X

Highlights Maleisisch Borneo

Rondreis vanaf 3 weken, ca. 500 km

Highlights Maleisisch Borneo

Een bijzondere rondreis langs de highlights van Sarawak en Sabah op Maleisisch Borneo. Wandel door het regenwoud van Bako National Park. Ervaar de onvergetelijke uittocht van miljoenen vleermuizen in het Mulu National Park en relax op een prachtige bounty strand met helderblauw water op Pulau Gaya.

Reisduur, reisafstand en indicatieve reissom

 • Vanaf 3 weken
 • Aantal kilometers: ca. 500 km
 • Ca. € 2.885,- p.p. (excl. intercontinentale vlucht)

 

Route

 • Kuala Lumpur

   
 • Kuching

   
 • Bako National Park

   
 • Mulu National Park 

   
 • Kota Kinabalu

   
 • Sandakan

   
 • Sepilok

   
 • Kinabatangan

   
 • Pulau Gaya

   
Theeplantage Highlights Borneo Maleisie Rondreis Op Maat Specialist Kinabatangan Maleisië Rondreis Op Maat Specialist Orang Oetan Highlights Borneo Maleisie Rondreis Op Maat Specialist Highlights Maleisie Rondreis Op Maat Specialist Aapjes Maleisie Rondreis Op Maat Specialist

Highlights

 • Kuala Lumpur

  Petronas Towers, Petaling Street en het Merdeka plein
 • Kuching

  Hoofdstad van Sarawak op Maleisisch Borneo met Chinese invloeden
 • Bako National Park

  7 Verschillende ecosystemen
 • Mulu National Park 

  Uittocht van miljoenen vleermuizen tijdens de zonsondergang
 • Kota Kinabalu

  Stad met veel kleurrijke contrasten
 • Sandakan

  Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre
 • Sepilok

  Orang-oetans
 • Kinabatangan

  Borneo dwergolifanten, neusapen, zoutwaterkrokodillen en varanen
 • Pulau Gaya

  Idyllische en ongerepte eilandjes

Extra mogelijkheden

Wij maken uw reis altijd op maat. Bij meer tijd of andere keuzes zijn andere highlights en activiteiten op deze route toe te voegen (zie hieronder). Wij puzzelen graag samen met u om te komen tot een uitgebalanceerd reisprogramma.

Indicatieve reissom

Gebaseerd op 2 personen, wisselkoers, exclusief intercontinentale vlucht, optionele activiteiten:

 • Bij verblijf in een 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties met een combinatie van verschillende vervoersmogelijkheden: € 2.885,- per persoon*

* Uw reisgezelschap en overige keuzes, reisperiode, alsmede de beschikbaarheid bepalen uw uiteindelijke reissom. 

Highlights op deze route

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië en is het economisch centrum van het land. Wandel door de stad en bekijk de beroemde, en een van werelds hoogste torens, de Petronas Towers. Loop langs het Koninklijk Paleis, het Merdeka plein en de Chinese en boeddhistische tempels. Ga lekker shoppen en dineer in de avond aan de Petaling Street met de vele kraampjes en eetstalletjes. Bezoek bij meer tijd ook de Batu Caves, want deze hindoegrotten hebben een schat aan heiligdommen.

Kuching

Kuching is de aanvlieghoofdstad van de provincie Sarawak op Maleisisch Borneo met Chinese invloeden. Wandel door de parken, over de gezellige boulevard met eettentjes, langs de sfeervolle markten, tempels en koloniale gebouwen. Eet verse vis bij Top Spot Food Court en geniet van de smaken van de Maleisische keuken. Maak een dagtocht naar Bako National Park en ontdek de diversiteit van de vele plant- en diersoorten van dit gebied. Of breng een bezoek aan Damai Beach, om heerlijk even te relaxen aan zee.

Bako National Park

Bako National Park is één van de oudste parken in Sarawak en ligt op een schiereiland in de Zuid Chinese Zee bij Kuching. Het park bestaat uit 7 verschillende ecosystemen en naast de verschillende plantsoorten vind je hier ook veel wilde dieren. Vaar langs de prachtige rotsformaties langs de kust en maak op eigen gelegenheid een wandeling door het regenwoud.  Neem een verfrissende duik in de zee op één van de afgelegen strandjes en geniet van de prachtige omgeving.

Mulu National Park 

Mulu National Park ligt op Maleisisch Borneo en ten zuiden van Brunei. Het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en biedt een prachtig landschap met karstgebergte, diepe kloven en kristalheldere rivieren. Het park heeft een enorm grottencomplex. Naast de prachtige kalksteenformaties, stalagmieten en stalactieten ervaar je bij de Deer Cave de onvergetelijke uittocht van miljoenen vleermuizen tijdens de zonsondergang.

Kota Kinabalu

Kota Kinabalu ligt op Maleisisch Borneo en dient als het startpunt voor een reis door de provincie Sabah. Bezoek hier de Filipino markt waar je de mooiste souvenirs kunt kopen. De stad heeft een aantal bijzondere gebouwen zoals de Atkinson Clock Tower en de Moskee. Vanuit hier maak je een dagtrip naar Mount Kinabalu, de hoogste berg van Zuidoost-Azië. Bezoek op zondag de Sunday Market op Gaya Street. Andere leuke activiteiten in deze omgeving zijn snorkelen en de Canopy Walkway.

Sandakan

Sandakan ligt in de provincie Sabah en is een (handelshaven)stad aan de oostkust van Borneo. Bewandel hier de Heritage Trail, een tocht langs vijftien historische gebouwen en bezienswaardige plekken en ga ‘s avonds verse vis eten in één van de verschillende restaurants. Bezoek het Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre en leer hoe de voorheen als huisdier gehouden orang-oetans hier overleven en leren om weer zelfstandig in de natuur te kunnen leven.

Sepilok

Het Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre ligt in de provincie Sabah op Maleisisch Borneo. Hier worden orang-oetans, die voorheen als huisdier werden gehouden, opgevangen en getraind om weer zelfstandig in de natuur te kunnen leven. Ervaar met eigen ogen hoe deze bijzondere dieren vrij rondlopen in dit grote gebied. Bekijk de dieren van dichtbij tijdens de voedermomenten, wat twee keer per dag plaatsvindt. Tijdens deze momenten heb je de kans om de dieren van dichtbij te kunnen zien.

Kinabatangan

Kinabatangan is de langste rivier van Borneo met ontzettend veel wildlife. Het is één van de beste plekken om in de jungle dieren te spotten. Ga per boot de rivier op en hopelijk zie je de rondslingerende orang-oetangs die langs de oevers leven. Ook kun je tijdens de boottocht geluk hebben en de Borneo dwergolifanten, neusapen, zoutwaterkrokodillen of varanen spotten. En tijdens een wandeltocht ervaar je de junglegeluiden en geniet je van de vele vogelsoorten.

Pulau Gaya

Pulau Gaya ligt voor de kust bij Kota Kinabalu, in de provincie Sabah op Maleisisch Borneo. Gaya is het grootse eiland bij het Tunku Abdul Rahman Marine Park en bestaat uit idyllische en ongerepte eilandjes. Hier geniet je van prachtige bounty stranden met helderblauw water en schitterend kleurrijk koraal. Ga snorkelen of kajakken in de baai en geniet van dit mooie eiland of maak een wandeltocht door het regenwoud en de mangrove jungle.

 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen

Bonus-highlights bij meer tijd of andere keuzes

Batang Ai National Park

Batang Ai National Park ligt in de provincie Sarawak en is bekend om haar wildlife en prachtige natuur. Het bestaat uit een stuwmeer dat wordt omgeven door het regenwoud. Vaar met een longboat en spot een oerang-oetang of neusaap langs de rivier. Er leven hier ook veel andere dieren zoals gibbons, muntjaks en neushoornvogels. Breng ook een bezoek aan de lokale Iban-stam, de voormalige koppensnellers. Deze stam is de grootste stam in Sarawak en leeft in de jungle in longhouses.

Brunei

Brunei is een aparte islamitische sultanstaat (klein landje) op Maleisisch Borneo en staat bekend als één van de rijkste landen ter wereld. Het heeft zijn rijkdom vooral te danken aan de olie en de mensen hoeven aan de sultan geen belasting te betalen. Ervaar hier de rijkdom en zie hoe de luxe auto’s door de straten van de hoofdstad Bandar Seri Begawan rijden. Breng een bezoek aan het Royal Regalia museum en bewonder de grote paleizen en moskeeën.

Singapore

Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië met veel verschillende bewoners en religies. Sommige reizigers beginnen hier hun reis door Zuid-Oost-Azië en combineren de verschillende culturen. Door de strenge wetgeving is het een schoon en veilig land. Geniet van de sferen van Chinatown en Little India. Wandel langs de koloniale gebouwen en bezoek de botanische tuinen. Ga uitgebreid shoppen bij de moderne winkelcentra of breng een bezoek aan de Singapore Zoo.

Leuke activiteiten op deze route

Activiteiten Maleisië

Er zijn heel veel verschillende leuke activiteiten en tours te maken in Maleisië. Een aantal zijn zelfs een belangrijke reden om hier heen te reizen, dus die staan als highlight benoemd. Denk hierbij aan de prachtige wildparken. Maar we kunnen uw reis nog specialer maken door het toevoegen van bijzondere activiteiten. Denk daarbij aan een bezoek aan een cultureel dorp, mountainbike tours, snorkeltocht of zelfs een kookcursus. OOf denk aan een jugletour of kayaktocht!

Singapore city tour

Leer meer over Singapore tijdens een Singapore city tour.  Tijdens deze tour ontdekt u de verschillende wijken van Singapore. U rijdt door het historische centrum, naar het Merlion Park waar het hoge beeld van de Merlion staat, langs verschillende tempels en architectuur. Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië met veel verschillende bewoners en religies en dat zult u ervaren tijdens deze tour! Geniet van de sferen van Chinatown en Little India.