

Extra mogelijkheden

Wij maken uw reis altijd op maat. Bij meer tijd of andere keuzes zijn andere highlights en activiteiten op deze route toe te voegen (zie hieronder). Wij puzzelen graag samen met u om te komen tot een uitgebalanceerd reisprogramma.

Indicatieve reissom

Gebaseerd op 2 personen, wisselkoers, exclusief intercontinentale vlucht, visa, optionele activiteiten:

 • Bij verblijf in een 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties en met Engelstalige chauffeur/gids: Ca. € 8.155,- p.p.*

Gebaseerd op 4 personen, wisselkoers, exclusief intercontinentale vlucht, visa, optionele activiteiten:

 • Bij verblijf in 2x 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties en met Engelstalige chauffeur/gids: Ca. € 6.575,- p.p.*

* Uw reisgezelschap en overige keuzes, reisperiode, alsmede de beschikbaarheid en koers bepalen uw uiteindelijke reissom. Wij offereren in lokale valuta en de definitieve reissom in Euro wordt altijd bepaald door de wisselkoers op het moment van betaling.

Highlights op deze route

Nairobi

Nairobi is de hoofdstad van Kenia en tevens safari hoofdstad van de wereld. De drukke stad telt ongeveer 3 miljoen inwoners en u vindt hier wolkenkrabbers en parken zoals het Uhuru Park. Struin over de Masai markt voor een leuk souvenir of ontdek het Karen Blixen Museum van de schrijfster van Out of Africa. Spot het wild in het nabij gelegen Nairobi National Park met de skyline van de stad op de achtergrond. Door haar ligging is de stad een goed startpunt voor uw safari-reis.

Mount Kenya

Mount Kenya is de op één na hoogste berg in Afrika en ligt vlakbij de evenaar. Vanuit de plaats Nanyuki, heeft u prachtig uitzicht op de gletsjers van deze gedoofde vulkaan. De berg is een heilig plaats voor de lokale bevolking en wordt daarom veelvuldig door hen bezocht. Het Mount Kenya National Park bestaat uit een diverse vegetatie van bergwouden tot valleien met koffie- en maïsplantages. Wandel door tropisch regenwoud en spot wild zoals eland, zebra of de witstaart mangoest. Bewonder ook de verschillende vogelsoorten die voorkomen in dit gebied.

Samburu Park

Het Samburu Reservaat is gelegen tussen de vruchtbare Mount Kenia en het droge noorden van Kenia. Door de aanwezigheid van de Ewaso Nyiro rivier is er altijd volop wild in dit gebied te vinden. De rivier vormt de scheiding met het aangrenzende Buffalo Springs Reserve. Spot dieren zoals leeuwen, cheeta’s en luipaarden tussen de acaciabossen en palmen. Maar ook bijzondere zoogdieren zoals de Grévyzebra en de gerenoek, komen hier voor. Breng verder een bezoek aan de kleurrijke Samburu stam en ontdek hun traditionele leefwijze.

Aberdare Park

Aberdare Park ligt ten noorden van Nairobi op de centrale hoogvlakte en biedt prachtige flora en fauna. Hier vindt u gebergte tot wel 4300 meter hoog, diepe valleien, watervallen, ijskoude beekjes en rivieren. Het gebied nodigt dan ook uit voor schitterende wandelingen. Door het heerlijke klimaat en het vruchtbare land wordt dit gebied bewoond door een grote verscheidenheid aan dieren. Spot naast olifanten, luipaarden en bavianen de zeldzame zwarte neushoorn en de bongo antiloop. Daarnaast komen hier meer dan 250 vogelsoorten voor.

Lake Nakuru

Lake Nakuru ligt in een geweldig park waar u uitstekend wild kunt spotten. Naast wild als leeuwen, buffels en giraffen, komt hier de met uitsterven bedreigde neushoorn nog voor. Het park ligt ten noord-westen van Nairobi in de Great Rift Valley en staat bekend als thuisbasis van veel vogelsoorten. Bewonder de flamingo’s en pelikanen aan de oevers van het meer. Bezoek de Menengai vulkaankrater of beklim Baboon Cliff voor een indrukwekkend uitzicht. In de omgeving is ook Lake Elementaita een bezoek waard.

Lake Naivasha

Lake Naivasha is een van de twee zoetwatermeren in de Great Rift Valley. Het hooggelegen meer wordt omringd door papyrus- en acaciabomen. Het water trekt veel wild zoals zebra, eland en nijlpaarden, maar het is ook een paradijs voor vogelliefhebbers. Zo komt hier de Afrikaanse visarend, ibis, zadelbekooievaar en lepelaar veelvuldig voor. Spot de dieren vanaf het water tijdens een boottocht of maak een actieve tocht te paard of mountainbike. Bezoek ook een van de Nederlandse rozenkwekers in deze omgeving. Een leuke afwisseling tijdens uw safari!

Masai Mara Park

Het Masai Mara natuurreservaat in het zuidwesten van Kenia is een van de hoogtepunten tijdens uw reis. In dit park leeft een indrukwekkend aantal dieren, waardoor het een van de beste plekken is om wildlife te spotten. Spot u dieren zoals de Big Five, antilopen, zebra’s en honderden vogelsoorten. In de maanden juli tot oktober heeft u kans om de Grote Migratie mee te maken: miljoenen gnoes, zebra’s en antilopen trekken dan vanuit de aangrenzende Serengeti in Tanzania naar de grasvlaktes van de Masai Mara. Een spectaculaire belevenis!

Lake Victoria

Lake Victoria is het grootste meer van Afrika en ligt tussen Kenia, Tanzania en Oeganda. Het beroemde meer vormt de bron van de Nijl. Het is bezaaid met duizenden eilandjes, waarvan de bewoners voornamelijk leven van de visserij. Om het meer liggen een aantal wildparken en u vindt hier ook traditionele dorpen. Bewonder de prachtige flora en fauna, maar bezoek ook archeologische plaatsen en heiligdommen. Bezoek de mooie (schier)eilandjes zoals Ndere en Ukerewe en struin door authentieke vissersdorpjes of maak een mooie jungle wandeling!

Serengeti Park

Het prachtige Serengeti Park is het oudste en beroemdste park van Tanzania. Het staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Elk jaar vindt hier de Grote Migratie plaats, waarbij duizenden zebra’s, gnoes en andere dieren naar de groene vlaktes trekken. Daarbij worden ze achtervolgd door roofdieren zoals leeuwen en hyena’s. Ook buiten de Trek leven hier miljoenen dieren op de eindeloze vlaktes, waaronder de Big Five, maar ook vele vogelsoorten. Ontdek de mooie natuur die grotendeels bestaat uit savannes, bergen en hoge rotsen.

Ngorongoro Park

Ngorongoro park is vooral bekend om de vruchtbare krater waar de hoogste concentratie wild van Afrika voorkomt. De prachtige krater is eigenlijk een ingestorte vulkaankegel en door deze beslotenheid is en er altijd voldoende voedsel. Daarom is de kans om de Big Five te spotten bijzonder groot! Ontdek ook de conservation area in de omgeving van de krater. Deze bestaat uit spectaculaire hooglanden met uitgedoofde vulkanen. Bezoek hier de Masai bevolking en maak een wandeling door de schitterende natuur.

Lake Manyara

Lake Manyara National Park ligt in het noorden van Tanzania. Het park is niet groot, maar biedt een afwisselend landschap van tropisch oerwoud tot graslandschap. Het is gelegen aan de rand van de Great Rift Valley en biedt spectaculaire uitzichten. Het Manyara meer heeft een schitterende kleur en trekt door de vele algen duizenden flamingo’s en honderden vogelsoorten aan. Ga op safari en spot de grootste concentratie bavianen ter wereld en ontdek dieren zoals buffels, olifanten, giraffen, nijlpaarden en in bomen klimmende leeuwen.

Arusha

Arusha ligt in het noorden van Tanzania en is de hoofdstad van het land. Door de ligging op de Grote Riftvallei is het de toegangspoort tot de noordelijke nationale parken. De stad is een prima plek voor wat ontspanning voordat u aan uw safari begint. Leer het lokale leven kennen op de grote markt of koop een souvenir op de Maasai markt. Ook een dagsafari in het prachtig gelegen Arusha National Park behoort tot de mogelijkheden. Geniet van de flora en fauna met op de achtergrond de Kilimanjaro.

 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen

Bonus-highlights bij meer tijd of andere keuzes

Hell’s Gate

Hell’s Gate National Park ligt ten zuiden van Lake Naivaha en dankt zijn naam aan de rood getinte kliffen en hete geisers. Het landschap is spectaculair en bestaat uit twee uitgedoofde vulkanen en lavatorens. Maak een avontuurlijke wandeltocht tussen de steile rotswanden, en bezoek de warmwaterbron of ontdek de Njorowa Gorges. Onderweg kunt u wild tegenkomen zoals giraffen, zebra’s en impala’s en diverse vogelsoorten terwijl u geniet van prachtige uitzichten.

Kilimanjaro

Kilimanjaro National park bevat de hoogste berg van Afrika. Het gebied bestaat uit drie vulkanische bergen, waarvan de Kibo met 5892 meter de hoogste is. Deze berg torent met haar met sneeuw bedekte top uit boven de savanne. Verken de omgeving tijdens een mooie wandeling en bezoek bijvoorbeeld de koffieplantages bij Moshi. Of ga de uitdaging aan en beklim de top van Afrika! Er zijn zes verschillende klimroutes en trek hier minimaal vijf dagen voor uit. De beklimming is niet al te stijl, maar een goede conditie is noodzakelijk.

Tarangire Park

Tarangire National Park ligt in Noord-Tanzania en is minder druk dan de meer bekendere parken, waardoor u rustig van de natuur kunt genieten. In het park leven enorme aantallen olifanten die vaak in grote kuddes hun dorst lessen in de rivier en tussen de bossen zijn de kleine zoogdieren en reptielen te vinden. Daarnaast staat het gebied bekend om de bizarre baobabbomen en de prachtige glooiende landschappen. Naast olifanten komt er nog veel meer groot en klein wild voor zoals leeuwen, luipaarden en de zeldzame zwarte neushoorns.

Arusha Park

Arusha Park ligt vlakbij de internationale luchthaven en is daardoor een ideale start voor een reis door Tanzania. Het kleine park is zeer aantrekkelijk door de gevarieerde natuur. Het hoogtepunt is de vulkaan Mount Mero met een hoogte van 4566 en sportievelingen kunnen de berg beklimming in 3 á 4 dagen. Spot de vele vogelsoorten in het tropisch regenwoud, bewonder de mooie watervallen en zie duizenden flamingo’s die zich verzamelen bij de meren. Daarnaast zult u in het park wild treffen zoals de Big Five en de zeldzame zwart-witte Colobus aap. 

Zanzibar

Zanzibar is een heerlijk eiland voor de kust van Tanzania. U vindt hier stranden van wit fijn zand die worden omrand door tropische palmbomen. Samen met Mafia en Pemba behoort Zanzibar tot een eilandengroep die bekend staat als specerijeneilanden. Ontdek de vele soorten kruiden op de plantages tijdens een leuke tour. Wandel door de smalle straatjes van hoofdstad Stonetown en ontdek zo de rijke historie en cultuur. Proef de heerlijke verse vis die de lokale vissers die dag hebben gevangen, terwijl u geniet van de azuurblauwe zee.

Leuke activiteiten op deze route

Activiteiten Kenia & Uganda

We kunnen de reis nog specialer en completer maken door het toevoegen van bijzondere activiteiten. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden die wij kunnen aanbieden, zoals game drives in de prachtige wildparken. Maar denk ook eens aan een bezoek aan een cultureel dorp, mountainbike tours of een spectaculaire boottocht. Ook een tocht per hete luchtballon behoort tot de mogelijkheden!

Activiteiten Tanzania

Er zijn heel veel verschillende leuke activiteiten en tours te maken in Tanzania. Een aantal zijn zelfs een belangrijke reden om hier heen te reizen, dus die staan als highlight benoemd. Denk hierbij aan de prachtige wildparken. Maar we kunnen uw reis nog specialer maken door het toevoegen van bijzondere activiteiten. Denk daarbij aan een bezoek aan een cultureel dorp, mountainbike tours, een excursie naar bloemenkwekerij of zelfs een wijnboerderij. Maar ook een tocht per hete luchtballon behoort tot de mogelijkheden!