X

Het zuiden van Namibië

Autorondreis vanaf 2 weken, ca. 1.900 km

Woestijnen, Canyons en uitgestrekte horizons

Het zuiden van Namibië

Laat u verrassen door het ruige en ongerepte zuiden van Namibië. Naast de woestijnen van de Namib en de Kalahari wacht u de indrukwekkende Fish River Canyon.

Reisduur, reisafstand en indicatieve reissom

 • Vanaf 2 weken
 • Aantal autokilometers: ca. 1.900 km
 • Ca. € 1.695,- p.p. (excl. intercontinentale vlucht)

Route

 • Windhoek

   
 • Kalahari Namibië

   
 • Fish River Canyon

   
 • Oranjerivier

   
 • Namib Desert, Aus & Lüderitz

   
 • Sossusvlei

   
 • Bijzondere afsluiting

   
Kalahari Namibie met giraffen in rode duinen sunset Rondreis Op Maat Specialist Fish River Canyon - Namibië Rondreis Op Maat Specialist Oranjerivier - Namibië Rondreis Op Maat Specialist Namib Desert, Aus & Lüderitz Rondreis Op Maat Specialist Highlights Namibië via Caprivi naar Victoria Falls Rondreis Op Maat Specialist

Highlights

 • Windhoek

  Hoofdstad van Namibië
 • Kalahari Namibië

  Woestijn, Steppe en Savanne
 • Fish River Canyon

  Tweede grootste canyon ter wereld
 • Oranjerivier

  Ruige zuidgrens met Zuid-Afrika
 • Namib Desert, Aus & Lüderitz

  Tussen kust en woestijn
 • Sossusvlei

  Sossusvlei, Dead Vlei & Sesriem Canyon
 • Bijzondere afsluiting

  Ontspannen afsluiting van uw reis

Extra mogelijkheden

Wij maken uw reis altijd op maat. Bij meer tijd of andere keuzes zijn andere highlights en activiteiten op deze route toe te voegen (zie hieronder). Wij puzzelen graag samen met u om te komen tot een uitgebalanceerd reisprogramma.

Indicatieve reissom

Gebaseerd op 2 personen, wisselkoers NAD/EUR, exclusief intercontinentale vlucht, benzine, optionele activiteiten:

 • Bij verblijf in een 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties met SUV huurauto: ca. € 1.695,- p.p.*
 • Bij verblijf op campsites in combinatie met guesthouses en met volledig uitgeruste 4×4 kampeerauto: ca. € 1.635,- p.p.*

* Uw reisgezelschap en overige keuzes, reisperiode, alsmede de beschikbaarheid en koers bepalen uw uiteindelijke reissom. Wij offreren in lokale valuta en de definitieve reissom in Euro wordt altijd bepaald door de wisselkoers op het moment van betaling.

Highlights op deze route

Windhoek

Windhoek is met ruim 320.000 inwoners de grootste stad en hoofdstad van Namibië, maar nog steeds veel kleiner dan veel van onze provinciesteden. Windhoek ligt in het midden van het land. Het centrum is een vreemde mengeling van Duitse koloniale panden en, in frisse pasteltinten geschilderde gebouwen. Wandel door het centrum, doe inkopen op de straatmarkt en bestel een drankje bij Joe’s Beerhouse. Een mooi begin of vervolg van uw rondreis door Namibië.

Kalahari Namibië

Kalahari beslaat een enorm groot gebied in Namibië, maar delen van de woestijn, steppe en savanne vallen ook binnen de grenzen van Zuid-Afrika en Botswana. De rode duinen bieden prachtige uitzichten, met name tijdens zonsondergang. Het gebied wordt bewoond door veel wild, zoals zebra's, giraffen en struisvogels en in het zuiden komt zelfs de zeldzame Kalahari leeuw met de zwarte manen voor.

Fish River Canyon

De Fish River Canyon kan een vergelijking met de Amerikaanse Grand-Canyon best doorstaan. De Canyon is diep in het landschap ingesneden en zorgt voor een groots, indrukwekkend landschap, te bekijken vanaf verschillende uitzichtpunten. Ongeveer 60 km ten zuidwesten ligt Ai-Ais, een groene oase in het schrale maanlandschap van het Fish River Canyon Park. Ai-Ais betekent ‘zo heet als vuur’, een omschrijving die verwijst naar de hier ontspringende warmwaterbronnen van 60 ◦C.

Oranjerivier

De Oranjerivier vormt de grens met Zuid-Afrika in het uiterste zuiden van Namibië. De uitgesproken groene strook langs de rivier vormt een groot contrast met de ruige, droge omgeving. Door meerdere overstromingen van de rivier is de grond hier zeer vruchtbaar en wordt er intensief landbouw bedreven. In dit gebied is een 4x4 een must. Op de rivier zijn activiteiten mogelijk zoals (eventueel meerdaagse) kano- en wildwatertochten.

Namib Desert, Aus & Lüderitz

Aus ligt aan de rand van de Namib woestijn en wordt gekenmerkt door prachtige weidse en wisselende landschappen die er vooral heel verlaten uitzien. In dit deel van de woestijn leeft een grote populatie woestijnpaarden. Bezoek de koloniale kustplaats Lüderitz met zijn typische Duitse invloeden of neem een kijkje bij de ‘diamanten’ spookstad Kolmanskop. Het klimaat is meestal heet en droog, maar Aus is één van de zeer weinige plaatsen in Namibië waar het kan sneeuwen.

Sossusvlei

De Sossusvlei in het Namib Naukluft Park staat bekend om haar rode duinen. Het beklimmen van deze zandduinen is een ervaring om nooit te vergeten, zeker tijdens zonsopgang. Zorg er daarom voor zo vroeg mogelijk in het park te zijn. De duinen veranderen dan continu van kleur, een spectaculair schouwspel. Loop langs de scherpe randen van Dune 45 of the Big Daddy en bezoek de beroemde Dead Vlei met zijn eeuwenoude dode acacia bomen.

Bijzondere afsluiting

Niets is fijner dan een intensieve rondreis te eindigen met een ontspannen verblijf in een mooie lodge. Wij bieden verschillende mogelijkheden aan om uw reis op een bijzondere manier af te sluiten. Zo kunt u alle indrukken die u tijdens de rondreis heeft opgedaan op een relaxte manier de revue laten passeren. Zo keert u uitgerust en met een koffer vol prachtige Afrikaanse herinneringen weer richting huis.

 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen

Bonus-highlights bij meer tijd of andere keuzes

Keetmanshoop

Keetmanshoop ligt in het zuiden van Namibië, waarbij het indrukwekkende Kaiserliche Postamt herinnert aan het Duitse koloniale verleden. In de omgeving bevinden zich twee bijzondere natuurverschijnselen: het Kokerbomenwoud en Giant’s Playground. In het Kokerbomenwoud staan vele kokerbomen, een aloë-soort. Heel bijzonder, normaal zie je slechts enkele op één plek. Giant's Playground ligt iets verderop. Hier lijken de enorme rotsblokken door reuzen te zijn opgestapeld.

Kgalagadi Transfrontier Park

Het Kgalagadi Transfrontier Park ligt op de grens van Zuid-Afrika, Namibië en Botswana. Het park ligt in het zuiden van de Kalahari woestijn en is met zijn bijna 100.000 km² een van de grootste natuurparken van Afrika. Bij zonsondergang kleurt het zand hier prachtig rood. Tussen het Zuid-Afrikaanse en Botswana gedeelte van het park staan geen hekken, de dieren trekken hier vrij rond. Ga op selfdrive, spot de Kalahari leeuwen met de donkere manen of de gemsbokken.

Tok Tokkie Trail

Hoe kun je de natuur beter verkennen dan te voet? Een ervaren gids neemt u gedurende 3 dagen mee door de Namib Desert en laat u het leven in de woestijn zien. De wandelingen zijn niet te moeilijk en in kleine groepen van 2-8 personen geniet u tijdens deze dagen van mooie sundowners, maaltijden in de duinen en slaapt u op comfortabele stretchers onder de indrukwekkende sterrenhemel. In het gebied komen veel inheemse dieren- en plantensoorten voor. Voor natuurliefhebbers is deze tocht een niet te missen aanvulling op de reis.

Mobile Camping Tour

Een Mobile Camping Tour tijdens uw route door Namibië is een avontuurlijke aanvulling op uw rondreis! Verblijf een of twee nachten op een geweldige locatie in de natuur en overnacht daarbij in comfortabele tenten. De kok serveert 's morgens een warm of koud ontbijt en in de middag een lichte lunch. Nadat u tijdens een prachtig uitzicht van een Sundowner heeft genoten volgt een heerlijk 3-gangen diner. Mobile camping is mogelijk in heel Namibië, maar vooral aan te raden in Sesriem en Spitzkoppe. 

Leuke activiteiten op deze route

4×4 Rijcursus

Haal het beste uit het 4x4 voertuig en voel je veel veiliger op de gravel- en zandwegen van Afrika. Om beter voorbereid te zijn op uw rondreis kunt u de basistechnieken van een 4x4 onder de knie krijgen. Gedurende de cursus van 2 uur krijgt u instructies en wordt u meer vertrouwd met uw voertuig met toebehoren.


Stadstour Windhoek

Een leuke manier om de historie, cultuur en architectuur van deze stad te leren kennen! U ziet onder andere het Tintenpalast, de Christuskirche en de Alte Feste en u krijgt prachtige panoramische uitzichten te zien. Geniet van een drankje in een van de kleine straatjes in township Kututura. Ook een bezoek aan de lokale markt Penduka ontbreekt niet.

Wandeling met de San Bushmen

In het Kalahari-gebied - in zowel Botswana als Namibië - wonen de San, ook wel de bushmen genoemd. Kom kennismaken met deze bijzondere bevolkingsgroep en zie hoe ze kunnen overleven in de wildernis. Ingetogen tonen de San hoe ze de natuur gebruiken voor geneesmiddelen. Ook vertellen ze over de verschillende tradities en delen hun kennis van dierensporen.

Jeeptour Fish River Canyon

Ontspan en laat u lekker rond rijden. U wordt meegenomen naar de 3 mooiste uitzichtpunten langs de Fish River Canyon, na de Grand Canyon in Amerika de grootste natuurlijke canyon in de wereld. De gids vertelt onderweg over de meest interessante geologische ontwikkeling van dit gebied.


Rondvlucht boven de Sossusvlei

Vanuit Sesriem of Swakopmund kunt u een prachtige rondvlucht maken over het woestijnlandschap. Na de Kuiseb rivierbedding en Tsondabvlei komen al snel de adembenemende duinen rondom de Sossusvlei in zicht. U vliegt over het verboden diamantengebied en ziet vervolgens de kustlijn en de zoutmijnen van Walvis Bay.


Ballonvaart over de Namib Desert

Vliegen in een hete luchtballon over de Namib Woestijn, een onvergetelijke ervaring! Vanwege de sterke woestijnwind vinden de ballontochten 's morgens vroeg plaats. Nadat u bent opgestegen geniet u van de stilte en prachtige uitzichten. U vaart geruisloos over de oceaan van duinen. Na de landing staat, in het hart van de woestijn, een uitgebreid champagne-ontbijt voor u klaar.