Highlights Botswana & Victoria Falls

Autorondreis vanaf 10 dagen, ca. 650 km

Delta, wildparken en watervallen

Highlights Botswana & Victoria Falls

Rij door het pure Botswana. Vanuit Maun bezoekt u de rand van de Okavango Delta. U bezoekt de uitgestrekte Makgadikgadi Pans en gaat op game drive in Chobe Park. Een bezoek aan de indrukwekkende Victoria Watervallen mag natuurlijk niet ontbreken!

Reisduur, reisafstand en indicatieve reissom

 • Vanaf 10 dagen
 • Aantal autokilometers: ca. 650 km
 • Ca. € 775,- p.p. (excl. intercontinentale vlucht))

Route

 • Maun

   
 • Makgadikgadi Pans

   
 • Chobe Park / Kasane

   
 • Victoria Watervallen

   
Safari Olifanten aan water mooi maar kwaliteit 640 Maun mokoro - Botswana Makgadikgadi Zoutpannen - Botswana Victoria Falls - Zimbabwe

Highlights

 • Maun

  Toegangspoort tot Okavango Delta
 • Makgadikgadi Pans

  Beroemde zoutpannen
 • Chobe Park / Kasane

  Honderden olifanten
 • Victoria Watervallen

  Imposant wereldwonder, de rook die dondert

Extra mogelijkheden

Wij maken uw reis altijd op maat. Bij meer tijd of andere keuzes zijn andere highlights en activiteiten op deze route toe te voegen (zie hieronder). Wij puzzelen graag samen met u om te komen tot een uitgebalanceerd reisprogramma.

Indicatieve reissom

Gebaseerd op 2 personen, actuele wisselkoers USD/EUR, exclusief intercontinentale vlucht, benzine, optionele activiteiten:

 • Bij verblijf in een 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties met SUV huurauto: ca. € 775,- p.p.*
 • Bij verblijf op campsites in combinatie met guesthouses en met volledig uitgeruste 4×4 kampeerauto: ca. € 750,- p.p.*

* Uw reisgezelschap en overige keuzes, alsmede de beschikbaarheid en koers bepalen uw uiteindelijke reissom. Wij offreren in lokale valuta en de definitieve reissom in Euro wordt altijd bepaald door de wisselkoers op het moment van betaling.

Highlights op deze route

Maun

Maun is een bekende toegangspoort naar de Okavango Delta. Vanuit hier kunt u de Okavango Delta via een dagtocht verkennen; maak eerst een boottocht en stap daarna in een Mokoro, een soort houten kano met gondelier en vervolg de tocht met een bush walk op een van de moeraseilanden. Vanuit Maun kunt u ook een helikoptervlucht over de Delta maken, of bezoek Moremi met het vele wild, een spannend avontuur!

Makgadikgadi Pans

Het Makgadikgadi Pans Game Reserve bestaat uit het grootste stelsel van zoutpannen wereldwijd. Bewonder de baobabs (Apenbroodboom) of de palmbomen, spot de stokstaartjes bij zonsopkomst en geniet van de vele andere wilde dieren. Tijdens de regentijd is hier een indrukwekkende migratie van zebra's, springbokken, gemsbokken en wildebeesten. Sommige delen van de zoutpannen lopen dan onder water, waardoor flamingo's en pelikanen hier komen broeden.

Chobe Park / Kasane

Brengt u een bezoek aan Chobe National Park, dan is Kasane de ideale plek voor een bezoek. Kasane heeft een kleine internationale luchthaven is tevens een goed uitgangspunt voor een bezoek aan de Victoria Watervallen in Zimbabwe. Het 21.000 km2 grote Chobe National Park staat bekend om de grootste populatie olifanten van Afrika, maar ook de concentratie buffels en antilopen is enorm. Tip: het park ligt aan de Chobe-rivier waardoor safari’s per boot ook mogelijk zijn.

Victoria Watervallen

De Victoria Watervallen liggen precies op de grens van Zimbabwe en Zambia en worden gezien als één van de zeven wereldwonderen. Over een lengte van meer dan 1,7 km stort het water van de Zambezi rivier zich hier in een nauwe kloof. Bezoek Victoria Falls in Zimbabwe, dan kunt u de watervallen en de mooie ronding het beste zien. Maak een wandeling of beleef de watervallen op een spectaculaire manier: vanuit de lucht in een helikopter…. Een ervaring om niet snel te vergeten!

 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen

Bonus-highlights bij meer tijd of andere keuzes

Delta Fly In Safari

Een geweldige ervaring! Vanuit Maun of Kasane stapt u aan boord van een chartervliegtuigje en wordt u naar uw exclusieve lodge of camp gebracht. Vanuit de lucht kunt u de grote hoeveelheden dieren al goed zien. Voor een all-inclusive belevenis verblijft u in de Okavango Delta. U maakt mokoro (handgemaakte kano) tochten door dit unieke moerasgebied en vaart met ingehouden adem langs hippo’s en krokodillen terwijl de machtige olifanten wel heel dichtbij zijn.

Mobile Safari

Veel spannender wordt het niet gedurende uw verblijf in Botswana. Tijdens een Mobile Safari is het mogelijk om letterlijk tussen de wilde dieren te slapen. Vaak begint dit avontuur met een eenvoudige overnachting in kleine tentjes rondom het kampvuur waarbij iedereen helpt met koken. Op luxe gesteld? Ook een driedaagse kampeertocht vanuit Kasene in Chobe of vanuit Maun naar Khwai/Moremi op basis van volpension inclusief activiteiten behoort tot de mogelijkheden.

Verlenging Victoria Watervallen

Een verlenging bij de Victoria Watervallen is de moeite waard bij voldoende tijd. Naast de majestueuze watervallen is er prachtige natuur en van alles te doen. Maak een boottocht op de Zambezi of een relaxte Sunset Cruise. Of krijg een adrenaline rush tijdens de Flying Fox-zipline of bungee jump vanaf de brug op de grens tussen Zimbabwe en Zambia. En wat te denken van een helikoptervlucht over de kilometerslange watervallen?

Leuke activiteiten op deze route

Mokoro dagtour Okavango Delta

Op deze excursie worden gasten (via boot of voertuig) naar het Mokoro Station gebracht. Hier krijgen zij een ervaren gids en “poler” toegewezen waar zij mee op excursie gaan. Gasten gaan met hun gids naar een “Community” Concessie genaamd NG32 dat in een prachtig deel van de lagere Okavango ligt. Deze Mokoro Trips zijn een waar avontuur. Gasten kunnen al zittend in hun kano, genieten van het prachtige landschap, de vogels en de vegetatie langs de delta

Rondvlucht boven de Okavango Delta

Vlieg met een klein vliegtuig over de Delta en beleef een unieke ervaring. U vertrekt vanaf de luchthaven van Maun met maximaal 5 personen per vliegtuig en zie de beroemde Okavango Delta vanuit vogelperspectief. De vluchten duren 45 minuten of een uur en geven voldoende tijd om dit bijzondere natuurverschijnsel vanuit de lucht te aanschouwen.

Helicoptervlucht boven de Okavango Delta

De Okavango Delta vanuit de lucht, een bijzondere belevenis! Afhankelijk van het vertrekpunt vliegt u gedurende 30-60 minuten boven de Delta. Deze vluchten vertrekken vanaf locaties diep in de delta en bieden meteen een adembenemend uitzicht op de moerassen van de Okavango en de wilde dieren die in de delta leven. Voor fotograven een niet te missen activiteit.

Dagtour naar Moremi

Vanuit Maun kunt u een mooie dagtocht maken naar Moremi het beroemdste wildpark van Botswana. Vanuit uw lodge vertrekt u met een safarivoertuig op weg naar de zuid-gate van het park. Deze rit duurt een ongeveer 1 uur. Vervolgens gaat u met een ervaren gids een volle dag op zoek naar het vele wild in de prachtige park. Ervaar de pure wildernis en laat u vertellen over de verschillende zoogdieren en vogels die het park rijk is. Vergeet uw verrekijker niet mee te nemen!

Tour naar de Makgadikgadi zoutpannen

De Nata rivier vormt een delta die de Sua Pan, deel van de Makgadikgadi Salt Pannen, van water voorziet. Dit zijn de grootste zoutpannen ter wereld en een overblijfsel van Afrika’s grootste binnenzee. Hier broeden veel watervogels zoals flamingo’s en pelikanen. Ongeveer 165 verschillende vogelsoorten zijn hier gezien. U vertrekt per open terreinwagen vanaf Gweta of Nata. Vanaf Gweta is een leuke ontmoeting met de stokstaartjes deel van de tour.

Game Drive in Chobe Park

Chobe National Park ervaart u op haar best tijdens een goede game drive. In een open safari wagen gaat u met een ervaren gids het park in en zult u genieten van een grote verscheidenheid aan wild in het park, zoals olifanten, buffels, leeuwen en ander groot wild is. De game drives worden vroeg in de ochtend of in de namiddag georganiseerd, omdat dan de kans op het spotten van dieren het grootst is. Tijdens de ochtend game drive ziet u de natuur ontwaken terwijl de gids u verteld over de flora en fauna van het park. Tijdens de middag game drive ervaart u een prachtige zonsondergang.

Boottocht over de Chobe rivier

Wanneer u in Chobe verblijft is een boottocht over de Chobe rivier eigenlijk een must do. Terwijl u rustig over het water vaart ziet u hoe de olifanten, buffels en andere dieren zich verzamelen aan de rivierbedding. Met een verkoelend drankje in de hand ervaart u Chobe vanaf haar mooiste kant!

Helicopter vlucht over de Victoria Watervallen

Voor deze "Flight of Angels" wordt u naar de Elephant Hills Heli Pad gebracht. Hier krijgt u een korte verklaring van de procedure. Dan stapt u in de helicopter voor een onvergetelijke ervaring; u vliegt over de spectaculaire Victoria Watervallen. De piloot informeert u over alles wat u buiten ziet aan interessante plekken en dieren.
Duur ca. 13 minuten.