X

Het noorden van Costa Rica

Individuele (auto)rondreis vanaf 2 weken, ca. 950 km

Natuurschatten ten noorden van San José

Highlights in het noorden van Costa Rica

Ontdek de mooiste hoogtepunten van Costa Rica. Ontdek de prachtige natuur en geniet van een heerlijk verblijf aan de zandstranden van de Pacific.

Reisduur, reisafstand en indicatieve reissom

  • Vanaf 2 weken, plus verlengingsoptie’s
  • Aantal autokilometers: ca. 950km
  • Ca. € 1.725,- p.p. o.b.v. shuttle-busjes (excl. intercontinentale vlucht)
  • Ca. € 2.250,- p.p. o.b.v. huurauto (excl. intercontinentale vlucht)

Route

 • San José

   
 • Tortuguero Nationaal Park

   
 • Puerto Viejo de Sarapiqui

   
 • La Fortuna / Arenal

   
 • Monteverde

   
 • Rincón de la Vieja

   
 • Guanacaste / Samara

   
Tortuguero Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist Irazu crater Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist RED EYED TREE FROG Irazu crater Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist Strand Samara Irazu crater Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

Highlights

 • San José

  Hoofdstad van Costa Rica
 • Tortuguero Nationaal Park

  Amazone van Costa Rica, wildlife en reuzenschildpadden
 • Puerto Viejo de Sarapiqui

  Jungle, bananen- en ananasplantages
 • La Fortuna / Arenal

  Iconische vulkaan en een kratermeer
 • Monteverde

  Ongerepte nevelwouden en leuke activiteiten
 • Rincón de la Vieja

  Mini vulkanen, kokende modder en geisers
 • Guanacaste / Samara

  Folklore, cowboys en heerlijk strand

Extra mogelijkheden

Wij maken uw reis altijd op maat. Bij meer tijd of andere keuzes zijn andere highlights en activiteiten op deze route toe te voegen (zie hieronder). Wij puzzelen graag samen met u om te komen tot een uitgebalanceerd reisprogramma.

Indicatieve reissom

Gebaseerd op 2 personen, wisselkoers USD/EUR, exclusief intercontinentale vlucht, benzine, optionele activiteiten:

 • Bij verblijf in een 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties en vervoer per shuttle-busjes: ca. € 1.725,- p.p.*
 • Bij verblijf in een 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties met 4×4 huurauto: ca. € 2.250,- p.p.*

* Uw reisgezelschap en overige keuzes, reisperiode, alsmede de beschikbaarheid en koers bepalen uw uiteindelijke reissom. Wij offreren in lokale valuta en de definitieve reissom in Euro wordt altijd bepaald door de wisselkoers op het moment van betaling.

Highlights op deze route

San José

De hoofdstad van Costa Rica is centraal gelegen in dit groene land, op bijna 1200 meter hoogte. Voor de meeste reizigers is dit het start-en vertrekpunt van een 2- of 3-weekse rondreis op maat. Na een Meet & Greet op het kantoor van onze lokale partner de dag na aankomst, is er tijd om langs de belangrijkste monumenten en gebouwen te wandelen en de stadsparken te bezoeken. Het Teatro National, Nationale,- en het Goud Museum en zeker de kleurrijke Mercado Central zijn zeer de moeite waard om te bezoeken. In mooie buurten als Barrio Amón hebben zich vele restaurantjes gevestigd.

Tortuguero Nationaal Park

Tortuguero Nationaal Park wordt ook wel de ‘Amazone van Costa Rica’ genoemd vanwege de overvloed aan water in dit gebied. Het is alleen per boot (of per vliegtuig) te bereiken. Hier spot u veel wildlife tijdens een bootexcursie door het Nationale Park: apen, luiaards, rivierschildpadjes, toekans en vele andere tropische vogels. En tijdens het nestelseizoen tussen juli en oktober komen hier duizenden groene reuzenschildpadden aan land om hun eieren te leggen. Tijdens een nacht-excursie is het mogelijk om voorzichtig wandelend dit spektakel te aanschouwen.

Puerto Viejo de Sarapiqui

Puerto Viejo (oude haven) de Sarapiqui is een steeds belangrijker toeristisch gebied aan het worden. Het ligt in de Noordelijke Laaglanden en is omgeven door met name ananas plantages. Er zijn twee gerenommeerde onderzoeksinstituten die hun reservaten hebben opengesteld voor ecotoerisme die zeker een bezoek waard zijn.

La Fortuna / Arenal

Het stadje La Fortuna is een bekende bestemming in Costa Rica vanwege de aanwezigheid van de iconische Arenal vulkaan. Deze vulkaan barstte in 1968 voor de eerste keer sinds mensheugenis uit en is daarna elke dag tot 2013 (ongevaarlijk) actief gebleven, lava en rotsen uitstotend. Dit spektakel trok ieder jaar duizenden nieuwsgierigen naar dit gebied, waardoor dit gebied zich ontwikkelde tot een belangrijke toeristische bestemming. De vulkaan is al jaren niet meer actief.

Monteverde

Monteverde staat bij natuurliefhebbers bekend om haar ongerepte nevelwouden. Dit beroemde Reservaat werd oorspronkelijk gecreëerd om het schone water dat op vele plaatsen uit de grond welt te beschermen. Het ligt op ongeveer 1200m boven zeeniveau en heeft een sprookjesachtige sfeer. Monteverde herbergt een enorme diversiteit aan flora en fauna.

Rincón de la Vieja

De Rincón de la Vieja is een actieve vulkaan met verschillende kraters. In het Nationale Park zijn allerlei vulkanische activiteiten te zien en door de bijzondere omringende natuur is dit een geliefd gebied. Het meest toegankelijke en meest spectaculaire deel van het park is de ‘Pailas’-sectie. Een goed beloopbaar pad van iets meer dan drie kilometer brengt u langs allerlei vulkanische verschijnselen: mini vulkanen, kokende modder en geisers. Maar u kunt het ook te paard bezoeken o.l.v. een gids en met enig geluk treft u ook capucijn-apen of brulapen op uw pad.

Guanacaste / Samara

Guanacaste is de ‘vee’-provincie van het land. Hier kun je nog ‘sabaneros’ (Costa Ricaanse cowboys) koeien zien drijven door de weilanden. Folkloristische tradities zijn nog springlevend.
Samara Beach is één van de heerlijke tropische stranden van de noordwestelijke provincie Guanacaste. De brede goudkleurige zandstranden zijn ruim drie kilometer lang en omdat het in een baai ligt met een rif is de zee er veilig om te zwemmen en dit maakt het zeer populair.

 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen

Bonus-highlights bij meer tijd of andere keuzes

Tenorio Nationaal Park

Het Tenorio Nationale Park is nog vrij onbekend, maar steeds meer reizigers worden aangetrokken tot dit prachtige natuurgebied. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Río Celeste. Deze hemelsblauwe rivier krijgt zijn bijzondere kleur na de samenvloeiing van twee riviertjes. Daarnaast is er een schitterende waterval die tot de meest spectaculaire van het land behoort.

Leuke activiteiten op deze route

Boottocht

De meeste dieren in Costa Rica zie je in open ruimtes. Daar is immers het meeste zonlicht en waar zonlicht is zijn meer bloemen en dus meer voedsel. Een boottocht over een rivier geeft je de gelegenheid om vele dieren in korte tijd te spotten: leguanen, luiaards, apen, krokodillen of kaaimannen en natuurlijk vele tropische vogels. Absoluut een aanrader!

Per kano door Tortuguero

Bijzonder is het om per kano door de wateren van Tortuguero te gaan. Geniet van de stilte in de vroege ochtend als je vrijwel geruisloos met je kano door het water glijdt. Doe de toer met een gids die je de meest bijzondere plekjes laat zien; per kano kan je tot in de alle smalste wateren komen van Tortuguero.

Schildpaddentour bij nacht

In de periode van juli-oktober komen op verschillende stranden aan de Atlantische en Pacifische Kust reuzenschildpadden aan het land om hun eieren te leggen. Er zijn in totaal vijf soorten reuzenschildpadden die in Costa Rica nestelen. Dit fantastische schouwspel kan je mee maken gedurende nachtelijke excursies.

Nachtwandeling in Tortuguero 

Het is bijzonder leuk om een keer de jungle “by night” te zien, tijdens een nachtwandeling of een boottocht. Bij het vallen van de avond ga je uitgerust met een zaklamp er op uit om in het donker het nachtleven in het regenwoud te verkennen. De exotische geluiden van het woud vormen de achtergrond van deze tocht, tijdens welke je onder andere insecten, kikkers en slapende vogels zult zien.

Raften

Raften is een spannende activiteit waar je met z’n zessen en een gids in een rubberen boot stroomversnellingen in de rivier het hoofd biedt. Voorafgaande aan de tocht krijgt u uitgebreid instructie. De moeilijkheidsgraad is geclassificeerd in niveaus van 1-5. Voor beginnende rafters zijn tochten klasse 2 en 3 een prima optie. Ze bieden actie en plezier en de veiligheid staat voorop. Over het algemeen is de beste periode om te raften van november t/m april.

Bezoek een cacao plantage

Chocolade werd door de inheemse bevolking van Costa Rica beschouwd als een godendrank, die een belangrijke rol speelde in religieuze en wereldse rituelen. Tijdens een chocolade- en cacao tour vanuit La Fortuna wordt op een informatieve wijze het hele proces verteld over de geschiedenis van de cacao plant en de manier waarop de inheemse bevolking van cacao chocolade maakte.

Ziplinen

Voor hen die van het échte avontuur houden worden er op verschillende plekken in Costa Rica zipline-tours (ook wel canopy tours genoemd) aangeboden, o.a. in de nevelwouden van Monteverde waar het ziplinen in Costa Rica is “uitgevonden”. Vastgeklikt aan een stalen kabel en uitgerust met helm en leren handschoen zweef je hoog in de lucht van het ene platform naar het andere . Een geweldige ervaring!

Wandelen over hangbruggen

Bij Monteverde kunt u in het Selvatura park een wandeling maken door het spectaculaire nevelwoud via zogenaamde hangbruggen. Bij Arenal doet u dit in het Mistico Arenal Hanging Bridges Park. Deze zijn op soms grote hoogte gespannen. Op deze wijze maakt U niet alleen kennis met het woud vanaf de grond maar ook via de toppen van de bomen, waar het grootste deel van het leven van de dieren zich afspeelt.

Bezoek aan een koffieplantage

Op diverse plekken in Costa Rica kan er een koffieplantage bezocht worden, met name in de hooglanden, bijvoorbeeld nabij Monteverde. Hier worden tours aangeboden waar je meer leert over de geschiedenis maar ook over het proces van de verwerking van de koffie. Uiteraard kan de koffie er ook gedronken worden.

Wandelen in de Nationale Parken

Vrijwel iedereen die naar Costa Rica komt bezoekt één of meerdere van de beroemde Nationale Parken. Veel parken zijn zeer goed op eigen gelegenheid te bezoeken. In alle Nationale Parken kunt u uitstekend wandelen. Natuurlijk op eigen gelegenheid, waarbij je de uitgebreide flora en fauna goed zelf spotten. Onze tip is om dit een of meerdere keren ook te doen met een natuurgids.

Modderbad

Bij Rincón de la Vieja zijn allerlei vulkanische verschijnselen te bewonderen, zoals kokende modderpoelen. Deze vulkanische modder staat bekend om zijn heilzame werking voor de huid. Op verschillende plaatsen kun je dan ook een modderbad nemen gevolgd door wisselbaden. Extra lekker om te ontspannen na een wandeling in het Nationale Park.

Surflessen

Costa Rica is een waar mekka voor surfers die van heinde en verre komen om hier de golven de trotseren. Zowel aan de Atlantische als de Pacifische kust kun je surfplanken huren. Als je nog geen ervaring hebt is het ook mogelijk om een surfles te nemen van een lokale instructeur.

Dolfijnen spotten

Op meerdere plekken in Costa Rica is het mogelijk een boottocht op zee te maken en op zoek te gaan naar dolfijnen. Uiteraard kan er nooit een 100% garantie gegeven worden dat je ze ook écht zal zien, maar de kans is over het algemeen heel groot.