Highlights van Denemarken & Zweden

Autorondreis vanaf 12 dagen, ca. 3.500 km (retour)

Highlights van Denemarken & Zweden

Reis door authentiek Denemarken en Zweden en ontdek de interessantste highlights, gebieden en historische plaatsen. U rijdt naar Jutland en via de ferry-overtocht begint uw ontdekking door Zweden, waar u een ongerepte natuur aantreft vol bossen en meren. Combineer sfeervolle steden, zoals Göteborg en Stockholm, met rust, ruimte en schitterende natuur. Via de Zweedse kust rijdt u weer naar Denemarken voor een verblijf in de leuke stad Kopenhagen. Onderweg verblijft u in karakteristieke accommodaties.

Reisduur, reisafstand en indicatieve reissom

 • Vanaf 12 dagen
 • Aantal autokilometers: ca. 3.500 km retour vanaf Utrecht
 • € 1.599,- p.p. (excl. tussenstops op de heen- en terugreis)

 

Route

 • Vertrek vanuit huis met eigen auto

   
 • Jutland

   
 • Göteborg en omgeving

   
 • Stockholm

   
 • Dalarna

   
 • Seeland & Kopenhagen

   
 • Reis terug naar huis

   
Highlights Zweden Rondreis Op maat Specialist Kustlijn Zweden Rondreis Op Maat Specialist Dalarna bos Zweden Europa Rondreis Op Maat Specialist Kopenhagen Rondreis Op Maat Specialist Denemarken kust Europa Rondreis Op Maat Specialist

Highlights

 • Vertrek vanuit huis met eigen auto

  Heen-en-terugreis op maat te maken
 • Jutland

  Ontdek het land van de Vikingen
 • Göteborg en omgeving

  Havenstad en Bohuslän-kustlijn
 • Stockholm

  Elegante hoofdstad op 14 eilanden
 • Dalarna

  Frisse natuur, rode huisjes en Dalarnapaard
 • Seeland & Kopenhagen

  Deense hoofdstad en indrukwekkende kastelen
 • Reis terug naar huis

  Heen-en-terugreis op maat te maken

Indicatieve reissom

Gebaseerd op 2 personen in een 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties met eigen auto :

12 dagen / 11 overnachtingen / 8 locaties / vanaf  € 1.599,- per persoon

Inclusief:

 •  Ferry-overtocht van Frederikshavn naar Göteborg
 • Ferry-overtocht van Helsingborg naar Helsingør
 • Ferry-vertocht van Rødby naar Puttgarden
 • 1 nacht in Ribe inclusief ontbijt
 • 1 nacht in Århus inclusief ontbijt en entree tot den Gamle By
 • 1 nacht in Göteborg inclusief ontbijt
 • 2 nachten in Stockholm inclusief ontbijt
 • 2 nachten in de Dalarnaregio inclusief ontbijt
 • 1 nacht in Karlstad inclusief ontbijt
 • 1 nacht in Göteborg inclusief ontbijt
 • 2 nachten in Kopenhagen inclusief ontbijt

Exclusief:

 • Benzine, tolkosten, aanvullende tussenstops op de heen- en terugreis en eventueel aanvullend vervoer (vlucht)
 • € 35,- reserveringskosten per boeking en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking
 •  Toeristenbelasting (indien van toepassing) moet direct bij de accommodatie(s) betaald worden

Wij houden rekening met uw specifieke wensen om te komen tot een mooi en passend reisvoorstel. Uw reisgezelschap en exacte reisduur, reisperiode en overige keuzes voor aanvullingen of wijzigingen bepalen uw persoonlijke reissom. Bij de realisatie van de reis bepaalt o.a. de beschikbaarheid van de reisonderdelen (bv. type kamers) de uiteindelijke reissom. 

Extra mogelijkheden

Wij maken uw reis altijd op maat. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met andere streken of plaatsen. U kunt ervoor kiezen om via snelwegen te rijden of kiezen voor verschillende heen- en terugreisroutes, al dan niet met extra tussenstops onderweg. Ook zijn andere highlights, streken en steden op de route toe te voegen. Samen met u ontwerpen we een uitgebalanceerd reisprogramma, passend binnen uw wensen en uw beschikbare tijd.

Highlights op deze route

Vertrek vanuit huis met eigen auto

De reis is begonnen. Vertrek met uw eigen auto en start uw rondreis op maat door Europa vanuit huis. De auto is volgepakt en uitgerust met lekkers voor onderweg. Vanuit uw huis rijdt u naar de eerste overnachtingslocatie om vervolgens aan uw rondreis door één van de landen in Europa te gaan beginnen. U heeft de vrijheid om zelf uw route te bepalen. Reist u graag via de snelwegen of liever via de provinciale wegen? Wij regelen graag de overnachtingslocaties voor onderweg!

Jutland

Jutland is het vasteland van Denemarken. De kustlijn bestaat uit lange zandstranden en de Deense Waddeneilanden, waar u regelmatig zeehonden kunt spotten. Bezoek het charmante Ribe, de oudste stad van het land met fotogenieke straten en vakwerkhuizen. Wandel door het Quartier Latin in Århus en neem een drankje in de levendige Vadestrædet. Bij Den Gamle By (de oude stad) vindt u een reconstructie van het stadsleven van de vorige eeuw, een bezoek zeker waard! 

Göteborg en omgeving

Göteborg is de op een na grootste stad van Zweden heeft een belangrijke haven. Wandel door Haga, de oudste wijk van de stad, met leuke winkeltjes en barretjes of bekijk de stad vanaf het water tijdens een rondvaart. Ga ‘s middags picknicken in een van de vele parken zoals Trädgårdsföreningen en geniet daarna van het diner in een van de visrestaurants. Bezoek in de omgeving de grillige Bohuslän-kustlijn met leuke vissersdorpjes, zoals Fjällbacka, Lysekil en Smögen en maak een boottocht langs de duizenden eilanden.  

Stockholm

Stockholm is de elegante hoofdstad van Zweden. De stad is gelegen op 14 eilanden die met bruggen met elkaar zijn verbonden. Ontdek het Middeleeuwse stadshart Gamla Stan en slenter daar door de kleine steegjes en leuke winkeltjes. Bewonder het beroemde Koninklijk Paleis of bezoek een van de vele musea zoals het Vasa Museum, het Nobel Prize Museum of Fotografiska. Muziekliefhebbers kunnen het Abba Museum natuurlijk niet overslaan! In de omgeving ligt een archipel met meer dan 30.000 eilanden en is het waard ontdekt te worden.

Dalarna

Dalarna is een prachtige provincie in het midden van Zweden. Hier vindt u enorme bergtoppen, dichte oerbossen en blauwe meren, zoals het Siljanmeer. Bewonder de hoogste waterval van het land en geniet van de stilte en frisse lucht in deze omgeving. Het gebied is bekend om de rode houten huisjes en het Dalarna paard, het nationale symbool van Zweden. Verken het gebied tijdens een mooie wandeltocht of maak een van de vele prachtige fietsroutes vanuit het plaatsje Leksand.

Seeland & Kopenhagen

Seeland is het grote Deense eiland tussen de Grote Belt en Sweden. Hier ligt de hoofdstad Kopenhagen, een heerlijke stad om te ontdekken. Wandel of fiets langs de kleurrijke huizen en paleizen in de oude binnenstad. Ontdek de oude grachtjes en huizen in Christianshavn of eet een visje in de gezellige haven Nyhaven. Bewonder de spectaculaire witte kliffen in het zuiden van het eiland. In het noorden kunt u indrukwekkende kastelen bezoeken, zoals Frederiksborg, Kronborg en Fredensborg.  

Reis terug naar huis

De terugreis is begonnen! Reis terug naar Nederland en geniet na van de mooie herinneringen van uw rondreis. De auto is weer volgepakt en uitgerust met lekkers voor onderweg. U heeft de vrijheid om zelf uw route te bepalen. Reist u graag via de snelwegen of via de provinciale wegen langs andere leuke bezienswaardigheden onderweg? Wij regelen met veel plezier de overnachtingslocaties voor onderweg!

 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen

Bonus-highlights bij meer tijd of andere keuzes

Småland

Småland is een van de grootste provincies van Zweden en zeer aantrekkelijk als vakantiegebied. Hier vindt u prachtige natuur met bossen en meren, zoals het Vättern meer. Ga zwemmen en duiken of verken het gebied vanuit een kano. Maak een mooie wandeltocht door de bossen en misschien spot u wel een eland. Daarnaast is dit het gebied van glas- en meubeldesign. 

Skåne

Skåne is de zonnige, meest zuidelijke provincie in Zweden. De zuidkust heeft een ruige kustlijn met lange zandstranden, bossen en veel prachtige kastelen en landhuizen. Fiets tussen de gele koolzaadvelden en wandel in de mooie natuurparken zoals het Nationale Park Stenshuved. Ontdek het Vikingverleden tijdens een bezoek aan het charmante Ystad met een van de grootste Vikingmonumenten van het land. Ook het bruisende Malmö, de sfeervolle havenstad Helsingborg en de universiteitsstad Lund zijn leuk om te bezoeken.

Funen

Funen is het eiland gelegen tussen Jutland en Seeland. De sprookjesachtige kastelen zoals Slot Egeskof en Valdermars Slot zijn leuk om te bezoeken. Ontdek het gezellige Odense, de geboortestad van Hans Christian Andersen, en verken daar het museum dat gewijd is aan de beroemde sprookjesschrijver. Ga terug in de tijd in het de stad Faaborg terwijl u rondslentert tussen kleurrijke huisjes en de gezellige haven.

Leuke activiteiten op deze route

Verschillende activiteiten in Europa

Veel activiteiten in Europa zijn bij ons als highlight benoemd, zoals een bezoek aan mooie locaties en traditionele dorpen. Wij kunnen daarnaast leuke extra activiteiten aanbieden om uw reis nóg completer te maken. Denk daarbij een een leuke fietstocht, een uitgebreide wijnproeverij of een gezellige kookcursus. Ook zijn er actieve mogelijkheden zoals paardrijden, kanoën en boottrips. We adviseren u per streek graag over de mogelijkheden!